הצרות של "מסודרים"!

Danieli18

New member
הצרות של "מסודרים"!

לא יודעת אם שמתם לב או שמעתם אבל בכל מקרה, זה די תופס תאוצה עכשיו. מה תופס תאוצה? "לסדר" את "מסודרים" או שהם בעצם סידרו את כולם... זה הולך בערך ככה: 1. האדריכל שעיצב את הוילה המפוארת בסביון (זאת שה"מסודרים" קנו) רותח מזעם. למה? מסתבר שבעלי הבית אמנם השכירו ל"קשת" את הבית לצורך צילום הסדרה כדין וכחוק, אבל האדריכל שעיצב את הבית טוען שבקרדיטים לא רשום כלל שהוא זה שעיצב את הבית - מה שמגיע לו, עפ"י חוק. עכשיו הוא רוצה לתבוע את "קשת" על שעשתה שימוש בוילה שהוא עיצב, ללא הענקת קרדיט או בקשת רשות. לא ברור אם זו סתם קפריזה או ניסיון להתפרסם או מה לא, אבל בקשת די מגיבים בזלזול לטענות האלו. 2. חברת הסטארט-אפ "ג'ימאליה" בסדרה מפתחת משחקי מחשב משוכללים - מה שהביא אותה למכירת החברה ב-217 מיליון. בידיוני? לא בטוח. תתפלאו לשמוע, אבל בהרצליה קיימת על אמת חברת סטארט אפ העונה לשם הנ"ל - ג'ימלאיה, ובמקרה או שלא, גם היא מפתחת משחקי מחשב בדיוק כמו אלו שמפתחת "ג'ימאליה" שבסדרה. ואם זה לא מספיק לכם, אז אחד מבעליה של החברה או החידונר המפורסם דן חמיצר שבכלל לא אהב את הרעיון שהחברה שלו נקראת באותו שם בדיוק כמו החברה בסדרה. מולי שגב ואסף הראל, שיצרו את הסדרה, טוענים שהם חשבו על השם הזה בגלל השימוש במילים GYM - ולא ידעו שקיימת סדרה כזאת במציאות. הם טוענים גם שיש הבדל באיות כי בעוד החברה שלהם נקראת GYMALAIA החברה של חמיצר נקראית JYMALAIA כך שזה לא זהה. ובקשת? בקשת שוב מגיבים בזלזול ושולחים את חמיצר וחבריו לצפות סדרה ו"ליהנות ממנה". 3. מפלגת "הירוקים" זעמה לאחר שבאחת מן הסצנות בסדרה נראים החבר'ה של "מסודרים" משליכים מצוק מכונית - הישר אל חוף הים. הם כל כך התרגזו מהפגיעה באיכות הסביבה, כך שהם דורשים מיו"ר הרשות השנייה ומהשר להגנת הסביבה ושר הפנים להעמיד לדין את "העבריינים" שהשליכו את הרכב מהמצוק. לטענת הירוקים, יש בסצינה עבירה על החוק, והם זועמים בעיקר על כך שהיא תועדה ושודרה בזמן צפיית שיא למרות שהתריעו מלכתחילה על העניין בפני קשת שהתייחסה שוב בביטול לעניין וטענה שקיבלה את כל האישורים לכך מעיריית בת ים (שבתחום השיפוט שלה צולמה הסצנה). אז 217 מיליון דולר ורייטינג של 26 אחוזי צפייה בהחלט לא הולכים ברגל... הם טסים לכיוון בית המשפט!
עדיין חושבים שהם "מסודרים"?

גליזה

New member
הו וואו../images/Emo2.gif אני לא מקנאה בהם

אני רק מקווה שזה לא ישבש לחלוטין את שידור הסדרה

RunNGun

New member
"טסים לבית המשפט"

טוב שלא הגזמת... כל הסוגיות שהעלית נעות בין שני התחומים - הפופוליזם והיחצ"נות. אני לא יודע ממי זה בא, מ"קשת" שרוצה שהסדרה תתפרסם או מהאנשים עצמם שנורא רוצים כותרת בעיתון (גם אם זה בעמוד 15 למטה, זה לא שהידיעות האלה שוות הרבה יותר...) - אבל שום דבר ממשי אין כאן.

