נראה מה ילך אם זה הלאה והאם היא תתקבל. נראה לי שברגע שהם צועקים ברית זוגיות, ולאפשר לזוגות "חד מיניים" להתחתן, זה די אומר שהצעת החוק לא תתקבל.
אבל נראה, אולי כן יצליח, למרות שאני די פסימית.
השאלה אם זה יעבור או לא בוועדת השרים לחקיקה; כי בכנסת אני מתאר לעצמי שיש לזה רוב. לא רק יש עתיד, אלא גם חלקים מן הליכוד, בטוח ישראל ביתנו, שזה היה במצע שלהם כבר בכנסת הקודמת, וכמובן מרצ, העבודה, אולי התנועה, קדימה...
לא אומר שיצביעו בעד. הרבה עניין של הסכמים קוהליציונים (ואופזיציונים...). בהתחשב בזה שיחסי הציבור של החוק הם "נישואים חד מיניים" ולא "ברית זוגיות", לדעתי יש סיכוי סביר שהוא לא יעבור, בגלל שזה החלק שמפריע להרבה מפלגות, במיוחד, ובכן, ישראל "ביתנו".
אם כי כמובן, מהצד, במסגרת לימודים קודמים.
זה היה חינוכי להפליא.
אבל זה לא הנושא כאן, סתם, שיעשע אותי הרעיון של להוולד בתנוחת עובר.
ואם כבר בעוברים עסקינן, באמת לא ברור לי למה יאיר לפיד חושב שהחוק יעבור. למרבה הצער, אני בספק אם זה יקרה. לי זה נראה יותר מידי כמו ניסיון לצבור הון פוליטי ואמירה של "הנה, אני עושה, הם אשמים שהצעת החוק לא התקבלה", אבל בלי לעשת יותר מידי.
מאיפה הם יביאו תקציבים להקים מערך נוסף, חדש, מקביל למערך הרבנות. לא שאין תקציבים, אבל מדובר במבצע מאוד מאוד גדול...ואיך שדברים מתארגנים באזורנו, בטח בסוף יפתחו איזה משרד פצפון בפריפריה (תל אביב) שיעבוד בין 12:00 ל12:20 כל יום, או משהו, בדיוק בשעה שיש פקק מטורף ברחוב הזערורי שם או משהו.
רק חבל שזה לא יקרה, וזה פשוט התפארות נייר.
אני אשמח אם יהיו נישואים גאים ונישואים לכולם בישראל, אבל יש לי חשש מסויים שאם זה יהיה אז תהיה איזו גישה במצב הזה של זה שאין יותר מאבקים עבור הקהילה הגאה, לפחות מצד הסטרייטים. זה הפך ליותר מידי מאבק הדגל של הקהילה, ככה שכל מי שרוצה להראות שהוא ידידותי מעלה את זה כהצעת חוק, למרות שידידות לא נמדדת רק בזה.