הצפה מהשכן למעלה

benom

New member
הצפה מהשכן למעלה

שלום רב, עשיתי שיפוצים לפני כמה שבועות. לאחרונוה שמתי לב לכתמים צהובים ושחורים על התקרה בעיקר באמבטיה וחלקם בחדרים שמוכים. לאחר בירור קצר גיליתי שהשכן מהקומה מעל הציף אותנו. כנראה שהיו שם שיפוצים שלא נעשו טוב והאמבטיה שלהם נוזלת לנו על התקרה של הדירה שלי. הדירה למעלה מושכרת וגרים בה שוכרים. דיברתי עם בעלת הבית בטלפון והיא לא מוכנה לעשות שום דבר ולא רוצה גם לדבר איתי בכלל ומנתקת. מה עלי לעשות בכזה מצב? למי עלי לפנות? איך אני יכול לגרום לה לתקן את הנזילה ולפצות אותי? תודה רבה מראש, בן

benom שלום

תכתבי לה מכתב דרישה לתיקון בתוך X זמן (שיהיה ק צר לאור הדחיפות) ותצייני שלמרות פנייתך מיום X טרם תוקן ובמידה ולא תתקן בזמן שנקבת את רואה עצמך חופשיה לפעול להקטנת הנזק ולפנות לבית המשפט.

סביון1

New member
היא לא יכולה לפעול להקטנת הנזק כי התיקון צריך

להיעשות בדירת השכנים. לא יזיק לפנות ליעוץ באגודה לתרבות הדיור. וחוץ מזה אכן לכתוב מכתב זאת הדרך להתחיל ואם יש צורך בהמשך לפנות לעורך דין.

אוצה

New member
הפנייה צריכה להיות למפקחת על הבתים המשותפים

אכן בתביעה לתקן את הצנרת הנוזלת ולביצוע תיקוני הצבע בדירתך. כמו שהציעו לך, אם הבניין שלכם חבר באגודה לתרבות הדיור (בררי עם ועד הבית), נסי לפנות אליהם ולבקש כי יזמנו את השכנה לדיון. יש לאגודה עו"ד שמבקר כל כמה זמן בסניפים. נסי לקבוע עימו פגישה. השכנה לא מחויבת להגיע אבל אולי היא תיאות אם יפנו אליה מהאגודה במכתב. אם היא לא תתיחס לפנייה זו- הערכאה שלך היא המפקחת על הבתים המשותפים שלה סמכות כמו בימ"ש שלום. גם להוציא צווי עשה וגם להורות על פיצויים, במידה ונגרם נזק. את לא חייבת עו"ד כדי לפנות אליה בתביעה (אם כי עדיף, ואת ההוצאות תוכלי לתבוע מהשכנה). בהצלחה.

שלום מקווה שאני אוכל לעזור לך

יש האגודה לתרבות הדיור ויש גם לעיייריה אתה המוקד העירוני תבקש שישלחו לשכנים למעלה פיקוח במידי

למעלה