הצעת עבודה בהולנד

marina38

New member
הצעת עבודה בהולנד

שלום לכולם השאלה לגבי הצעת עבודה הכוללת סך של כ 3000 יורו בחודש. האם משפחה עם שני ילדים קטנים יכולה לחיות מזה באמסטרדם? הוצאות עיקריות- שני גנים/או מטפלת אחת לשניהם, שכ"ד לדירת 3 חדרים- לא ענקית וכמובן אוכל וכל ההוצאות השוטפות של משק בית (חשמל, מים וכו). רק בן זוג אחד יעבוד בהתחלה (השני יצטרך לחפש שם עבודה בתחום מחשבים). על פניו נראה לי שזה מעט מדי למשפחה- אשמח לתגובות של מי שיודע ומכיר. תודה לכל המשיבים

3000 ברוטו?

אני מניחה. זו משכורת לא רעה בכלל. אבל אמסטרדם יקרה מבחינת מגורים וילדים כמובן גם עולים. באופן אישי חייתי מ2000 ברוטו בלי כל בעיה בדן האג, אבל הייתי לבד. קשה לי לענות בדיוק, כי אין לי מושג באיזה גיל הילדים וכמה עולים גני ילדים, בגדי ילדים וכיו"ב. בשנה האחרונה, אני למדתי ובן זוגי הרוויח באיזור 3000 ברוטו (כשחלק מזה היה בצורת אוטו ממקום העבודה) וביחד התקיימנו מהמשכורת הזו בלי כל בעיה. אבל שוב, אין לנו ילדים, אנחנו לא גרים באמסטרדם ואנחנו משלמים משכנתא ולא שכירות (וזה בטווח הארוך יותר זול כי הוצאות על הריבית של המשכנתא הן הוצאה מוכרת למס ושכירות לא). נסו לברר אם אינכם זכאים לתמיכה מהמדינה בשביל גני ילדים, ביטוח בריאות, שכירות וכיו"ב.

giulietta

New member
(עונה לך גם פה):

על סעיף דיור תוציאו 600 יורו לדירת חדר, כ-1000 לדירת שני חדרים ומינימום 1500 יורו לדירת ארבעה חדרים. בית קטן עם גינה למשפחה עם שניים-שלושה ילדים עולה בחודש בדרך כלל מעל 2000 יורו. לגבי גן/מטפלת: אם הילדים מתחת לחינוך חובה (לפני גיל 4) אז מדובר בחינוך די יקר. ליום לימודים מלא, חמישה ימים בשבוע תשלמו כ-1200 יורו לילד, אולם הרוב המכריע של הילדים ההולנדים לא נמצאים בגן לא כל השבוע ולא תמיד יום מלא, גם בגלל העלויות וגם בגלל שרוב האימהות לא עובדות משרה מלאה. במקרים רבים הסבא והסבתא מתגייסים להיות עם הנכד פעם בשבוע. אם הילדים מאד צעירים הפתרון של אופר עדיף (600-700 יורו בחודש), אבל אז צריך דר נוסף בבית עבורה. כמו שאת רואה, לדעתי 3000 יורו היא משכורת נמוכה מדי (משכורת מינימום כאן נדמה לי שהיא 1300 יורו. משכורת ממוצעת כ-4000 יורו).

marina38

New member
תודה והמשך...

תודה על התשובות הילדים בגילאי שנתיים וחצי ושנה. וכן המשכורת היא ברוטו, כלומר הנטו יהיה נמוך יותר. יש למישהו מושג היכן אפשר למצוא עוד אינפורמציה הודות מחירי מחיה, כגון אוכל, חשמל, מים וכו. בנוסף מה סיכויי בן הזוג למצוא עבודה במחשבים כשהוא דובר אנגלית אך לא הולנדית (שזה הרי משפיע על משך הזמן שנצטרך לחיות ממשכורת אחת...במידה וניקח ההצעה).... איך אפשר לברר אם אכן זכאים לסיוע בעלויות גני הילדים? שוב תודה

giulietta

New member
שכר הלימוד לגני הילדים שציינתי

הוא שכר לימוד חודשי, לא שנתי (זה לא היה כל כך ברור מהכתוב). אוכל יכול להיות בין 300 ל- 500 יורו בחודש, תלוי בהרגלי הצריכה :) לזה תוסיפי הוצאות חשמל, מים, גז, ביטוח רפואי, דלק, חניה (קנסות...), בילויים, ביגוד וכו' וכו'... קשה לי לתת מספרים מדויקים כי זה משתנה מבית לבית, אבל איך שלא תסתכלי על זה 3000 יורו זה סכום קטן מדי למשפחה שלמה. לגבי שאר שאלותייך אני לא יודעת מספיק ומעדיפה לא לתת תשובות לא מדויקות. בהצלחה.

oranje boven

New member
לא אקספטית ולא מאמסטרדאם

והילדים שלי כבר כולם בגילאי חינוך חובה, אז המידע שלי מוגבל. אם אתם לא אזרחים, לא מאמינה שתהיו זכאים לכל סיוע שהוא. בטח לא עם גני ילדים. מחיר הגז משתנה פעמיים בשנה, בינואר ובאוגוסט. כרגע הוא מאד גבוה. אנחנו משלמים 210 יורו לחודש על אנרגיה (אבל גרים בבית גדול ללא שכנים). יכול מאד להיות שבסוף השנה נצטרך להוסיף את ההפרש, כי הסכום החודשי לא כיסה את ההוצאות בפועל. על קניות בסופרמרקט אני מוציאה כ-130 יורו לשבוע. אפשר להסתדר עם פחות, אם קונים ברשתות הזולות (LIDL ו-ALDI). מים - אין לי מושג כמה אנחנו משלמים. מקבלים בסוף כל תקופה חשבון לפי השימוש. אני מעריכה שזה בסביבות 50 יורו לחודש. באמסטרדם גרים הרבה זרים שלא דובריםהולנדית. ליתר דיוק , אחד מעשר תושבים הוא זר. הסיכויים שלך למצוא שם עבודה שלא תדרוש ממך ידיעת הולנדית - גדולים. בהצלחה.

למעלה