הצעת חוק

Apikachu L

New member
נחמד מאוד.

נראה מה ילך אם זה הלאה והאם היא תתקבל. נראה לי שברגע שהם צועקים ברית זוגיות, ולאפשר לזוגות "חד מיניים" להתחתן, זה די אומר שהצעת החוק לא תתקבל.
אבל נראה, אולי כן יצליח, למרות שאני די פסימית.

דונאגי

New member
אני דווקא חושב שזה יצליח

היחיד שיכול לטרפד את המהלך זה בנט...
הגיע הזמן להתנתק מהם!!!

אוהדאדם

New member
סיכוי תמיד יש

השאלה אם זה יעבור או לא בוועדת השרים לחקיקה; כי בכנסת אני מתאר לעצמי שיש לזה רוב. לא רק יש עתיד, אלא גם חלקים מן הליכוד, בטוח ישראל ביתנו, שזה היה במצע שלהם כבר בכנסת הקודמת, וכמובן מרצ, העבודה, אולי התנועה, קדימה...

Apikachu L

New member
זה שיש מפלגות שזה במצע

לא אומר שיצביעו בעד. הרבה עניין של הסכמים קוהליציונים (ואופזיציונים...). בהתחשב בזה שיחסי הציבור של החוק הם "נישואים חד מיניים" ולא "ברית זוגיות", לדעתי יש סיכוי סביר שהוא לא יעבור, בגלל שזה החלק שמפריע להרבה מפלגות, במיוחד, ובכן, ישראל "ביתנו".

אוהדאדם

New member
אם תעבור גרסה מרוככת של החוק זה גם טוב

ואני בוחר להישאר אופטימי. למרות שאני מסכים עם מה שכתבת.

Apikachu L

New member
קצת קשה להוולד בתנוחת עובר...

בכל זאת, המעבר דרך הנרתיק די דורש לצאת ממנה.
אלא אם מדובר בניתוח קיסרי...בניתוח שנכחתי בו די שלפו אותו בתנוחה עוברית יחסית... יחסית.

Apikachu L

New member
כן

אם כי כמובן, מהצד, במסגרת לימודים קודמים.
זה היה חינוכי להפליא.

אבל זה לא הנושא כאן, סתם, שיעשע אותי הרעיון של להוולד בתנוחת עובר.

ואם כבר בעוברים עסקינן, באמת לא ברור לי למה יאיר לפיד חושב שהחוק יעבור. למרבה הצער, אני בספק אם זה יקרה. לי זה נראה יותר מידי כמו ניסיון לצבור הון פוליטי ואמירה של "הנה, אני עושה, הם אשמים שהצעת החוק לא התקבלה", אבל בלי לעשת יותר מידי.

orald

New member
מה רע? דווקא נשמע מעניין, חוץ מהחלק של התינוק

A לוןA

New member
כרגיל, תקראו את האותיות הקטנות

סעיף 12 להצעת החוק: "אין בהוראות חוק זה כדי לפגוע בדיני נישואין וגירושין ובסמכות השיפוט של בתי הדין הדתיים לפי כל דין."

הרבה בלה בלה בלה- וסמכויות בתי הדין הרבניים נשארות על כנן (למשל- גירושין- רק דרכם)

יופי של פליק פלאק פוליטי.

אוהדאדם

New member
גירושין יהיה דרכם

אבל הפרת ברית זוגיות לא.

זה אומר שמי שנשוי ברבנות, חייב להתגרש ברבנות. אבל כל הרעיון הוא לתת זכויות למי שלא מתחתן ברבנות, אז הוא גם לא מתגרש ברבנות.

במילים אחרות, זה לא מחייב להתגרש דרך הרבנות.

Apikachu L

New member
אני ברצינות תוהה

מאיפה הם יביאו תקציבים להקים מערך נוסף, חדש, מקביל למערך הרבנות. לא שאין תקציבים, אבל מדובר במבצע מאוד מאוד גדול...ואיך שדברים מתארגנים באזורנו, בטח בסוף יפתחו איזה משרד פצפון בפריפריה (תל אביב) שיעבוד בין 12:00 ל12:20 כל יום, או משהו, בדיוק בשעה שיש פקק מטורף ברחוב הזערורי שם או משהו.

Bell4Ever

New member
בתאוריה?

במקום שתשלמי לרבנות פשוט תשלמי למערך הזה... אני מוכנה לשלם פי 5 ולא לעבור ברבנות

Apikachu L

New member
יהיה אדיר!

רק חבל שזה לא יקרה, וזה פשוט התפארות נייר.
אני אשמח אם יהיו נישואים גאים ונישואים לכולם בישראל, אבל יש לי חשש מסויים שאם זה יהיה אז תהיה איזו גישה במצב הזה של זה שאין יותר מאבקים עבור הקהילה הגאה, לפחות מצד הסטרייטים. זה הפך ליותר מידי מאבק הדגל של הקהילה, ככה שכל מי שרוצה להראות שהוא ידידותי מעלה את זה כהצעת חוק, למרות שידידות לא נמדדת רק בזה.

למעלה