הצעת נישואין

imitsu

New member
הצעת נישואין

שלום לכולם,

אני ממתכוון להציע נישואין לחברתי בקרוב.. השאלה שלי...
ללכת על בטוח - טבעת.. (ואם כן אז מה הסכום שהוצאתם על טבעת כזו*?.. כי מן הסתם תהיה גם טבעת לחתונה..)
או שיש מצב לחשוב על משהו מקורי אחר? :)

(* לא מתוך קמצנות חלילה.. יש כסף תודה לאל.. רק לקבל סדר גודל :)

המשך שבוע טוב ומבורך

Shir Rose

New member
טבעת זה קלאסי וסימלי..

ואתה יכול לעשות מחוות נוספות, אבל טבעת זה הענין פה אני חושבת.
אתה יכול לגלגל ולראות בהצעות נישואין שקיבלו פה את הטבעות וניתן להשקיע 1.000 ש"ח עד אין סוף...

yaelikv

New member
תלוי בכם כזוג ותלוי ביהלום

יש כמה פרמטרים ליהלום:
1. משקל (קרט)- יש הבדלים קטנים בגודל בין 0.5 ל-0.6 למשל אבל הבדל די רציני במחיר. 0.3 ל-0.5 נראה הבדל בעין. 0.8 ל-1 קראט הבדל לא גדול בגודל אבל גדול במחיר.

2. צלילות (רמת צלילות ופגם)- חשוב מאוד!! VS1 זו לרוב דרגה לא רעה.

3. צבע- חשוב מאוד גם! D הוא האיכותי ביותר - והמחיר בהתאם. G, H יותר ריאליים במחיר אבל עדיין בצבע טוב.

4. CUT- קלאסי, לב, ריבוע וכו'.

5. לרוב כדי לשלב עם טבעת בזהב לבן צריך יהלום בדרגת צבע וצלילות טובים, אחרת זה נראה לא טוב. עם זהב צהוב עדיף לשלב יהלום שהוא לא בצבע\צלילות הכי גבוהים כי זה פשוט נראה טוב יותר. כמובן שזהב צהוב נראה מעולה גם עם יהלום בדרגה טובה.

6. ממליצה מאוד לפנות לחנות כמו "שפר" בבורסה ברמת גן. הם מעולים! גם אם בסוף לא תקנה שם, תוכל ללמוד שם על יהלומים ולחקור אותם תחת המיקרוסקופ, להבין מחירים וכו'.

לכן הסכום תלוי לחלוטין ביהלום שתבחר ובהנחה שייתנו לך בחנות.
אישית לא ממליצה ללכת לחנויות כמו רויאליטי או כאלו... הן לא רציניות בתחום היהלומים.

והכי חשוב:
מה זוגתך אוהבת? האם יהלומים או דווקא ספיר\אזמרלד וכו'?
אני חושבת שטבעת זה נחמד. אם זוגתך מעדיפה משהו אחר - זה גם מעולה... לדעתי הכל תלוי בזוג.
אני מכירה זוגות שהתארסו ללא טבעת\תכשיט כלשהו ולעומת זאת זוגות שהתארסו עם טבעת\שרשרת\שעון...

בהצלחה :)

yaelikv

New member
בכיף. אם קונים יהלום - חשוב לקנות חכם ונכון

זו דעתי :)

yulka303

New member
שלי גם משפר ואני מאוד מאוד מרוצה!ממליצה!

המרחפת

New member
זה סמלי

הטבעת שלי עשויה מכסף וזירקון. לא הסכמתי לשמוע על יהלום, כי אי אפשר לדעת אם המקור שלו הוא לא יהלום דמים.
הוא הציע, ואחרי שבועיים בחרנו בשוק בלונדון את הטבעת. בעלות מגוחכת של 55 ש"ח. רציתי שהכסף יושקע בטבעת הנישואין, ואכן בלב קל יותר בחרתי טבעת שלא הייתה הכי זולה שאפשר.

זה תלוי בכם ואיזה מן זוג אתם.
זוג חברים התארס עם טבעת ב-5 שקלים מהמדרחוב. זוג אחר עם בייגלה.

imitsu

New member
עם בייגלה!? חחחחחחחחחחח

וואי יכול להיות משעשע אם אני אביא קופסא אדומה כזו ובפנים בייגלה
חחח ענק!