PollyannaFlower

New member
אני לא חושבת שזה יפריע לסדרה.

אני בטוחה שקשת מעסיקה אנשים שמומחים בטיפול בעניינים כאלו, והם ידעו מה לעשות. בקשר למקרה הראשון, הם פשוט צריכים לשים אותו בקרדיטים, ולשלם תמלוגים. זה מה שנראה לי הכי הגיוני. ועם השם של החברה, אין באמת מה לעשות מבחינת שינויים בתכנית, כי הם כבר צילמו הרבה עם השם ג'מלייה, ואי אפשר לצלם הכל מחדש. ובנוגע למכונית, הם קיבלו אישור מן העירייה, אז אם כבר, הירוקים צריכים לפנות לבת ים ולא לסדרה. בקיצור, יהיה טוב

TomerMMHA

New member
הירוקים תובעים את אסי

תראו את זה: http://www.ice.co.il/article.asp?catId=3&pgId=103339 אני צריך לציין כאן שברחובות רבים בערים רבות נעשו מרוצי מכוניות ומרדפי מכוניות. הדבר נעשה לאחר סגירת הרחובות ע"י אנשים מהוליווד שצילמו שם סרטים, והם לא נתבעו על זה. אז אפשר להגיד שמרוצי מכוניות זה "לא חוקי" אבל יש גם הקשר מסויים שבו הדבר נעשה. נסיעה על החוף זה לא חוקי, בסדר, אבל בגלל זה היה סט מסודר ואישורים, ואני מניח שדאגו שאף אחד לא ייפגע. אני מסכים שהנוער מקבל רעיונות דפוקים מסרטים וסדרות, אבל מה זה אומר? שצריך להפסיק לכתוב דמויות שעושות דברים מטומטמים? שלא לדבר על זה שבסדרה מראים את הקונפליקטים שיש לאנשים האלה עם המצב הלא רגיל שבו הם נמצאים. זה לא סתם 4 נהנתנים שדופקים ת'ראש. יש ויכוחים על אחריות, וכו. בהרבה סרטים יש גם קטעים שאנשים לוקחים סמים, וזה לא מסר בעד סמים. אם כבר אז זה מסר נגד סמים. תראו את ספרות זולה. רואים שג'ון טרבולטה נהנה מזה, וקצת אחרי זה רואים איך אומה תורמן כמעט מתה מזה. ברור שבהמשך הסדרה "מסודרים" הדמויות יתפתחו לכל מיני כיוונים. זה יהיה אמין. מה שלא יהיה אמין זה אם יעשו סדרה על 4 פוריטנים שמרגע שהם מרוויחים 217 מיליון דולר, הם מתנהגים באחריות ובבגרות מהשנייה הראשונה. אני זוכר שכשהייתי בתיכון בארה"ב הראו לנו סרט "חינוכי" על סמים. שני חבר'ה מסניפים. בשביל אחד מהם זה הפעם הראשונה. פתאום מגיעה המשטרה, תוך שנייה. אחד מהשניים, שהוא מסטול ומטורף לחלוטין מהסמים (שנייה אחרי שהסניף) רץ מהמשטרה, מטפס על קיר, נופל על ניידת, ונהרג. הרגע שבו החבר שלו מבין שהוא מת, זה הקטע בו כל התלמידים באולם התפקעו מצחוק בגלל שזה פשוט לא היה אמין. אף אחד לא התחבר לזה. דווקא לספרות זולה אנשים התחברו, כי שם דיברו איתנו בגובה העיניים. אז אני באמת מצטער בשביל הירוקים. אולי הם צריכים לעשות סדרה יחד עם צו פיוס על אנשים נאורים שתורמים 217 מיליון דולר לצדקה שנייה אחרי שהם הרוויחו אותם, וגם שולחים את מאור כהן לגמילה. ואז אסף הראל צריך לתת חיבוק לרוחמה אברהם ולבקש סליחה. ובונו צריך להיות שם גם! אה, סליחה, בונו באמת עושה דברים אפקטיביים ועושה בריתות עם ימין ושמאל כדי לקדם את הפרוייקטים שלו. הוא לא כמו הירוקים המהוללים ובעלי העקרונות שבאים לשלול לאסי כהן את הרשיון. אני בטוח שזה יעלה את הפופולריות של הירוקים.

