הצעת עבודה באנגליה

בטשר

New member
הצעת עבודה באנגליה

שלום! אני די מבולבלת עם הרבה שאלות לפורום.אנסה להתחיל מהכי פשוט: בעלי קיבל הצעה לעבור לשנתיים לסניף בלונדון. אנו משפחה עם 3 ילדים (13, 8 ו- 4). אני עובדת במשרה בכירה. איך נגשים להצעה כזאת? מה הן הנקודות החשובות לקחת בחשבון? נושא הילדים ולימודים: לאיזה בתי ספר כדאי לשלוח? (גן??) שכירות? איפה כדאי לגור בלונדון (קרבה לקהילה יהודית? - למרות שאנחנו לא דתיים) איך מחשבים את השכר שהוא צריך לקבל על מנת שהמהלך הזה יהיה כדאי?? אשמח לקבל קצת טיפים בנושא. אח"כ נתקדם עם עוד שאלות. תודה רבה !!

בקר12

New member
לקרוא בשירשורים קודמים

יש בפורום זה שאלה כזו כמעט כל יום. תפיקי הרבה מידע אם תשקיעי קצת ותקראי שירשורים קודמים. החלטתם שאתם נוסעים או מתלבטים? כמה הציעו לבעלך? ואת תעבדי?

בטשר

New member
אני אעשה זאת

תודה על ההצעה לגבי השאלות: הציעו לו שנתיים ואני לא אעבוד שם (לפחות לא נראה לי) תודה

בקר12

New member
שאלתי על התנאים

כדי להבין אם אתם בתנאים רציניים שיכולים להרשות לעצמם לגור במקומות כמו HAMPSTEAD או TOTERIDGE למשל או כמו היותר "עמך" בהנדון, פינצ'לי וכדומה

בקר12

New member
דיבורים כמו חול וכסף איו לאכול

כיוון שלא תעבדי (לבטח אל תבני על זה) לסדר גודל שיציעו לו כולל תנאים נלווים (למשל מימון שכירות או בתי ספר פרטיים?) השפעה מכרעת על איפה תגורו

בטשר

New member
נכון...

לשבתי על זה. עכשיו צריך לבדוק את האזור טוב ואח"כ להתחיל לחשב.. תודה!

בקר12

New member
אישית נראה לי שצריך הפוך

קודם להבין מה התקציב והתנאים (אפילו בגדול) ואז להתכוונן על אזורים בהתאם לתקציב

almo81

New member
כמה נקודות

ברוכה הבאה: כמישהו במצב מאוד דומה לשלך - (אנחנו נוחתים בלונדון בהתחלת יולי) הרשי לי לסמן מספר נקודות למחשבה. 1. המעבר שלכם הוא לשנתיים: בהנחה שמדובר בתקופה קשיחה - ככי בחשבון שהשנתיים יהיו קשות כלכלית יחסית למה שאתם רגילים בארץ. : כבעלת משרה בכירה בעצמך - את כנראה תצטרכי לוותר על משכורת אחת (את יכולה לחפש עבודה - אבל זה יקח מספר חודשים ויש לך רק שנתיים - יהיה לך קשה למצוא תפקיד בכיר לשנה-שנה וחצי. 2. השאלה לגבי קרבה לקהילה היהודית היא אישית - כמה את מסורתית (מעבר לדתיות) וכמה את מרגישה נוח בסביבה שמורכבת ברובה מבריטים לא יהודים (שזה מגוון אתני רחב מאד): לי אישית די קל (הערת אזהרה: אני עוד לא עברתי...) , אבל אני כבר הרבה שנים עושה עסקים שם, ובעבר חייתי בארה"ב ובצרפת, ככה שאני רגיל לסביבה כזו. 3 הייתי ממליץ לגור מחוץ לעיר בכלל: אתם תמצאו שם בתים פרטיים ברמה שכמעט ולא קיימת בארץ בסביבה מאד "ירוקה" - שונה מאד מהצפיפות של איזור המרכז. 4. לגבי שכר: את יכולה לבדוק ב: http://www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php - המיסוי גבוה (רואה החשבון שלי בישראל הראה לי שעם אותו שכר, בארץ הנטו שלי היה יותר גבוה....). כהנחת עבודה - את יכולה להניח שעלות מחיה דומה לישראל (למעט דיור שהוא גבוה יותר באיזור לונדון). 5. לגבי דיור ובתי ספר: מקום טוב להתחיל זה www.rightmove.co.uk אשמח לענות לשאלות נוספות.

בטשר

New member
תודה ועוד שאלה

הי, קודם על, ממש תודה על התשובה במושקעת. אני ממש חדשה בזה וכל דבר מוסיף ומכניס אותי לענינים. הדבר שהכי מדאיג אותו זה בתי ספר לילדים. האם יש לך מידע על הנושא? כאמור, הילדים שלי בני 13 (כיתה ז'), 8 (ג') ו- 4. לכם יש ילדים? רמת האנגלית שלהם מתאים למה שנלמד בבית הספר. (יש להם ידע בסיסי בספרדית, היות ואני ארגנטינאית). לגבי הקהילה, לא כל כך מדאיג אותי להיות רחוקה. זה יכול להיות עוד משהו נחמד עבור הילדים. שוב, תודה!

almo81

New member
בתי ספר

הנושא של בתי ספר מורכב במיוחד - אפשר לכתוב על זה ספרים. תחפשי פה בפורום יש לא מעט מידע. הנושא גם תלוי במיקום הסופי שלך, ברמת בתי הספר באיזור שלך, ביכולות של הילדים שלך לעבור מבחן קבלה או ראיון באנגלית, ומתי אתם נוחתים. ההחלטות הבסיסיות שאת צריכה לקבל לפני שמתחילים זה: 1. ציבורי או פרטי. פרטי זה באופן כללי יותר טוב (אבל לא תמיד), אבל תמיד יותר יקר. 2. איפה בדיוק תגורי - מומלץ לוודא שיש בתי ספר ציבוריים באיזור שלך (אפשר לבדוק דרך RIGHTMOVE.

למעלה