באמת הרבה אומרים לי שהם בחרו יחד..

ונכון שזה מאוד תלוי בבני הזוג..
אני רק פחדתי להיות מקובע ורציתי לקבל כיווני חשיבה אחרים :)

תודה

טבעת אירוסין בד"כ נמצאת על האצבע כל החיים

אלא אם כן, יש שינוי בחוזק התופסים שמחזיקים את האבן, או בגודל האצבע, וצריך להעביר את האבן לטבעת חדשה, או להגדיל את הטבעת.
לכן, צריך לבחור טבעת שיכולה "לשרוד" את הזמן הארוך שתהיה ענודה.
לא כל ארוסה, בוחרת/אוהבת יהלום, יש כאלו שמעדיפות אבן חן.
מזל טוב.

lanit

New member
אני בחרתי נעליים...

זה אולי ישמע מצחיק, אבל לא התחברתי לרעיון הטבעת.
לפני שדיברנו "רשמית" על חתונה, היינו בטיול ברומא, וראיתי זוג נעליים יקר שמצא חן בעיניי. אז בן זוגי היקר הציע שהוא ירכוש אותן במקום טבעת. חיפוש זריז באינטרנט הראה שזה אכן יכול לתפוס כמתנת אירוסין
.

אגב, לפני כחודשיים ראיתי טבעת שמצאה חן בעיניי, ולכן היא תפסה את מקום "טבעת האירוסין במידת הצורך".
ולא, אנחנו לא מאמינים באמונות הטפלות הנוגעות למתן נעליים כמתנה.

imitsu

New member
תודה לכולם על התשובות

כולן בהחלט מאירות עיניים :)

(ואילו אמונות טפלות יש בנוגע לנעליים כמתנה?)

יש אמונה שקניית נעליים לבן זוג מובילה לריב

ולכן הדרך לעקוף את זה, זה לתת סכום פעוט שיסגור את התשלום עבור הנעל.

שוקושית

New member
עוד אמונה

אם קונים נעליים לבן הזוג.. הוא ילך!

חחח אצלי האמת זה עבד עם החבר הקודם- נזכרתי אחרי שנפרדנו שהוא אכן קנה לי נעלי בית.

היום אני מאוד מתעקשת שלא נקנה אחד לשני נעליים ובטח לא נעלי בית

אבל אני לא דוגמה- יש לי אמונות טפלות בשקים

אתה מכיר אותה הכי טוב....

וגם אז, כדאי שתרחרח

אצלי למשל, ג'ינג'י הציע בצורה ספונטנית כי זה התאים לו לסיטואציה שהוא תכנן אז הוא הציע לי בלי טבעת אבל עם מחווה מטורפת, ויום אחרי זה הלכנו לקנות ביחד,
הסתבר לי שאם הוא היה הולך לקנות לבד הוא ככל הנראה היה קונה יהלום, וטבעת מזהב לבן= 3500 ש"ח ומעלה
בתכלס, כשהסתובבנו, אמרתי לו שמזל שהוא לא קנה כי אף אחד לא ישים לב להבדל ובחרתי טבעת זהב צהוב וזירקון =600 שקל
(שהלכה לאיבוד אחרי יומיים והייתי צריכה לקנות חדשה

טיפ: את קלאמזי ומבולגנת? אל תורידי תכשיטים :)

וזה חתיכת הפרש :)
לדתי מה שהוא עשה יצא נורא חכם כי ככה הוא לא ביאס אותי לכאן ולכאן... פשוט נתן לי "לבחור" עם מה ללכת על האצבע :)

netae123

New member
מסכימה לחלוטין עם מנגו חצוף שמעלי

כדאי שתרחרח ותראה מה היא רוצה.
אני לא רוצה להישמע מיושנת אך בעיני אם אתה מתכוון להציע חשוב שבת זוגתך תקבל מה שהיא רוצה (בגבולות ההיגיון הבריא),
למשל אם היא מהבחורות שחלמו כל חייהן על יהלום מטורף ותציע לה עם בייגלה זה יכול להיות מאוד מצחיק אך גם מאכזב באותה הרמה.

