הצקות בהסעות

nonana

New member
הצקות בהסעות ../images/Emo123.gif

אוףףףףףףףףףף כבר סוף השנה וזו היתה שנה שקטה עם ההצקות. אבל אתמול ילדה אחת הציקה לנעה וילד אחר נתן לה מכה בראש- ממש גיבורים על קטנות (הכי קטנה בהסעה). נעה אתמול סיפרה לי אני ישר התקשרתי לגננת והיא מעבירה את זה לזו שמטפלת באלימות בבית הספר. היום נכנסתי לאוטובוס והודעתי לשניים שלא יעיזו להתקרב לבת שלי או לכל אחד אחר- ואמרתי בכללי שדיי להצקות שכל אחד יתעסק בשלו (יש באוטובוס אחת שמטפלת בנושא ההצקות והיא זו שהפסיקה את מה שהיה שם- היא הגדולה בהסעות). האם עשיתי בסדר או שהייתי צריכה לתת לבת שלי להתמודד עם זה?

לאה_מ

New member
זו שאלה מאד קשה...

מה נעה חושבת? איך היא מרגישה עם זה שהתערבת? ובני כמה הילדים שהציקו לה? אם מדובר בהפרשי גיל משמעותיים, אני חושבת שההורים באמת צריכים להתערב. אם מדובר בבני אותו גיל (פחות או יותר) - זה מצב מאד עדין, ובאמת צריך לבדוק כל דבר לגופו.

לא כל כך מבינה. מי זו "האחת

שמטפלת בהצקות"? ילדה? מבוגרת? האם זה התפקיד שלה או שזו סתם ילדה איפתית? סליחה על הבורות- לא יודעת כלום על הסעות. אם המבוגר היחיד בהסעה הוא הנהג, שלא יכול לעסוק בבעיות משמעת, לא ברור לי איך אפשר לצפות שישרור סדר כשיש 10 (?) ילדים בשטח של 4 (?) מ"ר במשך 20 (?) דקות.

nonana

New member
אז ככה :-

מי שמטפלת באלימות זו מורה שזה התפקיד שלה בבית הספר. מי שאחראית בהסעה זו נערה שלומדת בבית הספר שהתנדבה לשמור על השקט בהסעות.

אירית י

New member
בסדר גמור../images/Emo70.gif

אמרת שהילדים יותר גדולים ממנה. אני מניחה שאם החלטת להתערב זה בגלל שראית שנעה לא מצליחה להתמודד. אני הייתי אפילו מקצינה. אם הנהג המסיע אינו מסוגל להניע את המציקים מההתנהגות הזו בהסעה, אני הייתי מחליפה מסיע. ואם זו הסעה קבועה שביה"ס שוכר, המנהלת אחראית שלא תהיה אלימות בזמן ההסעה ולכן היא צריכה להחליף מסיע. כל מה שנדרש מהמסיע הוא אסרטיביות. הוא צריך להבהיר באופן חד משמעי לילדים שאצלו בהסעה לא תהיה שום אלימות. בתור אחת ש"חטפה" מכות כשהיתה ילדה, אני אומרת לך שהכאב הגדול יותר הוא לא הכאב הפיסי אלא ההשפלה.

לאה_מ

New member
אני לא חושבת שהפתרון הוא כל כך פשוט

הילדים שלי נוסעים הביתה מביה"ס בהסעה של עירית ת"א. מדובר בכשלושה אוטובוסים. בכל אחד יש, כמובן, נהג, אבל הנהג נוהג, ולא אחראי על השכנת סדר באוטובוס. מקסימום הוא עוצר ומחכה שירגעו. יש מלווה אחד לשלושת האוטובוסים (מה שאומר, בחישוב פשוט, ששני אוטובוסים נוסעים ללא מלווה), וגם באוטובוס שהמלווה נמצא עליו, נראה שכל מה שהוא רוצה זה לחזור הביתה בשלום (והאמת? קשה לי להאשים אותו. מדובר באדם די מבוגר, נראה כבן 70, לא דובר עברית רהוטה, אני משערת שאת המשכורת שלו לא רבים ששים לקבל, ואני אישית לא מאמינה ביכולת שלו להשתלט על 50-60 ילדים בתוך קופסת מתכת בצהריים התל אביבי אחרי 5, 6 או 7 שעות של לימודים). מה הפתרון? אני לא יודעת. אני חברה בועדת היגוי בביה"ס של הילדים, ובישיבה האחרונה נדון הנושא הזה בהרחבה, והחלטנו שבתחילת השנה יאורגן ערב כינוס להורים ולילדים הנוסעים בהסעה, יוקרן סרט שהכינו תלמידי כתה ו' על הנסיעה בהסעה (הסרט הוכן ליום זהירות בדרכים שהתקיים השנה בביה"ס) וגם סרטון שהכינה המשטרה בו מצולמים מפגעים בטיחותיים בהסעה ובכלל בהגעת תלמידים לביה"ס, ויאמר להורים מפורשות (כולל חוזר בכתב שיחולק לכל ההורים), כי כל ילד שיהיה מעורב בתקרית אלימה בהסעה, לא יוכל לעלות על ההסעה במשך שבוע ימים ממועד הדיווח על התקרית. בדרך זו אנו מקווים להביא למעורבות גדולה יותר של ההורים (שלא ירצו לבוא לקחת את הילדים מביה"ס באמצע יום העבודה במשך שבוע כל פעם). האם זה יעבוד? אין לי מושג (אבל אני מוכנה לדווח במשך השנה). בכל מקרה, בינתיים זו אמורה להיות יזמה של ועד ההורים של ביה"ס, משום שהמנהלת טוענת שלביה"ס אסור לעשות דבר כזה. הבת שלי, שמסיימת בימים אלה כתה א', פתרה את הבעיה שלה בכך שהיא מצליחה לארגן לעצמה כל יום טרמפ אחר מביה"ס, ונוסעת בהסעה רק פעם בשבוע, ביום שהיא מסיימת את הלימודים ביחד עם אחיה.

למעלה