הצעת עבודה ( במשחק )

הצעת עבודה ( במשחק )

בעיר קדר הולכת להיפתח "אוניברסיטת החופש" וכשמה כך יעודה מוסד ללימודים גבוהים באוניברסיטה ילומדו המקצועות מבישול שיכר וחקלאות ועד אלכימיה ואסטרולוגיה. לאוניברסיטה דרושים: מרצים מנהל בפועל ספרן ראשי מנהל אחזקה וכל מה שנראה לכם שיכול להואיל לאוניברסיטה בחיטוליה האוניברסיטה היא בבעלותו של גנאר רביזור ( הדמות שלי ) יש העדפה לתושבי קדר אך בשביל שלא יהיו אי הבנות האוניברסיטה פותחת את שעריה בשביל כולם. לפרטים נוספים צרו איתי קשר ב 055206004 או 04-6766891 צחי.

מענה

זאת חובתנו (של המגדל) ללמד אנשים, לפתח את הלימוד וכמו כן, אלכימיה היא סוג של קסם ובמגדל ישנם מאגים רבים המתמחים בנושא. לימוד הנושא חשוב מאוד, ולכן אנחנו מציעים עזרה בנושא. מבחינתנו, מי שסים את האקדמיה, יקבל תעודה מטעם המגדל המזכה אותו בזכות לעסוק במקצוע. כמו כן, יקבל תעודת סיום מטעם המגדל.

כמו שאמרתי

הייתי שמח אם תיצור איתי קשר טלפוני בתור ראש המגדל כדי שאני אדע איזה קורסים המיגדל יכול להעביר. צחי.

אלכימיה? קסם??? מה??

תקן אותי אם אני טועה, אבל עד כמה שאני יודעת, אלכימיה זה בכלל אפילו לא סוג של קסם, והרוב הגדול של הקוסמים מתנגד לה. (דוגמא טובה: Moving Pictures, Terry Prachett) אני טועה?

נקודת מבט

הכל תלוי בהשקפת המבט של אותו גוף שמתעסק בקסם. יש שיגידו שלהפוך עופרת לזהב זה קסם לחלוטין כי זה בעצם יש מאין. ויש היגידו שזה בעצם מדע מלוכלך שהלך צעד אחד רחוק מדי. ואין לישכוח את דעת האלכימאים. צחי. שלא קורא ספריםם ולא משחק מייג´ כבר יובלות.

evil me

New member
ושוב אעמיד אותך

לא! אלכימיה היא תחום מדעי.נטו. לעיתים קוסמים משלבים גם אלכימיה בעיסוקיהם, אך אין בזה שום סתירה. יש קוסמים שמשלבים גם בישול עיזים ופנתומימאים בעיסוקיהם.

5נדב

New member
ומי אתה שתחליט את זה?

יש לך גילדת קוסמים מאושרת? יש לך בכלל משהו מאושר? תן לקוסמים להחליט מה נחשב לקסם, ומה לא.

evil me

New member
לא צריך גילדה

מי אמר שצריך גילדה כדי שיהיו קוסמים בממלכה? מי אמר שאם אין גילדה אי אפשר להתערב בדרכי התחום? מי אמר שלך הזכות לקבוע את חוקי שהקסם? איזה נסיון יש לך בזה? אתה יכול להחליט מה שאתה רוצה בנוגע לעצמך. רק תפסיק להשמיע את זה בקול רם כל הזמן,ותפסיק לדבר שטויות ולהחליט החלטות "דרקוניות" או "גלובאליות"...

5נדב

New member
למה אתה ממציא דברים?

אתה כתבת: "מי אמר שצריך גילדה כדי שיהיו קוסמים בממלכה? מי אמר שאם אין גילדה אי אפשר להתערב בדרכי התחום? מי אמר שלך הזכות לקבוע את חוקי שהקסם?" - אף אחד, גם לא אני. אבל אם אתה לא קוסם, אל תתערב בעסקים של קוסמים. אתה כתבת: "רק תפסיק להשמיע את זה בקול רם כל הזמן,ותפסיק לדבר שטויות ולהחליט החלטות "דרקוניות" או "גלובאליות"... " - מה???? להשמיע מה כל הזמן? ומתי השמעתי? מתי דיברתי שטויות? מתי החלטתי החלטות דרקוניות או גלובליות???? אין לי מושג על מה אתה מדבר. בנתיים ההחלטות הגלובליות והדרקוניות הם שלך (אתה כתבת: "אלכימיה היא תחום מדעי.נטו.") כל מה שאמרתי זה שתיתן לקוסמים להחליט מה קורה עם הקסם.

הנחיות והבהרות קלות...