ובנימה אישית- לי יש טעם מאוד ספציפי ומסויים ובעלי היקר הפתיע אותי עם טבעת שמאוד רחוקה מהטעם שלי, לומר לך שזה השפיע על תשובתי להצעתו? ברור שלו!
לומר לך שהייתי מעדיפה טבעת אחרת- ברור שכן!
עם הזמן למדתי לאהוב את הטבעת (בסופו של דבר אני היא זו שעונדת אותה כל הזמן) וזה באמת לא ביג דיל אך אם אתה יכול לברר מה היא בדיוק אוהבת ורוצה- למה לא?

בהצלחה

אגב, אני ממליצה בחום על טבעות מג.ר.א.ס- יש לי כמה טבעות שלהם והן מהממות, יש להם טבעות עם ובלי יהלומים והמחירים יחסית סבירים.

netae123

New member
לא החלפתי

הטבעת מאוד יפה היא פשוט לא אני. מניחה שעוד אקבל במהלך חיי טבעת מאהובי שתהיה יותר אני

DIVUNE

New member
אצלנו היה דווקא סיפור מצחיק

כבר היה לנו ברור ש-"זה זה", וזה היה רק עניין של תזמון וזמן. היינו באוסטרליה בביקור משפחתי (שלו). הסתובבנו כמה ימים לפני ההצעה ה-"מפתיעה" ברחוב והסתכלנו בחלון ראווה של חנות תכשיטי יהלומים, והוא ראה בדיוק על מה הסתכלתי. אז הוא קנה לי טבעת בסגנון, באופן ערמומי.... בשורה התחתונה - עשיתי לו חיים קלים.

חברים טובים שלנו, הגבר הציע עם טבעת מאוד יפה, אבל הבחורה לא אהבה. אז היא הלכה לשנות את הטבעת קצת, להוסיף לה עוד אבנים. זאת גם אופציה טובה.

אז או שתקנה טבעת שאתה חושב שהיא יפה
או שתלך לבחור טבעת עם חברה טובה שלה או אימא שלה >>> זאת בעיני האופציה הכי טובה
או שתציע בלי טבעת ותלכו אחרי כן לבחור טבעת

הצעה...

אחד שבעבר עבד איתי רצה שחברה שלו תבחר את הטבעת, אבל עדיין שתהיה הצעת נישואין,
הוא קנה טבעת בכמה שקלים בודדים, טבעת של ילדה קטנה, עם איזה ציור חמוד שמודבק עליה,
עשה ערב רומנטי והציע,
ואמר לה שאת הטבעת האמיתית היא תבחר ונסעו למחרת לחנות תכשיטים...
זה חסך לו הרבה כאב ראש בבחירה של הטבעת...

אני אישית אהבתי שבעלי בחר טבעת מראש, אמנם קצת פחדתי שלא אדע מה לעשות בהנחה והיא לא תהיה הטעם שלי, אבל אני שמחה שהוא קלע בול !

fire witch

New member
אנחנו בחרנו יחד ואחרי שלושה חודשים הייתה הצעה

התחלנו לפני 7 חודשים לדבר על חתונה, אני הצהרתי מראש שאני לא מעוניינת בטבעת עם יהלום כי אני מאבדת כרונית וכי טבעת עדינה עם יהלום בתקציב שלנו פשוט הייתה נראית רע על כף היד הלא מאד עדינה שלי.

בחרנו יחד טבעת אירוסין בדוגמת תחרה מזהב צהוב וטבעת נישואין עם תבליט עדין של פרחים מתוך כוונה שיתאימו לתכשיטים שאמא של "מורישה" לי בחינה (צמיד מרוקאי ועגילים מרוקאים בזהב צהוב)

במשך שלושה חודשים רטקסס סיפר לי סיפורים על הצורף ה"מניאק" שסוחב אותו ומספר לו סיפורים על למה ואיך הטבעות לא מוכנות עדיין

לפני חודשיים, אחרי שכבר סגרנו חוזה עם האולם, הזמנתי שמלה והתחלנו לחפש צלם - הוא הציע לי בהפתעה במהלך טקס הענקת חגורה במכון שהוא מתאמן בו וגילה לי שהטבעות בבית כבר חודשיים וחצי והוא פשוט החביא אותן בארון גבוה במטבח שאני לא מגיעה אליו ...

למעלה