הצרתי עוד...(מ7.5 ל9.5)

לימור, בשביל מטובעת חצי שנה ירדת המון!

ממה שאת אוכלת זה נשמע לי מעט מדי ודל מדי. אולי אני טועה, אבל איפה לחם? אפילו בטוסט? ובשר ופחמימות מורכבות ופסטה, אורז, מרק ירקות?

אולי אני טועה, אבל נראה לי שאת כרגע באופוריה וגם סומכת על זה שהעיסוקים עם הילדים ידחו את האוכל וישכיחו ממך את הצורך הנפשי באוכל.

אבל הניתוח הוא לחיים והתפריט שלך צריך לענות גם על צורך נפשי.

את ירדת נפלא, אבל לדעתי, את מגזימה קצת באי-אוכל.

אופירA

New member
מנהל
תשאלי כל מה שלא ברור לך

זו לא התנפלות. יושבים כאן אנשים שמחכים לשאלות, ומשעמם להם נורא בלי השאלות
.

רציתי להתייחס לכל דברייך ושאלותייך.
למה חשבת שתשתי מים או תאכלי גבינה ותהיי מלאה? מישהו אמר לך כך? אז הוא טעה. אולי הוא התכוון לחודש הראשון אחרי שרוול. אבל את עשית טבעת.
ברור שתוכלי לשתות 2 כוסות וגם יותר. אני שותה 5 כוסות אחת אחרי השנייה, ואין בעיה. חביתה, גבינה וקרקר זה ארוחה נחמדה מאוד. מה רע בה? אם זה משביע אותך אני שמחה מאוד, כי אני זוכרת שלפני הניתוח פיתה וחצי מלאה חביתה וגבינה וסלט בקושי השביעה אותי. אבל בקושי.

יתכן מאוד שאת צריכה לסגור עוד. למה לא? אבל לא אחרי שבוע. את סגרת לפני שבוע, אז צריך לחכות 4 שבועות מהסגירה הקודמת, וללמוד היטב את המצב הנוכחי.
יש פה רבים שמרוצים מאוד מהטבעת. בדף הזה מסתובבים 3 מאושרים - שניים גברים, 12 שנה עם טבעת, ואנוכי - 4 שנים עם טבעת. אוכלים בריא מאוד, חיים טוב, ולא מקיאים או סובלים מבעיות אחרות. יש עוד כמובן, אבל הם לא כותבים פה כל יום.

את מוזמנת לבקר באתר שלי, טבעת (בחתימתי), ושם גם תקראי את סיפור הניתוח שלי (חסרים שם הקטעים הכי מעניינים, אבל פעם אשלים אותם).
כמו כן יש שם מידע שלא יסולא בפז על דרכי האכילה הנכונות עם טבעת, וההתנהלות הנכונה, כפי שנלמדה מניסיון רב שנים של הרבה מנותחים, שלא מתווכחים עם עובדות בשטח (כמו שעושים חלק מהרופאים והמרפאות הבריאטריות).

את ההגבלה החיצונית את צריכה להרגיש. אם את אוכלת מהר או הרבה, תרגישי אותה. אם את לא מרגישה עדיין, אז תצטרכי להמשיך לסגור בנחת.
אי אפשר להשיג הגבלה מלכתחילה, כי ההצרה באמצעות טבעת מאוד לא פשוטה עבור הקיבה, מעקמת לה את הצורה בצורה בעייתית (שלא כמו השרוול והמעקף, שעושים לקיבה צורה נוחה יותר), וזה גורם לקיבה טראומה - הן מבחינת הרקמה החיצונית עליה כרוכה הטבעת, והן מבחינת טכניקת העיכול. לכן יש ליצור את השינויים בקיבה בהדרגה ובאיטיות, כדי שהיא תוכל להסתגל למצבים החדשים בהתאמה.
אי אפשר לסגור בבת אחת. סוגרים בשלבים עדינים, ונותנים 4 שבועות בין סגירה לסגירה כדי לתת לקיבה להתארגן סביב הסגירה החדשה. זה אומר מבחינת בצקות שיכולות להתפתח ברקמה הפנימית עקב השינוי באופן העיכול, ומבחינת צלקות על הרקמה החיצונית שסביב הטבעת. לחץ מהיר מידי או חזק מידי של הטבעת על הקיבה עלול לגרום לקריעת הקיבה או לתזוזת הטבעת - בקיצור לחבל היטב במטרת הניתוח.

