*הצפה*

עמיתוש

New member
*הצפה*

סתם סתם, אבל משהו שהיה לי להגיד הרבה זמן.. קודם כל - קריאת "נעלמים" או לפחות "מסתכלים ולא כותבים" - אורית דקלה שכתבה פה ונעלמה שוב וכמובן הרגילים, הקוראים והלא כותבים (מישהו אמר גומא? יעל לא רוקדת כשעצוב ועוד חצי מיליון אחרים?) ועכשיו למה שרציתי לכתוב.. נכון.. שכשבאים לעולם, ומגיעים לבי"ס, כולנו מקבלים חינוך לא כ"כ גלוי שמקצועות ריאליים הם החשובים? בהתחלה זה "חשבון ומדעים", ואח"כ זה "מתמטיקה ופיזיקה" או "רובוטיקה ובילוגיה" או "מדעי המחשב וביוטכנולוגיה"? וכביכול, אנשים הומאנים ולא ריאלים מרגישים לא נעים שקשה להם בזה? (לפחות מהאנשים שאני מכיר, או מהבתי ספר שאני למדתי בהם), והם "מקנאים" באנשים כמוני, שאולי חוץ מכמה ציורים מסכנים הכישורים ההומאנים שואפים ל-0, והכישורים הריאלים גבוהים? ובכן, רציתי להודיע לכם, שלמרות כל החינוך הזה.. אני כ"כ מקנא בכם, הומאנים! הייתי פשוט רוצה לשבת כשמשעמם לי, ולכתוב סיפור. הייתי רוצה כשנחמד לי, לכתוב שיר. הייתי רוצה כשאני שמח, לכתוב מחזה. הייתי רוצה כשאני בקטע, לשחק דמות מהצגה. והייתי כ"כ רוצה, אבל אני לא יכול. בדיוק כמו שקשה לכם בריאלי. אני מאמין שלא משנה באיזה תחום אתה, תמיד הדשא של השכן ירוק יותר, ואין תחום יותר טוב או שיותר מראה על חוכמה. ויש לנו אפילו דוגמא במשפחה, שמוכיחה ההפך ממה שהחברה אומרת.
. זהו.

לא נעלמתי........אני פה!!../images/Emo9.gif

והאמת שאתה צודק... אני לדוגמא שונאת ריאלי... וגם לא מי-יודע-מה טובה בזה... ככה שיש לי שלוש יחידות מתמטיקה.. אז סבבה... אני עושה שתי מגמות הומאניות: מדעי החברה ותקשורת אבל מישהו שהתחום שלו הכוא ראילי יעשה גם שתי מגמות (מחשבים ופיזיקה נניח) אבל הוא גם יעשה חמש יחידות מתמטיקה והבגרות שלו תראה יותר טוב... אז זה שאני חזקה בהומאני לא יעזור לי כי אני לא ילך להרחיב מקצועות כמו הבעה או לשון גם לא ספרות ותנ"ך (למרות שאפשר, אבל לא בכל בית יש את האפשרות הזאת...) ככה שיוצא שמי שראלי יש לו את ההזדמנות להפגין את זה ולהוסיף לעצמו יחידות.. ומי שהומני- לא... וזה... מבאס קצת... אבל חפיץ... זהו.. אוהבת דקלה

דיתוּש

New member
אז בוא ונתחלף לקצת...

