הצעת חוק המירוצים

kramberg

New member
הצעת חוק המירוצים

קראתי היום את ההצעה (כן, משעמם לי) וגיליתי שבמקום להתעסק בעיקר, מתעסקים שם בטפל, בכל מיני דיונים על מי איחר לדיון, מינויים פוליטיים, הימורים, על האם התחרויות יתקיימו או לא בשבת. בקיצור, יש התקדמות, אבל היא מצליחה להסתבך ברגליים של עצמה. לא הייתי מתחלף בחיים עם אמנון כהן, יש לבנאדם כנראה עור של פיל, היוזמה שלו מבורכת אבל האנשים איתם הוא מתמודד הם בלתי נסבלים. נו? מתי יהיו תחרויות סופרמוטו חוקיות? עד מתי נצטרך לפחד ברגע שרואים שוטר (כמו שאירע באחד האירועים הקודמים) יום טוב.

kramberg

New member
מנצל שירשור עצמי - אגזוזים

בקשר לD&G, מישוו ממליץ על זה? יש להם אתר? משהו שאני יכול לקרוא בו מסמכים טכניים ולהשוות?

קרמברג,האחים אליתים בונים את אגזוזי

D&G . עכשיו תפעיל את השכל הישר ותחשוב,אולי גם תקרא איזה מאמר או שניים. מייד תגיע למסקנה שבשביל להיות בונה אגזוזים מוצלח צריך הרבה יותר ממסגריה. צריך המון המון ידע וניסיון בזרימות גזים,אופן פעולת המנוע וכו'.. אגזוז צריך לא רק להיות קל ויפה,אם כי גם זה חלק מהעניין. אגזוז צריך להיות גם יעיל. יעיל בסל"ד העליון,יעיל בתחתון,יעיל בסל"ד ביניים, אגזוז שמסייע בהפקת יותר מומנט,אגזוז שמסייע בהפקת כ"ס וכו'.. באמת נראה לך שהם מבינים בדיוק מה שהם עושים?. הם אולי אנשים נחמדים,אולי מכונאים טובים,אולי רוכבים מוכשרים אבל בוני אגזוזים? נו באמת... אם אתה מחפש אגזוז טוב,אז יש חברות רציניות שיושבים בהם מהנדים בעלי ידע עצום וניסיון,שיודעים לבנות גם אגזוזים טובים,גם יפים וגם שקטים.ואם תתאמץ טיפה אפשר למצוא אותם גם במחירים טובים יחסית.

45degrees

New member
חתול בלבול - ראית את המבחן אגזוזים

ההשוואתי שהיה במוטו בזמנו? ה D&G תפסו מקום טוב באמצע הדרך מבחינת ביצועים.

yules

New member
נכון, אבל

גם פחית רד בול שמחוברת לצינורית פח מוציאה יותר הספק מאגזוז סטוק של DRZ. כדברי חתול בלבול, אתה לא יכול לייצר אגזוז "גנרי" לכל האופנועים. אין כזה דבר. זה שהאגזוז מרעיש יותר גם מפריע לחלק מהרוכבים. והכי גרוע - אורך החיים הקצר יחסית של האגזוזים הנ"ל. עדיף אגזוז ייעודי.

45degrees

New member
צודק לגבי הקטע ה"גנרי". כך

גם כתבתי בזמנו בהזדמנויות שונות גם כאן וגם בפורומים האחרים.

