הצ`אט ועונשו

קוגעלה

New member
הצ`אט ועונשו

גם דתיים, וגם אלה שעוד מעט יהיו דתיים, יודעים שהגענו לפה כדי לעשות משהו. המטרה הסופית היא להתחבר לחלק הנשמה שבנו, ויש דרך אחת לעשות את זה, והדרך הזו קיבצה את כולנו לחלקת ה``דתיים`` בתפוז. לכן גם נתנו לנו צ`אט ורדרד משלנו, שבו נוכל לנהל שיחות שיהיו, כך קיווה זה ששם בחדר את גלאט-בוט וצוות המשגיחים, שונות מאלו של הצ`אט ה``רגיל`` רחמנא לצלן. אז מה קורה? נכון, האוכלוסיה ברובה שמה כיפה ולובשת חצאית, אבל הסממנים החיצוניים לא גוררים גם מהות ותוכן. השיחות שנערכות בצ`אט ה``דתי`` כביכול הן בד``כ חילוניות למהדרין מן המהדרין. מה שיוצא זה, שהצ`אט הזה שיכל להיות חברותא ללימוד וגדילה משותפת, בסיס לצמיחה ודוגמה לשאר, מבוזבז. אנחנו יושבים שעות ומפעילים את שרירי הידיים והאצבעות, אבל הנשמה והרוח ודאי לא איתנו באותו זמן. נכון, זה נראה כמו הטפת מוסר, אבל אומרים שצריך להגיד דברים כאלה כדי שלא נוכל לומר ``לא ידענו`` או ``לא חשבנו על זה`` כשנידרש לענות על השאלה מה אנחנו עשינו כדי להתקרב לקב``ה ולעצמנו, ומה התכלית של הישיבה הממושכת מול המחשב שגוזלת המון המון זמן (יותר נכון - ביטול זמן). יש כל כך הרבה נושאים לדבר עליהם - כל כך הרבה יותר חשובים. תחשבו על זה, בבקשה, ואם השיחות שאנחנו רוצים הן בענינים ריקניים - בבקשה בואו נעשה את זה בצ`אט ה``רגיל``, ונשאיר מרחב מחיה בצ`אט ה``דתי`` לאלה שרוצים לצמוח, ולא סתם לבטל זמן יקר (שהוא, כידוע, לא שלנו בכלל). באהבה רבה, קוגעלה.

אי-מייל

New member
צפת, מקום להת(ע)לות בו

בע``ה זה מה יש, רוצה להתעלות, אתה מוזמן לחפש מקומות אחרים, זה מה שלדעתי רוב החברה כאן, עשו את הצאט הזה, וכך הוא יהיה, כי הצאט הוא החברים בו.

קוגעלה

New member
נעשה ונצליח, וה` ממנו ירויח

אימייל, נשמה, דוקא בגלל שהצ`אט הוא החברים בו, שינוי הצ`אט יביא לשינוי בחברים. זו בדיוק המטרה, לא?

אי-מייל

New member
והזוכה הוא:

בע``ה קוגעלה צדיקה, אם יבואו עוד אנשים שירצו שינוי,וישנו, אז הוא ישתנה. לגבי המטרה, תשאלי את איציק. כרגע, זה מה יש.

מיוחדת

New member
זה בידינו.

קוגעל, קודם כל, אני לא ממליצה להכנס לצ`אט הרגיל עבור שום סיבה. (מה שהולך שם, אלוקים ישמור!! ביקרתי שם רק פעם אחת לפני כמה חודשים ומאז יש לי בחילה רק מהלינק.) אני מסכימה איתך בחלק על השטויות. אבל אל תכליל! לדעתי יש כמה ילדים בגיל או בשכל, זריזי אצבעות וידיים שגוררים לזה את כל השאר בעל כורחם. כבר קרה לי כמה וכמה פעמים (אמנם לא הרבה, אך זכורים לטוב.) שעלה נושא מענין לדיון, וזה זרם נפלא. יש פה אפילו את נריה שלא מחמיץ הזדמנות להרביץ בנו תורה (בצ`אט, לא בפורום!) יש פה בהחלט כמה ח`ברה רציניים עם פוטנציאל לא רע. זה תלוי רק בנו, צריך לדעת מתי לאמר : עד פה! ולא להסחף לשטויות. להעלות נושאים מענינים לדיון או וכוח... אני בעד!! (אולי נקבע שעות מיוחדות רק לקטינים?....) :) ותמיד יש את הפורום... אוהבת אתכם - מיוחדת. נ.ב. הי, את/ה שקורא/ת עכשיו, אל תעלב/י!! לא התכוונתי אליך!

נצנוץ

New member
כתב הגנה ! )???(

לא ברור לי אם אני מנסה כאן להגן על יושבי הצ`ט שלנו או עליי עצמי (רגשות האשם, אוי), מכל מקום לעניות דעתי, יש כאן פשוט אי-הבנה בסיסית של מה שקורה כאן בצ`ט. לדעתי, יש בצ`ט הזה קבוצה לא קטנה של אנשים מאוד רציניים, עמוקים, חושבים ואמיתיים. זה לא אומר שכולנו תלמידי חכמים, אלא, אנשים מן השורה, שיש להם עולם פנימי שהם גם עמלים ככל יכולתם לפתח אותו. צ`ט אינו בית-מדרש. צ`ט הוא מקום שמעבירים בו זמן. זו פשוט גירסה חדשה של ``לשבת על הברזלים`` או ``סניף בני-עקיבא`` (לא עלינו). אף אחד לא יכול להתיימר שהוא נכנס לצ`ט כדי לפתח את עולמו הרוחני, למרות שאני יכולה להעיד שמהצ`ט הספציפי הזה יצאו גם יצאו כמה חברותות, כמה מפגשים מאוד מעניינים (ורציניים) וכמה כווני מחשבה חדשים אצל אנשים מהצ`ט. אבל מה לעשות, זה רק בדיעבד, סייע הקב``ה וגם זה יצא מהצ`ט. אבל לחשוב שבצ`ט ניתן לפתח בהרחבה שיחות רציניות ועמוקות, לא מאמינה. הצ`ט הוא אולי בטוי של מפגשים יום-יומיים ברחוב, עם חברים. לא בכל מפגש כזה יושבים ודנים בסוגיות עמוקות בתורת הנסתר, אך צורת הדיבור, אופי המפגש והטעם שנשאר ממנו, הם המעידים על ``דתיותם`` של החברים (לפחות כך אנו מקווים). נכון, מי שיושב בצ`ט עושה את זה על חשבון משהו אחר. כל אחד יודע מהו ``הדבר האחר`` שהיה יכול לעשות במקום להיות פה. ואין ספק, שב 99% מהמקרים, ``הדבר האחר`` עדיף. אך מה לעשות, כל אחד וסיפור חייו, בכל זאת אנחנו מוצאים את עצמינו כאן שוב (ושוב ושוב ושוב), לפחות אנו יודעים שכאן אנו פוגשים אנשים ``בראש שלנו``, שמדברים בשפה שלנו ושיש לנו עולם בטויים משותף (פחות או יותר). הפורום זה כבר ספור אחר. יש פה דיונים מעניינים ועמוקים יותר, שיכולים ממש להעשיר ולתרום. אבל באמת, בנית האישיות, העמקת האמונה, פיתוח המחשבה - זה לא המקום. מי שכוחו במותניו שילך למקומות האמיתיים לזה. חבל לשבת אתנו כאן על הברזלים. (לשם שנוי, אין בהודעה הזאת אף מילה אחת של ציניות, כיאה לסניגורית בביה``מ..)

למעלה