הצעת עבודה בלונדון

bowie10

New member
הצעת עבודה בלונדון

שלום, קיבלתי הצעת עבודה בלונדון בתחום IT, השכר השנתי המוצע הוא חמישים אלף פאונד + חמשת אלפים פאונד בונוס שנתי. אני לא בטוח אם השכר המוצע מספיק טוב (אנחנו כרגע זוג אבל עם מחשבות על ילדים בעתיד הלא רחוק). אני יודע שיוקר המחיה בלונדון הוא מאוד יקר. שכירות של דירה צנועה תעלה כאלף פאונד, והוצאות שוטפות אחרות יקרות גם כן. אני לא בטוח אם אני מעונין לקבל את ההצעה הזו אבל לפני שאחזיר תשובה אשמח לקבל תגובות מאנשים שגרים באיזור ויכולים להאיר את עיני בנושא יוקר המחיה לעומת השכר שאני אמור לקבל. תודה

בקר12

New member
זה מאוד תלוי איפה תגורו בלונדון

איפה המשרדים? בגדול המשכורת סבירה ואפשר לחיות בסדר בשכונה סבירה. ברגע שיהיה ילד ואם הוא יילך לגן ואז אם אשתך לא תעבוד יתחיל להיות יותר לחוץ אבל גם אז אפשר לשרוד על משכורת כזו לדעתי.

TrigATUSA

New member
להתעשר לא תתעשר מזה

אבל תלוי מה התוכניות שלך חוויה של מגורים במדינה אחרת? צבירת ניסיון בין לאומי? אם כל המטרה היא לעשות הרבה כסף ולחסוך למטרה אחרת, כנראה זה לא ייקרה עם משכורת כזו יש הרבה זוגות שחיים ממשכורת כזו, ונהנים מהחיים בשביל IT זו משכורת סבירה + במאמר מוסגר - אוי אוי אוי, איפה הימים שהפאונד היה שווה משהו ומשכורת כזו הייתה גבוהה גם ביחס לארה"ב....

אבה1

New member
זה דווקא נשמע לי אחלה של משכורת

הכל תלוי כמובן באיזו רמת חיים אתם רוצים לחיות אבל אני ראיתי מלא עבודות ב פחות מ 30 אלף פאונד לשנה. אולי זה קשור לחוסר נסיון אנגלי, לא יודעת. חמישים אלף פאונד לשנה מבחינתי זה שכר יפה, אתם יכולים לשכור בצפון לונדון. יש לנו חברים בגרים באזור פינ'צלי בקוטג' שתי קומות ומשלמים 1550 פאונד לחודש, נאמר עם הוצאות נוספות ודברי םהגעתם לסביבות אלפיים או קצת יותר, זה עדיין משאיר עוד ספייר... אבל שוב, זה דבר מאוד אישי, תלוי בהתנהלות כלכלית של בני הזוג