הבעייתיות בירידה מהירה של הרבה ק"ג היא טראומה לנפש ולגוף, העלולה להתבטא בדיכאון ובחוסר תחושת מציאות שיכולה להעיק מאוד. כמו כן, חוסרים קיצוניים במזון יכולים להעיק על הלב (התקף, דום), או לגרום לחולשה, נשירת שיער וציפרניים ועור צהוב. כמו כן, ירידה כזו גורמת לשיבוש מטבולי חמור, שיפריע מאוד לשמור על המשקל החדש לאחר ההרזיה. ההשמנה בעתיד תהיה מהירה וקלה יותר, וההרזיה בהמשך תהיה קשה הרבה יותר בגלל המצב המטבולי שנגרם בעקבות הרזיה מהירה.
אין מצב של בריאות בירידה מהירה וקיצונית (אלא אם כן הבן אדם שוקל 250 קילו, ועוד שבוע הוא ימות אם לא ירזה 20 קילו מיידית ועוד 130 בהמשך. אז באופן יחסי למציאות, כדאי שיירד מהר).

לאחר ניתוחי קיצור קיבה חשוב שתהיה מודעות תזונה מכסימלית, אחרת אדם לא יכול לעזור לעצמו בתכנון תזונה והרגלי אכילה נכונים, והניתוחים לא יוכלו לעזור לו לאורך זמן. הניתוחים הם כלי עזר לאדם שרוכש הרגלי תזונה דלת קלוריות ובריאה, ומודעות לשיפור חילוף החומרים ולאכילה בצורה, קצב, צירופים וכמות נכונים.
אז אם אין לך את הידע הזה, רצוי ללמוד אותו מדיאטנית או מהפורום או מייעוץ טלפוני שלי (שמדבר איתך על עיקרי הכללים החשובים).

אצל ד"ר סובחי באיכילוב יש עד כמה שידוע לי 2 מסלולים - סגירה באיכילוב ע"י מנתחי המרפאה, תחת שיקוף, מה שמצריך טופס 17 כל פעם. יש גם מסלול פרטי, שעולה 800 ש"ח לכל ביקור אצל הד"ר (...), אלא אם כן סוכם מראש בניתוח פרטי על שנה/שנתיים של שירות סגירות/פתיחות חינם.
אני, בניגוד לקובי, מתנגדת לשיקוף בכל סגירה וסגירה, משום שבדרך כלל אין צורך בכך, ומדובר בהמון קרינה מיותרת. השיקוף גם בהרבה מקרים מטעה, וכבר נתקלתי באנשים מסכנים שהשיקוף הראה שיש להם הרבה מקום, והם לא יכלו לבלוע מים, או שהשיקוף הראה שהם סגורים לחלוטין, והם יכלו לאכול שור הבר בביס אחד.
לכן, בהתאם לקופת החולים שלך, את יכולה בהחלט לגשת לסגירות ופתיחות אצל כל כירורג שמקבל חולים בתשלום 50-70 ש"ח או בחינם את חברי הקופה שלו.

לשם כך את צריכה לדעת כמה לסגור כל פעם, ולשם כך את צריכה להעריך את רמת ההגבלה שלך לאחר כל סגירה וסגירה. לשם כך את צריכה להתייעץ - פה בפורום או בטלפון איתי, 03-5781855 (לא בשבת) לפני כל סגירה. לאט לאט תלמדי את הלוגיקה של הצורך בסגירה ופתיחה וכמה.
בטבעת מצליחים אם מתייעצים הרבה הרבה עם בעלי ניסיון (האינפורמציה הנמסרת במערכת הרפואית לוקה בהרבה חסר, ואפילו מזוויעה בהטעיותיה...), ולומדים את כל הפרטים של כל הבעיות האפשריות ואיך למנוע אותן מראש. להתמודד לאחר שהבעיה קרתה הרבה יותר קשה מאשר למנוע.
לכן כדאי לקרוא פה כל יום, ללמוד את אתר טבעת, ולשאול כל דבר שצריך, פה או בטלפון.

