הצתה מאוחרת

PsiChO

New member
הצתה מאוחרת ../images/Emo59.gif

דיברו פה הרבה על חוסר היעילות של הקפואירה בשימוש ברחוב, במצב של קרב. תהייה שעלתה לי בראש מעיון בפורום זה, שיש מספר רב של אומנויות לחימה שלא ממש יעזרו במצב של תקיפה. אינ לא מאמין שחרב טלסקופית, או לחילופין מקל ארוך יעזרו לי במקרה ואני אהיה קורבן תקיפה. אמנם היסוד הוא של אומנות לחימה, כמו של הקפואירה, אך השימוש המציאותי לא ממש קיים. המטרה של הקפואירה לא למד איך ללכת מכות, אלא איך לצאת מהמכות, או לא להסתבך בהם בכלל וזאת על ידי האינטראקציה החברתית בקבוצה ובכל מיני מאפיינים אחרים של הקפואירה. במקרה ולא הצלחת "להזדחל" החוצה, אני יודע מנסיון אישי שלי ושל חברים שלי, שהקפואירה יכולה להועיל ולעיתים מאד. בעיטה בקפואירה, כאשר מבצעים אותה נכון (בעצם כל בעיטה לא?) יכולה לגרום לנזק ולכאב רב, בייחוד בעיטה מסויימת, שנחשבת המסורתית ביותר בקפואירה (אין אותה באף אומנות לחימה אחרת). רוב הדברים שנאמרו, נאמרו ככל הנראה מחסר ידיעה ואולי אף מ"סטיגמה" שהוצמדה לקפואירה בתור ריקוד נחמד "אך לא קטלני". מטרתי היא לתקן את טעותכם, הקפואירה היא אומנות קטלנית ביותר הן במעגל והן ברחוב. אמנם אני לא אעשה ג´ינגה למי שאתקיף אותי, אך אני בהחלט אשתמש בתנועות מסויימות של הקפואירה שיכולות להועיל. מנסיון, הם יועילו...
פסיכי*הצתה מאוחרת, אבל ככה אני.

מעניין על איזה בעיטה אתה מדבר שאין

אותה באף אומנות לחימה אחרת - בבקשה תתאר לי אותה ואני ארוץ ללמוד קפואירה. אתה מכיר ממש את כל אומנויות הלחימה לעומקן כדי לקבוע זאת ?

PsiChO

New member
למה בטון כועס?

כולנו פה חברים...
אמנם אני לא מכיר את כככלללל האומנויות לחימה לעומקן, אבל אני יודע מספיק בשביל לדעת שהבעיטה הנ"ל היננה מאוד נדירה בעולם האומנויות לחימה. יכול להיות שהיא מופיעה באומנות לחימה כלשהי, לא שללתי את זה. אני אחפש קישור שמתאר את הבעיטה, ואראה לכם.

חביבי, לא הייתה כוונה לעורר תחושה

של כעס בכלל. ואם כך היה הטון של הדברים, אז אני מתנצל. אך חשוב שלא לקפוץ מהר למסקנות, בכלל בחיים, ובפרט בעולם הרחב מאד של אומנויות הלחימה. אין ביכולתו של אף אדם לקבוע משהו לגבי דבר שאינו מכיר. הפעם השתמשת המונח שיכול להיות נכן "הבעיטה הנ"ל מאד נדירה". ועוד טיפ קטן - על מנת לדעת האם טכניקה זו או אחרת קיימת או לא באומנות לחימה כלשהי, אתה חייב ללמוד את האומנות לעומקה. אף על פי שייתכן שלמדת משהו במשך זמן רב ולא למדת את הטכניקה המסויימת, זה עדיין לא אומר שהיא לא קיימת. ייתכן שעדיין לא הגעת לשלב שבו לומדים אותה. אני אשמח מאד אם תתאר לי את הבעיטה אפילו במילים (מצב רגל בועטת, רגל ציר, זווית של האגן, ראש ביחס לכתפיים וכו´). תודה גיל