אשנתי

New member
גם לדעתי זו משכורת יפה

בעיקר עם גם בת הזוג תעבוד (ואפילו אם משכורת צנועה יותר) כדי שתקבל קנה מידה - הנטו שלך יהיה בערך 2900 לירות בחודש. תתחיל להכנס לאתרים כמו rightmove.com ודומיו להסתכל על מחירים של דירות (או האהוב עלי nestoria - אוסף מידע מאתרים אחרים) אפשר להכנס ל- mysupermarket.co.uk ולראות כמה עולה לקנות אוכל ברשתות הגדולות לגלוש קצת לאתרים של חנויות בגדים וכד' כדי לראות כמה עולות הוצאות שוטפות. איך תסעו? עם תחבו"צ? תוסיפו גם את זה לחשבון (tfl.co.uk - יתן לך את מחירי התחבו"צ בלונדון) מה עוד? מים, חשמל, גז, ארנונה. קצת קשה להעריך מראש אבל הממוצע של יוטיליטי לדירה קטנה שתספיק לשניכם צריך להיות משהו כמו 40-50 פאונד לגז, חצי מזה (או פחות) למים וסביב ה-20 עבור חשמל. (אל תקפצו מעל הפופיק - תגורו בבית בגודל שאתם זקוקים לו, שני חדרי שינה מספיק מעל ומעבר לזוג צעיר, אולי אפילו חדר אחד, אני לא בטוחה, לא הייתי זוג צעיר כבר 15 שנים) ארנונה זה קצת יותר מורכב כי תלוי בגודל הבית ובמיקום שלו - אולי תושבי לונדון יוכלו לעזור יותר (הייתי שמה בצד סביב ה-200 בחודש, נראה לי סביר אבל אין לי מושג לגבי גובה הארנונה בלונדון) תקשורת - אינטרנט וטלפון / סלולרי - אנחנו מוציאים בממוצע 80 פאונד (בית עם 2 טלפונים וזה כולל את התשלום עבור רשיון הטלויזיה) לכמה הגענו? תוסיפו לזה את כל מה ששכחתי ושנובע מסגנון החיים שלכם (שאני לא מכירה) ותראה אם זה מספיק. לדעתי אפשר להסתדר ואפילו לחסוך קצת. עוד משהו - בנוגע לילד העתידי שלכם. אל תשכחו שיקח לו זמן להגיע ועד אז אולי תתקדם בעבודה? משכורות גם עולות לפעמים (אני אולי תמימה אבל בעלי בתחום ה- IT ודיון שכר יש כל שנה) הרבה דברים משנתים כשבאים ילדים, אני לא בטוחה שזה צריך להוות שיקול כרגע. וגם מצטרפת לשאלה - מה מטרת המעבר?

baleful

New member
היי

משכורת הנטו החודשית שלך עבור £55000 בשנה היא £3,209 אגב, אתר מצויין לברר את העניין הוא: http://www.uktaxcalculators.co.uk/ 3200 ליש"ט זה לא הרבה, אבל אני מניח שבת הזוג גם תעבוד.. וגם בעבודה יחסית "פושטית" היא תביא כנראה עוד אלף פאונד נקי.. אז £4200 זה כבר סכום סביר בהחלט לחיות ברמת חיים טובה. ב 1500 אפשר למצוא דירת שני חדרי שינה בשכונות הצפון מערביות הטובות (ווסט המפסטד, גולדרס, סוויס קוטג' וכו). הוצאות נוספות כמו חשמל, מים, ארנונה, גז יכולות להגיע ל 200-250 לחודש. אוכל בסופר זול יותר מהארץ. ככה שתעשה לבד את החשבון ותראה שאפילו תוכל לחסוך קצת (בדגש על קצת). בהצלחה!

forglemmigej

New member
Disposable Income Calculator

http://www.disposableincome.net/ זה מה שאתה צריך תראה אם יש מצב בכלל שתחסוך. סתם לעבור לעבור לחו"ל בלי שלא יוצא כלום מזה חבל"ז זו דעתי . זה נכון לכל מדינה , זה לוקח זמן עד שלומדים לחתוך בעלויות מה אם פתאום תצטרך טיפול שיניים שלא כתוב בתורה, מה אם התקלקל הרכב וזה לא בביטוח , מה אם פתאום יש הצפה במטבח ואתה בקומת קרקע אלו דברים שאי אפשר לצפות אותם.

בקר12

New member
תפסיק להפחיד כל אחד שרוצה לעבור לחו"ל

המשכורת שלו סבירה ביותר לזוג בשכונה סבירה בפרברי לונדון ויש פה מספיק אנשים שיודעים ומאשרים את זה.

אשנתי

New member
בשביל דברים שאי אפשר לצפות אותם

צריך שתהיה קרן חרום (בגובה 6 חודשי מחיה) והיא צריכה להיות שם לפני שעוברים מדינה. אין שום קשר לגובה המשכורת.