תמתם8

New member
הצרתי עוד...(מ7.5 ל9.5)

שני שאלות....
1. האם כ"כ חשוב להקפיד על תהליך הנוזלים והמאכלים הרכים?
2. אני מרגישה רעבה.. פשוט רעבה אולי חסומה אבל רעבה בא לי ללעוס משהו
אופירה.
אני מנסה לתפוס אותך כבר כמה ימים בטלפון ואין מענה נורא רציתי להתייעץ אתך לפני הסגירה
03-5781855 האם זה המספר?

קוביd1

New member
הצרה

2CC במכה אחת נראה לי הרבה , מ 7.5-ל 9.5 אני מקווה שלא תהיה בעיה
תנסי לאכול מאכלים רכים וקלים ותראי מה קורה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
כמה דברים

בטלפון אין מענה כי אני בעבודה. צריך להשאיר לי הודעה קולית, ואני חוזרת טלפונית כאשר אני מגיעה הביתה, כדי לתאם שעת שיחה כאשר נוח לשני הצדדים.
יש הודעה קולית שמבקשת להשאיר הודעה עם טלפון. הרבה אנשים לא רוצים להשאיר הודעה, אלא להמשיך לחפש אותי על המזל. אבל זה לא הולך ככה. חייבים להשאיר הודעה.
מחר אפשר מ-9 עד 10.30 בבוקר, אפשר לנסות אחרי 3 עד כניסת השבת (4.15) אבל לא בטוח שיהיה זמן לדבר. במוצ"ש אפשר מ-19.00 עד 23.15 בלילה.

אחרי סגירה חשוב מאוד להתחיל עם תזונה נוזלית ולעבור לכלכלה רכה. תזונה נוזלית כוללת משקאות חלב ומעדנים חלקים או יוגורטים דלילים. כעיקרון צריך 24 שעות נוזלים ועוד 24 שעות כלכלה רכה, וזה מאוד חשוב. אבל אם לא מחזיקים מעמד, אז אפשר לקצר קצת ל-20 שעות, 18 שעות, אבל להקפיד על נוזלים ביממה המקוצרת הראשונה, וכלכלה רכה בשנייה, בלי הנחות בסוג הכלכלה עצמו. מי שרעב - שיאכל מהנוזלים (מעדנים) או מהכלכלה הרכה הרבה בכמות.

היה מאוד כדאי שתתייעצי לפני הסגירה, אם לא בטלפון אז בשרשור שפתחת בנושא. שאלתי אותך שם שאלות ולא נעניתי.
הצרת יותר מדי. הצרת בקיצוניות. הקיצוניות הזו לא טובה להתנהלות עם הטבעת.
אין לי מושג מי המליץ לך על הסגירה הזו. גם לא ענית לי איך זה יכול להיות שהסגירה הראשונה היא 7.5.
הייתי מאוד ממליצה לך לא לסמוך על ההמלצות של מי שהמליץ לך, כי זה להזמין צרות. הכללים שאנו מלמדים בפורום זה הם כללי זהב שמונעים צרות. אם ממלאים אותם, לא יודעים כמה צריך להגיד עליהם תודה, כי לא מתנסים בצרות הנוראות שקרו לאנשים שעל חשבונם למדנו את הכללים הללו. האנשים המסכנים האלה, אחרי שנכנסו לצרות הנוראות, מאוד הודו שצדקנו בכללים ובהמלצות שלנו... (מלבד אלו שלא מסוגלים להגיע למודעות עצמית ולהכרה במציאות).

תמתם8

New member
התייעצתי...