ראשית = גילדה היא רמה של הסמכה למקצוע. כך שאפשר לעצב מקצוע גם ללא גילדה. (מי יודע? אולי זה מקצוע דיקטטורי? אולי הוא מקצוע מונארכי המבוסס מוזה של יחיד-סגולה? אולי הוא מקצוע דתי המבוסס על קדושת היחיד?) אגב, לאופל יש קוסם אחד לפחות. ועוד כזה שקשה להתעמת איתו. (אבל [רמז-רמז] אם הוא לא יגיש את רשימות התמיכה שלו בזמן הוא יהיה הבדיחה של המשחק. בינתיים ראיתי את האנשים, אפילו פנים אל פנים, אבל אני זקוק למספרי-שחקן, משום שאני לא אחשב בעל-פה שום-דבר).

5נדב

New member
לא ממש

אני אצא מנקודת הנחה שאתה מתייחס אליו כמו שאתה מתייחס לכולנו: אם זה לא אצלך, זה לא קיים. כל עוד אין לו רשימת תמיכה, הוא לא קוסם. כל עוד הוא לא קוסם, שלא יקבע בכזאת החלטיות שום דבר בקשר לקוסמים. הוא רוצה להציע, שיהיה לו בכיף, אבל שלא יקבע.

טלוי

קוסם יכול להיות איש אשקולות ויכל לעסוק גם כן במדע. אבל עדיין מדע זה לא אל-כימיה או לפחות לא בכל המשחקים. אתה מוזמן למשחק מייג´ אחד שלנו ואז תבין כמה אל בימיה זה לא מדע. ובאשר לעזים מעניין מה חרים היה אומר על זה... ( המבין מבין. ) צחי.

5נדב

New member
זה כן

אני לא יכול לדבר בשם הרוב הגדול של הקוסמים, אבל אני לא מאמין שאת יכולה לקחת ספרים של טרי פראצ´ט כהוכחה - הקוסמים שלו מעוותים ומוזרים. בכל מקרה, למיטב הבנתי, אלכימיה זה מקצוע של קוסמים. רוב האנשים מתייחסים כקסם לשילוב החומרים שיוצר דבר חדש בעל תוצאות מוזרות. בסופו של דבר, זה קביעה של אריק. אם הוא יחליט שזה של קוסמים, זה יהיה של קוסמים. כמו שאם הוא יחליט שחליבת עזים זה מקצוע של קוסמים, אז זה יהיה מקצוע של קוסמים.

ממש ממש לא ניראה לי

ואם אני אפתח גילדת נפחים ואטען שהליכה היא אומנות שהיא חלק מנפחות? לימדו ללכת אצלי או שאקצץ את רגליכם

5נדב

New member
לא הובנתי! לא הובנתי תירגעו!

אפשר לחשוב שזו פעם ראשונה. אני לא אומר שהוא יכול להגיד שרק קוסמים יכולים לחלוב עזים. דברים כאלה, אאוט פליי, הוא לא יכול להגיד לעולם (אפילו לא להגיד, שרק קוסמים יכולים להטיל קסמים). אבל הוא יכול להגיד שכל הקוסמים יודעים לחלוב עזים, כי זה חלק מהמקצוע.

simons

New member
ועדיין

סתם בשביל לעוות עוד קצת את ההודעה שלך - האם אני יכול להכריז שכל חברי גילדת הנפחים הם גם להטוטנים יורקי אש האם זה ייתן להם את היכולת לירוק אש? :)

5נדב

New member
כן, אתה יכול

במקרה שאתה מדבר על הנפחים הקדרים, אז כן, אתה יכול. אבל אל תשכח שהכל מבוסס על תמיכה. אם אתה רוצה שהם יהיו נפחים יורקי אש, תצטרך המון אנשים שיתמכו בך...

אם תפתח גילדת נפחות

אם תפתח גילדת נפחות תצטרך לעמוד קודם כל בהסמכות בהן נדב כבר עומד. עד שלא תדביק אותו - הוא יקבע איך יראה המקצוע, מה ההסמכות שלו ומה הוא כולל. ברגע שבו תעבור את ההסמכות שעבר נדב במקצוע הנפחות - תקבע אתה את ההסמכה הבאה, ונדב יצטרך לעמוד בקביעות שלך. אין זה אומר שתוכל לשנות את הקביעות שנדב כבר עשה (זו בעצם סכות ראשונים, המכניסה בפעם הראשונה דבר מה לעולם המשחק), אך כל הסמכה הבאה אחריה, או תכנים אחרים למקצוע (כגון הליכה)- תוכל לקבוע בעצמך. מי יודע? אולי מי מיכם יגיע להסמכה גבוהה מספיק שתתן להליכת הנפח השפעות מיוחדות? (אם למיקל ג´קסון יש הסמכה על הליכת-ירח... ...אז למה שלא תהייה לאחד מכם הסמכה על הליכת הנפח? ...אוי, כמה שזה דבילי...).

למעלה