אשנתי

New member
בוודאי שיש

הכנסה פנויה זה כל הכסף שנשאר לך נטו ביד אחרי ששילמת מיסים. מכונה גם "take home pay". מתוך ההכנסה הזאת צריך לעשות הכל - גם לשלם שכ"ד, תשלומים וגם לחסוך. כשיש קרן חרום, ה"הכנסה הפנויה" פנויה לשימוש לדברים שבשוטף, בהנחה שגמרנו לבנות אותה ואנחנו חוסכים עבור דברים אחרים. האמת, שחיסכון צריך להיות מרכיב בסיסי בתכנון התקציב - כולל חיסכון לדברים "לא צפויים" כמו רכב שמתקלקל. רכב שמתקלקל זה אחד הדברים הכי צפויים בחיים, שלא לדבר על זה שאם מחזיקים רכב צריך לטפל בו אחת לתקופה קבועה - כך שעדיף פשוט לשים סכום מסויים כל חודש שבמצטבר יספיק לטיפולים ותיקונים - כולל כאלה מפתיעים...

dotandvir

New member
את אשכרה לא מתעייפת

נראה לי שאם הייתי מגיע לפורום לפני כמה שנים ומספר שהציעו לי 10,000$ לחודש בארה"ב (זה באמת קרה) אז גם היית טוענת שזה לא מספיק. מדובר במשכורת מעולה עבור בריטניה בפרט עבור אדם בודד - די כבר להפחיד ולנסות לגרום לאנשים לחשוש. קולגות בריטיים שעבדתי איתם יכלו רק לחלום על משכורת דומה ומחוץ לענף הפיננסים ופיתוח תוכנה עבור פיננסים היא ממש מוצלחת. דותן

forglemmigej

New member
זוהי דעתי ומותר לי להביע אותה

בדיוק כמו שלך יש זכות. בנוסף האדם המדובר הוא עם אשה והוא לא לבד ומה הקשר לדולרים מדובר על פאונדים ויוקר החיים בבריטניה שונה לגמרי מאשר באמריקה , אגב אם לי היו מציעים 10 אלף לחודש באמריקה לא הייתי חושבת פעמיים והייתי הולכת . כל אדם חופשי לעשות את הבחירות שלו איך שהוא רוצה פגשתי לא מעט ישראלים שמתגוררים בלונדון בשכונות האלו הנדון ודומותיה ולא ראיתי שהם חיים בשפע אלא מסתכלים על כל פאונד לפני שהם מוציאים טוב טוב אחד מהם הצליח לקנות בית רק אחרי חמש עשרה שנים אבל זה אבא שלו נתן את הכסף וגם הוא וגם אשתו עובדים במקומות טובים . לפי דעתי אדם צריך לקחת הגירה עם הסתכלות מאד רצינית על מה שמצפה לו מבחינה כלכלית כי אחרת הוא עלול לטבוע זה לא אלדי שיכול לפתוח חנות כל פעם בכל עיירה נידחת ולחכות שלוש שנים עד שהעסק ירוץ ולספוג עלויות הרבה זמן לפני שהוא רואה רווחים.

בקר12

New member
בהחלט זכותך וגם זכותינו להסביר שאת מפחידה סתם

גם בארץ יכולים להסתכל על כל שקל שמוציאים וגם קניית דירה בארץ דורשת הרבה פעמים עזרה של ההורים. אז מה חידשת? אף אחד לא מנסה לטעון שהאדמה בהנדון מרוצפת בזהב (גרתי שם אז אני יכול להעיד שהיא לא) אבל למי שרוצה לחיות בלונדון ברמה סבירה ולא לחיות בשפע או להתעשר ההמשכורת שלו סבירה בהחלט.

dotandvir

New member
זו דיעה אבל היא לא מבוססת על כלום

ומילא שהיא נכונה לפעמים אבל שאת חוזרת עליה בכל הזדמנות היא פשוט נשמעת לא אמינה. אם לא הייתי יודע בעצמי כמה משלמים בלונדון במגוון משרות הייתי אולי נוטה לקחת את דעתך ברצינות אבל מכיוון שאני יודע אני יכול לאמר שהמשכורת הזו היא יפה מאוד בכל קנה מידה, גם של מקומי בתפקיד ניהול דרג ביניים. דותן

