הצעת עבודה בפולין

RONENMZ1

New member
הצעת עבודה בפולין

שלום לכולם

הוצע לי משרה בורשה פולין , יש לי שתי ילדים בני 5 ו 8 .
1. באיזה בתי ספר כדי לשים את הילדים .
2. באיזה איזור כדאי להתגורר בפולין ?

אשמח לדבר עם משפחה שעשתה מעבר לפולין על מנת לשמוע פרטים נוספים.

תודה
רונן

חגי42

New member
רונן שלום

צר לי על התגובה הבלתי עניינית שזכית לה בפורום. לעניין, יש בית ספר יהודי בוורשה שנקרא מורשה לאודר בו מלמדים ילדים עד גיל חטיבת הביניים בשפה הפולנית עם דגש על לימודי עברית ויהדות (הארוחות כשרות וחגי ישראל נשמרים בבית הספר). מאידך גיסא בית הספר פועל במסגרת הפולנית מה שאומר שאם העבודה לא תהיה לעשור שלם אולי תעדיף לשלוח את הילדים אל בית הספר הבריטי או האמריקני שגם בו יש נוכחות ישראלית (ההנחה של ישראלים רבים היא שאנגלית היא שפה בינלאומית ופולנית לא מה שאומר שאצל ישראלים נורמטיבים ששבים אל הארץ פעמים רבות וזוכים לביקורים מהארץ השפה העברית תשמר אצל הילדים ועדיף להקנות להם אנגלית מהוקצעת ולא פולנית שאולי לא תשמש אותם במעבר שיבוא עוד ארבע שנים לארץ אחרת). לשאלות נוספות אשמח לסייע במסר פרטי. שיקולי המגורים בוורשה נקבעים לפי נתונים רבים (יש רכב? מה המשכורת? האם החברה מספקת דיור? האם חשוב לך להיות בקרבה אל בית כנסת מתפקד?) אבל בגדול יש שכונות מפוארות כגון ז'וליבוש אופיצרסקי, סאסקה קמפה, ופובישלה. כמובן שככל שמתרחקים ממרכז העיר יש בתים רחבים עם יערות מסביב ויש אנשים שזה עושה להם את זה. בהצלחה!

barnashowski

New member
אני מציע לך וורוצלב (Wrocław)

גם שם יש לימודים יהודים ובית כנסת ורבה של וורוצלב. עיר יפה בהתפתחות מהירה, קרוב לברלין ועוד חותר קרוב לפראג עיר מקסימה. האזור עוצר נשימה - ישראלים עוד לא גילו אותו חוץ מאלה רבים שחיו כאן עד עלייתם ארצה. כל האזור הררי עם תבע ניפלא, קרוב לארצות מערב. יש פה פוטנציאל עצום לעתיד. לאחרונה חזר לחיות כאן לב שטרן אדריכל ישראלי ידוע. ותוכל להכיר גם אותי ונעשה כיף :)

למעלה