התייעצתי פחות או יותר עם הדייאטנית ועם הרופא
כמו כן הרופא שהיה בחדר הסגירה בדק ביקוף וראה שהכל עובר בקלות ואולי יותר מידי וראה לנכון לסגור עוד
שנית האנשים שהיו מחוץ לחדר אמרו לסגור לסגור....
אני מאוד נהנית מהפורום ואכן רוצה ללמוד ממנו ולא לעשות טעויות..
לא עניתי לך על השאלות כי העדפתי לדבר איתך טלפונית מה שלא הצלחתי...
האם אפשר לדבר איתך היום מתי שהוא? לא הייתי סוף שבוע וממילא לא ראיתי את המייל..
בכל אופן תודה על התשובות כרגע אני מרגישה מצויין אומנם מוגבלת אבל לא עושה שטויות

אופירA

New member
מנהל
היום אפשר עד 23.00

אני חוזרת ומסבירה: אפשר להתקשר כל יום, ולהשאיר הודעה קולית. זו הדרך הטובה ביותר להגיע לשיחה במהירות האפשרית.
אם את שואלת אותי בפורום אם היום אפשר, עלול להיות מצב שאני אכנס לפורום רק ב-1 בלילה, ואגיד לך - לא, כבר אי אפשר - למרות שמהצהריים הייתי בבית, פנויה...

הגישה של לסגור לפי השיקוף לא נכונה בעיני. נכון שיש מעבר, אבל עדיין אי אפשר לסגור הרבה בבת אחת. הרופא לא יבין מדוע אי אפשר. גם אני לא יודעת, אבל אני יודעת מה אני רואה במשך 5 שנים - כשסוגרים בקיצוניות מקבלים טבעת עם מצבי רוח קיצוניים.
על האנשים מחוץ לחדר לא נעים לי להגיד מה שאני רוצה להגיד...

בפורום זו גישה. גישה שמקדשת את בריאות הגוף והנפש. כשאנו מדברים על טעויות, זה טעויות בנוגע לגישה הזו, ולא בנוגע לגישה של המנתח והדיאטנית שלך. עפ"י הגישה שלהם את לא עושה טעות. אבל כיוון שהטוב שברופאים לגיהנום - עדיף שלא ייקח אותנו יחד איתו, אלא שנעביר את כל דבריו דרך מסננת רצינית, ונבחר מה שלא מסכן את הגוף והבריאות שלנו. אין לי שום בעיה אם הרופא יעשה מה שהוא רוצה בגוף שלו.

רוייקו

New member
הרעב נשאר. היכולת לאכול ניטלת

ועוברים תקופה שבה הרעב הולך ופוחת. כשרעבים אז רעבים, אבל המעגל הזה הולך ומצטמצם.. הולך ופוחת לכדי פחות פעמים.. כל רעב פחות אקוטי וזה משהו שהוא תהליך שלם של גמילה מרעב. גמילה מאכילה אינטנסיבית, גמילה מעיסוק ברעב. מספר אירועי הרעב פוחת דרמאטית בתהליך כולל שנימשך חודשים ארוכים, ככל שמתקדמים בתהליך ההגבלה ביכולת האכילה. למי שיש טבעת, שימשיך לסגור עד לנקודה שבה הרעב נסוג. זה לא קורה בזמן אחד קצר.
לגבי מה לאכול כדי לשבוע. אני מצאתי ששילוב של חלבונים ופחמימות יוצרים תחושת שובע ממושכת. נסי לאכול מרק עם סולת, דייסה, מוצרי חלב עם ביצה מעוכה.. מעט קרקרים. הרבה שתיה לפני. הרעב ימשיך ויתקוף בעת הזו עד שאת תגיעי למצב שקשה לאכול אחרי סגירות הטבעת. משם מתחילה הגמילה.

תמתם8

New member
הי רוייקו

קודם כל תודה על התשוה..
יש לך הרבה שנות ניסיון עם הטבעת?
אכן הגעתי למחשבה חדשה עד לסגירות חייתי את האוכל נהנתי ממנו.. והוא היה חלק די חשוב בחיים שלי
עכשיו אני לא מחפשת כל הזמן כשרעב לי אז אני ניגשת לאכול(אני אולי חושבת על זה לפעמים אבל לא יותר)
שזה כבר לדעתי מצב מתקדם
כרגע אני סגורה על 9.5 ולדעתי אין סיבה שאמשיך לסגור מקווה שאראה תוצאות ..(הסגירה נעשתה על רקע הישארות במצב סטטוס במשקל והגדלה מועטת של כמות המזון)
אני 3.5 חודשים לאחר הניתוח..
האם כששותים הרבה לפני האכילה(בהפרש של רבע שעה) זה אכן מגדיל משמעותית את תחושת השובע?
תודה על ההענות

למעלה