Yuval Y

New member
זה נשמע די מטופש

גם אם "מגיע" לאדריכל ששמו יהיה מצוין בקרדיטים, קשת לא חייבים לעשות זאת... הוא יכל לשים שלט "עוצב על ידי..." כמו שיש אדריכלים רבים שעושים. נראה לי שכבר עברנו את הימים בהם בסרטים ישראליים שמו ברשימת הקרדיטים תודה לכל אחת מהחברות המסחריות ש"הואילו בטובן"(?) לאפשר לצוות ההפקה להשתמש במוצרים שלהם. בסרטים בחו"ל חברות מסחריות היו משלמות כסף רב בכדי שהמוצרים שלהם יופיעו בסרטים, בין אם ברקע וביחוד אם הדמויות משתמשות במוצרים. מעניין לברר כמה שילמו המשווקים של פסטה ברילה לצוות ההפקה של הסרט אבא גנוב, שם האמא מכינה לילדים פסטה ברילה, והם אומרים עד כמה שהפסטה הזו טובה. (אם אני זוכר, זה אבא גנוב 3), ואם האדריכל שעיצב את הבית ב"ויתק 9" הופיע בקרדיטים של "קרובים קרובים"... אדרבא - האדריכל רוצה קרדיט? שישלם. לגבי חברת ההייטק - נחמד לגלות שאכן יש חברת ג'ימליה (ומעניין אם גם הם חשבו על הקריאה "ג'ימלייה - ג'ים!") שעוסקת במשחקי מחשב. אבל אין להם ממש מותג על השם, ביחוד שהכיתוב שונה, והחברה שבה עובדים ה"מסודרים" היא חברה וירטואלית או ליתר דיוק - טלוויזיונית. מעבר לכך שכמעט בכל פעם שחושבים על שם דמות אפשר למצוא אדם בשם דומה או זהה, או חברה כנ"ל. התביעה של דן חמיצר הזכירה לי את דוב'לה גליקמן שניסה לתבוע את סשה ברון כהן על השימוש בביטוי "ווה ווה ווי ווה"... (http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/536/685.html) ולגבי השלכת המכונית - בהרבה סרטים משליכים מכוניות מצוקים, אני והמשפחה שלי דווקא מעט הופתענו שהמכונית לא עלתה באש כמו בסצינות דומות.. מה שכן, עדיף שצוות הפקה של סרט / סדרה משליכים מכונית מצוק מאשר אדם רגיל, או חלילה תאונה - ולו מכיוון שצוות ההפקה מתחייבים לנקות את השטח לאחר מכן... מעבר לכך שהשלכת המכונית בהחלט עזרה בקידום העלילה - הן בכך שהיא מסמלת את המופרעות של "תמיד רציתי לעשות זאת" (ומי בעצם לא חולם להשליך את המכונית הישנה שלו היישר לעזאזל?) והן בכך שהיא הוסיפה למימד הקומי כשהתברר שהמפתחות של האוטו החדש נמצאות במכונית הישנה... מה שכן, על פי אתר הסדרה הם שילמו גם על גרר, קנס על השחתת הסביבה ותרומה לירוקים. יש להניח שבמציאות צוות ההפקה שילמו אף הם את העלויות.

LOL../images/Emo118.gif

מצחיק אותי שהם אומרים שהדירה הזו בסביון ומצפים שכולם יאמינו. הבית הזה נמצא בקדימה-צורן ^^ הייתי שם בזמן שבנו אותו וגם כשסיימו לבנות. זה מקום מדהים פשוט, והוא ממש ענק o_O

למעלה