בוא נראה איך זה להרגיש שאתה לא מצליח בכלום, כי כל משולש בגאומטריה נראה לי פיקאסו אופטימלי ולא צורה הנדסית. וכל מה שאני חושבת עליו בשיעור צרפתית זה "מדאם בובארי" (מחזה צרפתי). אני יכולה רק לכתוב שירים הזויים על מלכים של פעם בשיעור היסטוריה, במדעים להסתכל שעות רק על הציורים המשונים של הריבוזומים והכרומוזומים, וכמובן בלשון לכתוב סיפורים מתפלספים על העולם ולהביט מהחלון. ואפילו אם אני קולטת קצת מהדברים המדוברים, אני כל-כך לא נהנית מהם שאני רצה לטלוויזיה אחרי חצי שעה (אם לא פחות) של לימודים ומקבלת המון נכשלים. ולמי איכפת שקיבלתי 91 בספרות אם יש לי 70 בגיאוגרפיה, 72 במדעים, 65 במתטיקה ונכשל בגאומטריה? ואני יודעת שאני הרבה יותר מאושרת עכשיו מאשר אם הייתי חזקה במקצועות הריאליים ולא בהומאניים, אבל לראות את הציונים האלה פעם אחר פעם מכווץ לי את הלב, לא משנה כמה אני משקיעה בהם. רוצה להתחלף איתי לתקופת התיכון? להיות הפריק המצחיק שכותב שירים וכולם מעריכים אותו על זה וחושבים שהוא מגניב ביותר עם המחשבות שלו ונהנים לדבר איתו, אבל הבגרות שלו היא לא מלאה? אני לא חושבת
ונכון. הדשא של השכן תמיד נראה ירוק יותר... אבל לא לי. כי טוב לי להיות מאושרת וכישלון מאשר מדוכאת והצלחה.

לא יודעת מה להגיד..

רק שמעצבן אותי שמעריכים אנשים ריאליים יותר מאנשים הומניים. שאם הציונים שלי במקצועות הריאליים הם חרא אז אני לא שווה כלום..ולא משנה הציונים הגבוהים שלי בספרות.. כי עם ספרות אני אוכל רק להיות מורה. אבל עם מתמטיקה ופיזיקה וכימיה-ממש למצוא תרופה לסרטן. אז אני אהיה מאפרת. אני אהיה צלמת. אני לא אהיה רופאה או עורכת דין. אז אני לא שווה כלום? זו ההרגשה שאני מקבלת הרבה פעמים. שמקצועות הומניים זה כלום. לא תרוויחי כסף מהם. אז מה? אז אני אהיה מאושרת. הנפש שלי תהיה מאושרת. אז החשבון בנק קצת פחות. אני אהיה מאושרת. זין על כולם.

QuEeN oF mE

New member
ומה אם אני אגיד ש..

לא זה ולא זה? ז"א..אני חצי מזה וחצי מזה..לא כ"כ ריאלית לא כ"כ הומאנית..אבל לפעמים יותר ריאלית מהומאנית או הומאנית מריאלית.. סיבכתי.. טוב גם זה קצת מעצבן.

Conspiracy

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

צודק, מצטערת על ההיעלמות.. ואם אני לא מגיבה זה רק בגלל שאין לי מה להגיד, או בגלל שאין לי מצב רוח ואני לא רוצה להעכיר את האוירה. אבל עכשיו דוקא יש מצב רוח, והנה אני מגיבה. ועכשיו אני אפסיק לדבר..
אגב, גם אני מהקנאים בהומנים. העם איתך, עמיתוש.

שלומצי

New member
וואי, איזו הודעה מחממת לב! ../images/Emo23.gif

כן כן כן! אני מקנאת באנשים כאלה, שחושבים במספרים, שיודעים לחשב במהירות, שלא צריכים מחשבונים ודפים ועטים, שלא טועים, שיודעים לחשב סיכונים ותוצאות, שיודעים להשתלט על הזמן שלהם בקלות, שלא מתבלבלים... כאלה שרואים נוסחאות ולא נבהלים, כאלה שמגיעים לתוצאות בלי להניד עפעף ובעיקר - כאלה שזה פשוט מעניין אותם! אבל...... אני גם מרשה לך לקנא בנו, למרות שמתמטיקה - תמיד עושה עלי רושם יותר מספרות

../images/Emo9.gif

האמת שאני לא ממש "כאן" אני נכנסת פעם בשבועיים לקרוא את היומן...
או היום...:) שחשבתי על עדי (בדיוק קראתי משו שכתבת פעם... ששמור לי במחשב.) ואז נכנסתי לבדוק מה קורה...:) בכל מקרה... אני אוהבת להיכנס לכאן מדי פעם...:) ועמית... להיות "הומני" זה באמת כיף... באמת שלכתוב וליצור זה אחד הדברים הכי משחררים. אבל בכל דבר יש טוב ורע...
ואני אוהבת את ההודעות שלך. הן נורא התבגרו. יעל...

למעלה