הצפת דרישה להשוואה

mnakash

New member
הצפת דרישה להשוואה

אחרי שקראתי מבחנים על הנקסוס בנפרד ובהשוואה לטימקס שהיא בעיניי מוזרה בגלל ההפרש במחירים, ובמקביל מבחני השוואה לבורגמן ומג׳סטי, נשארתי תוהה איך אני לא מוצא מבחן השוואה בין הנקסוס למנהלים המהירים בורמגמן ומג׳סטי 400 סמק. אני מבין שהם בקטגוריות שונות כביכול האחד ספורטיבי והשניים האחרים הם מפנקים ונוחים אולם אני עדיין תוהה האם הבורגמן לא מהיר מהנקסוס בתאוצות הפתיחה והביניים. מהמבחנים משתמע כי בקצה הסקלה הנקסוס מוביל אבל האם מישהו יכול לחוות דיעה על ההתחלה והאמצע? השאלות האלה חוץ מזה שיענו לי על התלבטות אמיתית בין הקטנועים נראות לי מאד רלוונטיות בהתחשב בתג המחיר לקטנוע חדש. המחירים קרובים מאד. ההשוואה אולי לא רלוונטית לרשיונות a1 אבל אני מהדור הישן של עד 500 ואני חושב שרוב הרוכבים על הכלים האלו גם. אשמח לשמוע על ההבדלים והכדאיות למרות שדעתי משוחדת ו כבר כמעט ולא ניתנת לשינוי בגלל היבט של value for money כשמדובר על משומש. האם אפשר לקבל קישור לטבלת תאוצות של קטנועים ואופנועים בנוסף? ים תודות ולעורכי המבחנים, שיקלו מבחן כזה לנקסוס עם חבורת המנהלים.

aaronc76

New member
אנשים, בד"כ, לא קונים בשביל להתחיל רכיבות

אלא בשביל לרכוב. אם תחפש קצת בנט, תמצא טבלאות האצה שכאלה לכל מיני קטנועים ואופנועים. פתיחה מהנה...

mnakash

New member
מצאתי את הטבלה

תודה. http://www.fullgaz.co.il/home/p/16489/ עבודה מדהימה עשו החבר'ה מפולגז רק חבל שאין שם את הג'ילרה. טוב ברור שאי אפשר לכסות הכל. ובקשר לפתיחות. אני מודה שיבאס אותי לשלם כמה עשרות אלפי שקלים כדי לקנות קטנוע שהנוכחי שלי מהיר ממנו בעיר. לא חושב שאני יוצא דופן בעניין או שאני צריך להתנצל על זה ונראה שיש ביקוש לכזו כתבה. אם הנתונים לתאוצות של הבורגמן \ מג'סטי הנוח טובים או זהים לזה של הנקסוס הספורטיבי אז אני כנראה אשנה את דעתי למרות שהאחר מוגדר ספורטיבי. מהצד השני לפי מה שאני רואה ביד 2 ובמחירונים יש סיכוי טוב יותר לקבל VALUE FOR MONEY עבור נקסוס משומש מאשר בורגמן או מג'סטי(ההפרש בשנתון 2009 עם ק"מ סביר עומד על 8-10 אלף ש"ח) ולכן אני לא מאמין . הכל כמובן בזהירות הנדרשת ברכיבה על קטנוע. רכיבה נעימה

jeffy1

New member
כי משווים כלים באותה קטגוריה

יש השוואה בין טימקס לנקסוס, שזו אותה קטגוריה. ה-400 וה600 הם שונים ביעוד ובתיפקוד.

mnakash

New member
אני מודה שאני חושב אחרת

וזה עניין סובייקטיבי ככה שלמרות שאני במיעוט אני בטוח שיש כאלו שמסתקרנים ורואים בנקסוס לא רק גדלנוע ספורט אלא שילוב בין קטנוע פרקטי לבין פאן. ברור שהמושב שלו לא יהיה נוח כמו של המנהלים ושתנוחת הרכיבה כנראה שונה. עדיין טימקס לא בכיוון בגלל מחירו. אם אני מבין את רוח הדברים שלך אתה יוצא מנק' הנחה שהנקסוס מהיר מהמנהלים (אני מניח זאת בגלל האיזכור של הטימקס המהיר מכל אלו). אני לא בטוח שכך הדבר וזו בעצם השאלה שאני שואל מפורשות.

jeffy1

New member
אני לא הקנה אף פעם טימקס כי

אני לא רוצה שיעצרו אותי כל שתי מטר או ינסו לחסל אותי בטעות... אני רכשתי נקסוס לפני כמה שבועות. הנקסוס מאוד ספורטיבי, לדעתי מתאים לרוכבים נמוכים ממטר שמונים. אין מקום לנשיאת דברים כמו בבורגמן\סילבר\מג'סטי. יש מקום בקושי למנעול, שרשרת, כפפות ועוד איזה שטות... אבל מבחינת אכיבה, הקטנוע יכול לתת הרבה יותר ממה שאני יכול לבקש
. דבר נוסף שאולי מעניין זה שיש מנתק הצתה ב-180 קמ"ש. לא יודע אם קיים בדגמים אחרים

l coyote l

New member
הקריטריונים שלך ל"ספורטיבי" מסתכמים ב"מהיר"?