PsiChO

New member
הסבר: ../images/Emo18.gif

לבעיטה קוראים Meia Lue de Compasso. בתרגום חופשי "חצי ירח של מצפן". הכוונה בבעיטה שהגוף נותן את התנופה ומשחרר את הרגל, שחייבת לצאת בחוזקה לפי התנועה הטבעית של הגוף. כשהגוף יורד, הבעיטה עולה. הבעיטה הזאת כבר הרגה אנשים (יש כזה סרט סנאף של קפואירה...
) ומנסיון אישי, מאד כואבת. אתמול באחד המשחקים שיחקתי עם חבר שלי באגרסיביות, הוא שיחרר את הבעיטה משום מקום, בחוזקה, למפתח הלב שלי. לא נשמתי בערך 15 שניות, אחד הרגעים הכי מפחידים של החיים שלי. מצורף קישור שיסביר קצת יותר טוב, עם עזרים ויזואלים את הבעיטה.

galahead

New member
כן, יש בעיטות כאלה

לפחות שבתי אומנויות לחימה שאני מכיר. מכיוון שעמידת המוצא וסידור הרגליים שונה בקפואירה מאומנויות לחימה אחרות (ובכלל שונה בין אומנות לחימה אחת לאחרת), אולי רק נראה לך כי אין בעיטה כזאת בשום שיטה אחרת. הבעיטה אכן יעילה להחריד ויש שיטות שונות בהן היא נעשית לגבהים שונים. יאללה ביי

קיים גם קיים

אצלנו. בשיטות הסיניות שאני לומד. אף כי בשיעורים בהם השתתפתי בעיטה זו עדיין לא נלמדה באופן מסודר. דומני שבעיטה כזאת או דומה לה קיימת באחד מקאטות הנאן צואן (הנמר) אבל אל תתפסו אותי במילה.

תודה על הקישור. אז מדובר בבעיטה

סיבובית עם העקב. אכן בעיטה קטלנית (כמו כל הבעיטות). בקוק סול היא קיימת בגישה הקוריאנית כמעט בכל היאנג (קאטה). בעיטות קוריאניות מבוצעות קצת אחרת, כאשר הראש וגוף נוטים מעט אחורה (עד שהאגן נכנס ומאפשר ניצול מירבי של העוצמה - תלוי בגובה הבעיטה), ולא יורד לגמרי למטה, על מנת להימנע מפגיעה מבעיטה נמוכה.

bizhar

New member
מאיפה הנסיון ?

בלי להביע דעה אם הקפוארה יעיל או לא נראה לי שלפחות אצלך מטרה אחת לא הושגה, ציטוט: "המטרה של הקפוארה היא לא איך ללכת מכות אלא איך לצאת מהמכות, או לא להסתבך בהן בכלל וזאת ע"י האינטראקציה החברתית..." סוף ציטוט. אחרת מאיפה הנסיון עליו אתה מדבר ? הנסיון שלי מראה שככל שאתה בטוח יותר ביכולת שלך להתגונן כך תזדקק לה פחות...

PsiChO

New member
כנראה שלא הבנת

שלא תמיד ניתן לצאת מעימות בדרכי נועם, לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אני בטוח ביכולת שלי להגן על עצמי, אבל אני מעדיף שיקראו לי פחדן ולהימנע מעימות מאשר שיקראו לי "גיבור גדול" וללכת מכות. תקראו לי נקבה, לא איכפת לי, ככה אני.

