תשאלי כל מה שלא ברור לך
זו לא התנפלות. יושבים כאן אנשים שמחכים לשאלות, ומשעמם להם נורא בלי השאלות
.
רציתי להתייחס לכל דברייך ושאלותייך.
למה חשבת שתשתי מים או תאכלי גבינה ותהיי מלאה? מישהו אמר לך כך? אז הוא טעה. אולי הוא התכוון לחודש הראשון אחרי שרוול. אבל את עשית טבעת.
ברור שתוכלי לשתות 2 כוסות וגם יותר. אני שותה 5 כוסות אחת אחרי השנייה, ואין בעיה. חביתה, גבינה וקרקר זה ארוחה נחמדה מאוד. מה רע בה? אם זה משביע אותך אני שמחה מאוד, כי אני זוכרת שלפני הניתוח פיתה וחצי מלאה חביתה וגבינה וסלט בקושי השביעה אותי. אבל בקושי.
יתכן מאוד שאת צריכה לסגור עוד. למה לא? אבל לא אחרי שבוע. את סגרת לפני שבוע, אז צריך לחכות 4 שבועות מהסגירה הקודמת, וללמוד היטב את המצב הנוכחי.
יש פה רבים שמרוצים מאוד מהטבעת. בדף הזה מסתובבים 3 מאושרים - שניים גברים, 12 שנה עם טבעת, ואנוכי - 4 שנים עם טבעת. אוכלים בריא מאוד, חיים טוב, ולא מקיאים או סובלים מבעיות אחרות. יש עוד כמובן, אבל הם לא כותבים פה כל יום.
את מוזמנת לבקר באתר שלי, טבעת (בחתימתי), ושם גם תקראי את סיפור הניתוח שלי (חסרים שם הקטעים הכי מעניינים, אבל פעם אשלים אותם).
כמו כן יש שם מידע שלא יסולא בפז על דרכי האכילה הנכונות עם טבעת, וההתנהלות הנכונה, כפי שנלמדה מניסיון רב שנים של הרבה מנותחים, שלא מתווכחים עם עובדות בשטח (כמו שעושים חלק מהרופאים והמרפאות הבריאטריות).
את ההגבלה החיצונית את צריכה להרגיש. אם את אוכלת מהר או הרבה, תרגישי אותה. אם את לא מרגישה עדיין, אז תצטרכי להמשיך לסגור בנחת.
אי אפשר להשיג הגבלה מלכתחילה, כי ההצרה באמצעות טבעת מאוד לא פשוטה עבור הקיבה, מעקמת לה את הצורה בצורה בעייתית (שלא כמו השרוול והמעקף, שעושים לקיבה צורה נוחה יותר), וזה גורם לקיבה טראומה - הן מבחינת הרקמה החיצונית עליה כרוכה הטבעת, והן מבחינת טכניקת העיכול. לכן יש ליצור את השינויים בקיבה בהדרגה ובאיטיות, כדי שהיא תוכל להסתגל למצבים החדשים בהתאמה.
אי אפשר לסגור בבת אחת. סוגרים בשלבים עדינים, ונותנים 4 שבועות בין סגירה לסגירה כדי לתת לקיבה להתארגן סביב הסגירה החדשה. זה אומר מבחינת בצקות שיכולות להתפתח ברקמה הפנימית עקב השינוי באופן העיכול, ומבחינת צלקות על הרקמה החיצונית שסביב הטבעת. לחץ מהיר מידי או חזק מידי של הטבעת על הקיבה עלול לגרום לקריעת הקיבה או לתזוזת הטבעת - בקיצור לחבל היטב במטרת הניתוח.
הבעייתיות בירידה מהירה של הרבה ק"ג היא טראומה לנפש ולגוף, העלולה להתבטא בדיכאון ובחוסר תחושת מציאות שיכולה להעיק מאוד. כמו כן, חוסרים קיצוניים במזון יכולים להעיק על הלב (התקף, דום), או לגרום לחולשה, נשירת שיער וציפרניים ועור צהוב. כמו כן, ירידה כזו גורמת לשיבוש מטבולי חמור, שיפריע מאוד לשמור על המשקל החדש לאחר ההרזיה. ההשמנה בעתיד תהיה מהירה וקלה יותר, וההרזיה בהמשך תהיה קשה הרבה יותר בגלל המצב המטבולי שנגרם בעקבות הרזיה מהירה.
אין מצב של בריאות בירידה מהירה וקיצונית (אלא אם כן הבן אדם שוקל 250 קילו, ועוד שבוע הוא ימות אם לא ירזה 20 קילו מיידית ועוד 130 בהמשך. אז באופן יחסי למציאות, כדאי שיירד מהר).
לאחר ניתוחי קיצור קיבה חשוב שתהיה מודעות תזונה מכסימלית, אחרת אדם לא יכול לעזור לעצמו בתכנון תזונה והרגלי אכילה נכונים, והניתוחים לא יוכלו לעזור לו לאורך זמן. הניתוחים הם כלי עזר לאדם שרוכש הרגלי תזונה דלת קלוריות ובריאה, ומודעות לשיפור חילוף החומרים ולאכילה בצורה, קצב, צירופים וכמות נכונים.
אז אם אין לך את הידע הזה, רצוי ללמוד אותו מדיאטנית או מהפורום או מייעוץ טלפוני שלי (שמדבר איתך על עיקרי הכללים החשובים).
אצל ד"ר סובחי באיכילוב יש עד כמה שידוע לי 2 מסלולים - סגירה באיכילוב ע"י מנתחי המרפאה, תחת שיקוף, מה שמצריך טופס 17 כל פעם. יש גם מסלול פרטי, שעולה 800 ש"ח לכל ביקור אצל הד"ר (...), אלא אם כן סוכם מראש בניתוח פרטי על שנה/שנתיים של שירות סגירות/פתיחות חינם.
אני, בניגוד לקובי, מתנגדת לשיקוף בכל סגירה וסגירה, משום שבדרך כלל אין צורך בכך, ומדובר בהמון קרינה מיותרת. השיקוף גם בהרבה מקרים מטעה, וכבר נתקלתי באנשים מסכנים שהשיקוף הראה שיש להם הרבה מקום, והם לא יכלו לבלוע מים, או שהשיקוף הראה שהם סגורים לחלוטין, והם יכלו לאכול שור הבר בביס אחד.
לכן, בהתאם לקופת החולים שלך, את יכולה בהחלט לגשת לסגירות ופתיחות אצל כל כירורג שמקבל חולים בתשלום 50-70 ש"ח או בחינם את חברי הקופה שלו.
לשם כך את צריכה לדעת כמה לסגור כל פעם, ולשם כך את צריכה להעריך את רמת ההגבלה שלך לאחר כל סגירה וסגירה. לשם כך את צריכה להתייעץ - פה בפורום או בטלפון איתי, 03-5781855 (לא בשבת) לפני כל סגירה. לאט לאט תלמדי את הלוגיקה של הצורך בסגירה ופתיחה וכמה.
בטבעת מצליחים אם מתייעצים הרבה הרבה עם בעלי ניסיון (האינפורמציה הנמסרת במערכת הרפואית לוקה בהרבה חסר, ואפילו מזוויעה בהטעיותיה...), ולומדים את כל הפרטים של כל הבעיות האפשריות ואיך למנוע אותן מראש. להתמודד לאחר שהבעיה קרתה הרבה יותר קשה מאשר למנוע.
לכן כדאי לקרוא פה כל יום, ללמוד את אתר טבעת, ולשאול כל דבר שצריך, פה או בטלפון.