כשאומרים על קטנוע/אופנוע שהוא ספורטיבי, הכוונה היא ליכולת שלו לקחת פניות באופן יציב מעל מהירות X (כאשר X משתנה לפי כלי/נפח). על בורגמן/מג'סטי/סילבר אומרים שהם נוסעים נהדר - בקו ישר. זו הסיבה (למיטב הבנתי הצנועה) שלא בוחנים יחד קטנועי ספורט וגדלנועי מנהלים. לרוב הם לא מכוונים לאותו קהל יעד (יש חריגים פה ושם, ככל הנראה, כמו אתה וג'פי
)

mnakash

New member
אם ככה לא התכונתי לספורטיבי אלא מהיר

פניות במהירות גבוהה זה לא הקטע שלי. נסיעה בטוחה בכבישים מהירים עם רזרוות כוח חשוב לי יותר. והאמת אני לא מבין איך אפשר להגיד על הטימקס או הג׳ילרה שהם לא גדלנועי מנהלים. אמנם תנוחת הישיבה בבורגמן ובמג׳סטי היו כורסאתיות יותר אבל לי אישית התאים יותר לשבת על נקסוס שהזכיר לי יותר מהשאר את הג׳וימקס הנוח שלי. זה הפתיע אותי אחרי כל מה שקראתי עליו. בבורגמן הרגשתי מוזר למרות שהכל השפריץ איכות. נשאר לי לקחת את הנקסוס לסיבוב רכיבה ולוודא שהישיבה והרכיבה נוחות לי. אגב ישיבה מכל מה שמדדתי בישיבה היום הכי נוחים לי היו הטימקס והמקסים. אחליט אחרי נסיעת המבחן אבל כמו שכבר כתבתי עם הפרש של 8 -10 בין המשומשים ששנה שנתיים על הכביש צריך להיות משהו באמת דפוק הנקסוס בשביל שארד ממנו. או לחילופין שלא אצליח למכור את הכלי הנוכחי. השוק ממש חלש.

פרארי1

New member
כמו שנאמר לפני - מבחני השוואה נעשים על פי קהל

יעד. מהירות בקו ישר ואפילו תאוצה חזקה, אינם מדדים לספורטיביות (הם כן, במידה מסויימת, אבל לא החשובים שבהם). הסילברווינג 600 מאד מהיר, אבל הרבה פחות ספורטיבי מהטימקס והנקסוס, כאשר הספורטיביות נמדדת (שוב, כמו שכבר נאמר) בהתנהגות הכלי - יציבות בפניות, היגוי זריז. מקום האחסון בנקסוס קטן יותר מאשר בהרבה קטנועי 125, לכן קצת קשה להגדיר אותו "מנהלים", כאשר מה שהכי חשוב בקטנועים שמוגדרים ככאלה, זה הפינוק ונפח אחסון גדול (ענק במקרה של ה-400-ים) הוא חלק חשוב בפינוק הזה. אני מבין את שיקול התמורה לכסף והנקסוס אכן נותן תמורה טובה מאד כמשומש, עקב שוק בעייתי שמפיל את המחיר שלו, אבל על פי מאפייני הרכיבה והדרישות שהגדרת, הייתי דווקא כן מכוון לאחד מה-400-ים, כאשר דווקא זה שלא הזכרת - הסילברווינג 400, יכול להיות פתרון מצויין עבורך, כולל סעיף התמורה לכסף - הם נסחרים הרבה מתחת למחירון שלהם ויש בשוק לא מעט כלים שמורים במצב טוב מאד.

mnakash

New member
תודה על האינ' אני אבדוק את ההונדה

מהמחירים שאני זוכר ביד 2 הוא עדיין היה יקר אבל אולי פיספסתי משהו.

l coyote l

New member
הגדרות - The root of all evil

מה משנה איך מגדירים נקסוס/טימקס/בורגמן? קח מה שנוח לך. (וכן, כדברי פרארי, קטנועי "מנהלים" מוגדרים כאלה על פי תנוחת ישיבה ונפח אחסון. זה הכל).

למעלה