BAD KING

New member
אני מסכים אם כל מילה

בקפוארה יש בעיטות מאוד מאוד מזיקות אני יכול לומר לכם מניסיוני האישי שכבר שברתי חלון ממוגן. שברתי

שריר

New member
אוקי דבר אחד שמאוד לא ברור בהודעה

שלך "אינ לא מאמין שחרב טלסקופית, או לחילופין מקל ארוך יעזרו לי במקרה ואני אהיה קורבן תקיפה. אמנם היסוד הוא של אומנות לחימה, כמו של הקפואירה, אך השימוש המציאותי לא ממש קיים" אם הוא לא קיים למה כל כך הרבה לומדים אני מבטיח לך שאומנות אשר לא פועת בהגנה עצמית לא הייתה מחזיקה הרבה זמן כל אומנות גם קרב מגע שלדעתי לא נקראת אומנות מתמחה בהגנה עצמית דבר ראשון שמלמדים באומנות זה איך להגן ולא איך להתקיף וגם כל אומנות אומרת שעדיף לא להיכנס לקרב דבר שני זה שבן אדם לא מצליח להגן על עצמו לא אומר שהאומנות לא טובה יכול להיות שהוא לא משקיע היא לא מתאימה לא ועוד אלף סיבות

PsiChO

New member
אתה סותר את עצמך

"אם הוא לא קיים למה כל כך הרבה לומדים אני מבטיח לך שאומנות אשר לא פועת בהגנה עצמית לא הייתה מחזיקה הרבה זמן ". בארץ בלבד מונים בתי הספר הקפואירה אלפים, אם לא עשרות (לא נאמר בהגזמה). ולהזכירך שהקפואירה בת קצת יותר מה400 שנה, מכאן לפי הדברים שלך, הקפואירה *כן* יעילה בהגנה עצמית. קרב מגע זו שיטת לחימה למטרות הגנה עצמית, אמנם איננה אומנות לחימה אך לדעתי היא היעילה ביותר בקרבות רחוב (הרגישו חופשיים לתקן אותי ולהביע את דעתכם)

שריר

New member
לא הבנתי למה אני סותר את עצמי

סבבה הבנתי שכן יש בקאפורה חלק של הגנה עצמית את הוא זה שכתבת שברוב האומנויות לחימה בן אדם לא באמת יצליח להשתמש במה שהוא למד לפחות זה מה שאני הבנתי

נירש

New member
חייב להגיב!

שריר יקירי, אני מזמין אותך בזאת רשמית לאימון אחד של קפוארה - עם מורה שאני מכיר, ואני מבטיח לך שלא תתאכזב. :) כמו שאמרנו כבר כשדשנו בנושא לפני כמה ימים - יש כמה דרכים ללמד, ולכל קבוצה יש דגשים משלה. קפואיריסט ברזילאי (והדגש פה הוא על ברזילאי כי זו השיטה האמיתית, ולא כל מיני שיטות ש"סורסו" בארץ ובקולנוע) הוא קטלני, לא פחות מאדם שלמד קונג פו, קראטה וכו´. אם אתה מעונין בפרטים, תכתוב לי (לא בדוא"ל).

שריר

New member
התגובה לא מובנת

אני מבין שקאפורה קטלנית אבל אני אבוא בשמחה אם זה יהיה קרוב לאזורי תן לי פרטים ואני אנסה להגיע כי אני גם אוהב קאפורה והייתי נרשם כי יש כמה תרגילים שהייתי לומד הבעיה זה הפרקים אני לא רוצה להרוס פרקים

PsiChO

New member
שטויות במיץ מלפפונים חמוצים

אני מתאמן כבר למעלה משנה בקפואירה. ומעולם לא חוויתי שום בעיה בשום מפרק. בתור שוער בקבוצת כדורגל לשעבר אני יכול לומר לך ששם נתקלתי בהרבה יותר בעיות, שברתי את היד ונקעתי את שני הידיים אינספור פעמים, דבר שהחליש את המפרקים עד שהייתי צריך להסתובב עם תחבושת מיוחדת. כל תנועה, בכל אומנות לחימה, יכולה לגרום לנזק רב אם היא לא תבוצע נכון. אך כאשר היא מבוצעת נכון אין שום סיבה שהיא תגרום לנזק כלשהו. והרשה לי לומר את זה שוב, אם לא הבנת...
הקפואירה לא גורמת לבעיות במפרקים, לפחות לא יותר מכל אומנות לחימה אחרת. פסיכי*נלחתם בסטיגמות ובדיעות קדומות

למעלה