Nobilis

New member
בקצר

קודם כל, על משכורת שנתית של 120000 אלף בבריטניה (קרי - 72000 פאונד בערך) חיים מעולה. את מגיבה על דברים שאת לא יודעת, וחבל. ראי, כמעט כל תגובה שלך בפורום הזה למישהו שרוצה להגר היא מאד שלילית. זכותך, אבל אל תתפלאי שלאנשים אחרים כאן (כולם מהגרים) זה נראה הזוי.

forglemmigej

New member
מה בדיוק הזוי במה שאני אומרת

אני מכניסה ריאליטי צק לחלומות של אנשים. איפה בדיוק ראית 120000 הוא אמר חמישים אלף ועוד בונוס של חמש אלף. ומה זה בדיוק בשבילך לחיות מצוין תסבר את אזני כי אני גם חיה באורופה .ולדעתי אם תקרא את מה שיורם אומר והוא לא נמצא בלונדון שנתיים אלא עשרים שנה הוא כותב כמוני פחות או יותר . אתה אופטימי בימים שכאלה , אשריך.

Nobilis

New member
שיהיה, כמו שאומרים.

את דיברת על ההבדלים ביוקר המחיה, ועל ההצעה בדולרים בארה"ב. אבל נעזוב את זה. הריאלטי צק שלך מחמיר מדי לדעתי, ולדעת רבים מהכותבים כאן. אבל החיים זה לא מתמטיקה, ואין לי הרצון או הכוח להתווכח על זה. זכותך להחזיק בדעתך, כפי שאמרו למעלה. וזכותנו לא להסכים איתה.

forglemmigej

New member
אין לי שום בעיה שלא מסכימים עם דעתי../images/Emo13.gif

ולפי דעתי גם לך לא צריכה להיות בעיה עם זה. הפורום נועד לעלות דעות שונות ואף אחד לא קבע עדיין איזה דעה יותר "נחשבת". אני מחמירה ואתה מקל שכל אחד יבחר מה מתאים לו מסך כל המנות בבופה

bowie10

New member
תודה על התגובות

גם מבדיקה שלי ההכנסה החודשית נטו היא בערך 3000 פאונד. בהתחשב בכל ההוצאות הקבועות אני לא בטוח עד כמה ההכנסה הפנויה שתוותר תאפשר לנהל רמת חיים סבירה. אפילו לא לקחתי בחשבון כל מיני הוצאות לא צפויות שעלולות לצוץ. פה בישראל ההכנסה המשותפת החודשית שלנו היא 18 אלף ש"ח נטו, מה שמאפשר לנו לאחר תשלום ההוצאות עדיין אפילו לחסוך לדירה משלנו בעתיד (בתקווה שמחירי הדיור יחזרו להיות הגיוניים) אז למה אנחנו חושבים על מעבר בכלל? ראשית, בגלל שכבר כמה שנים שיש לי רצון לחוות מגורים במדינה שונה. להנות ממה שיש למקום אחר וחדש להציע, לספוג תרבות חדשה, להנות מאפשרויות ומקומות חדשים. בין היתר להכיר טוב יותר את השפה אבל בעיקר אני חושב שלהתנסות ולחוות חיים מעט שונים. אני גם חושב שאם לא נעשה צעד כזה בקרוב, הסיכויים לעשות זאת בעתיד יהיו נמוכים יותר אם בכלל. אני מודע לעובדה שבצעד כזה אנו מוותרים כאן על מקומות עבודה מסודרים, חיים שאנחנו כבר מכירים, ריחוק ממשפחה וחברים. ושנינו לא יודעים איך נרגיש במידה ונעבור למקום חדש (קיים חשש שהדברים נראים יותר מעניינים ומרתקים כשמביטים מרחוק) אז ישנם לא מעט התלבטויות, ויחד עם זאת הייתי מעוניין לדעת שבמידה ואנחנו נחליט לעבור נוכל לפחות לשמור על אותה רמת חיים שיש לנו כאן (אם לא להיטיב אותה) אשמח לתגובות נוספות שלכם, התלבטויות דומות שהיו לכם וכו'. תודה

למעלה