111SM

New member
שמע אדון חתול בלבול

לא יודע מי אתה ומה אתה יודע אני מכיר את האחים אלייתים כבר די הרבה זמן ועובד בענף כבר יותר מיום אחד ובמקרה גם באופנועי השרון ויש לי את האגזוז שלהם על האופנוע שלי וגם דוח דיינו שמראה שיפר ניכר גם MAX.P וגם בממונט המתקבל יכול להיות שהמפלט מירוצים שהם מייצרים הוא קצת רועש לשימוש ביום יום אבל יש גם דגם שקט יותר המפלט שהם מייצרים הוא ברמה מאוד גבוהה מחומרים מאוד יקרים שחלקם גם מיוצרים בחו"ל אז אדוני הנכבד או לא כ"כ !!! אתה מוזמן להגיע אליי למוסך ולראות דוח דיינו של YZ250F ואתה תתפלא לראות שהאגזוז הזה מגיע לתוצאות ואף עולה על חלק נכבד מהמפלטים הכי נחשבים כמו DR.D W.BROS ארו וכו אז חביבי ללכלך הכי קל אבל את העבודה הקשה והמכירה הבילתי פוסקת של הD&G לא תוכל להרוס ואם כבר מחיר הזכרת אז אולי כדי שתבדוק שוב תאמין לי אתה טועה גם בזה

תרשה לי להטיל ספק בבדיקות הדיינו

שהופיעו במוטו,כן? תרשה לי גם להצביע על לא מעט טעויות עקרוניות מאוד בבניה של האגזוזים של האחים אליתים ע"פ כל אמת מידה וידע שנרכש עד כה. חומרים איכותיים? נו מילא,אני לא ראיתי שהאגזוזים שלהם מחזיקים מי יודע מה. וכמו שכבר כתבו פה,אי אפשר לייצר אגזוז אחד שנכון לכל האופנועים. מי שעושה את זה,פשוט לא מבין כלום באגזוזים,ויש לו מטרה אחת: לעשות כסף. ושלא יהיו אי הבנות, אני לא מצפה שמישהו יבנה אגזוזים בהתנדבות,גם ARROW עושים אגזוזים בשביל להרוויח,ואין בזה שום פסול,אבל לטעון שאלו אגזוזים ברמה הגבוהה ביותר? במקרה הטוב אפשר לטעון שמבחינה כלכלית זו קנייה משתלמת. ונקודה אחרונה: אם האחים אליתים מרוויחים ממכירות האגזוזים הרבות שלהם, אני שמח בשמחתם ומקווה שהם ימשיכו להיות מהבודדים שמרוויחים מתחום האופנועים בארץ,אני רק מקווה שהם יעלו את הרמה,זה הכל.

ועוד דבר אחד:

אני הראשון שירוץ (או אולי השני) שקנות אגזוז תוצרת כחול לבן,במידה והוא יישר קו עם האגזוזים מהפירמות הידועות,בטח ובטח אם הוא גם יהיה זול יותר. וכן,גם אני מעורב בענף כבר לא מעט שנים .

חתול אתה בבלבול

במקרה אני נוסע עם אגזוז של arrow על הדרוזי חבר שלי עם אותו אופנוע בדיוק נוסע עם אגזוז של האליתימים. כמו ש111 אמר ללכלך הכי קל אבל אין חכם כבעל נסיון האגזוזים שלהם נראים טוב נשמעים טוב והכי חשוב עושים את העבודה אני לא יודע דינו שמינו אבל האגזוז הזה מתנהג הרבה יותר טוב מהarrow אז חבוב חבל להעלות סתם האשמות וזה ממישהו בכלל בלי צד בעניין

שחרלרט

New member
ילדות אני מבקש לא לריב

כולה אגזוז. נכון להשמיץ הכי קל,אבל מצד שני אין להשוות באיכות הגימור של ארו(לדוגמא)לאלה של D&G. לעומת זאת יש הרבה חברות שמייצרות דוד אוניברסלי לכמה סוגי אופנועים,וזאת בכדי לחסוך עלויות (ארו לדוגמא) כך שאליתים לא הראשונים שעושים זאת.

45degrees

New member
יש לי עוד דוגמא: ייצרתי אצל קבלנים

ובעבודה עצמית סט אגזוזים מכוער להפליא, רועש להפליא, עמיד באופן סביר (החומר דק מדי מכדי לספק עמידות גבוהה). המחיר יצא לא יקר. הביצועים השתפרו. תמיד יש דרכים אחרות. לא תמיד הן מתאימות לכל אחד.

DRZ400Yellow

New member
אסף את בולבול

חוץ מזה מה הוויכוחים ??? איזה אגזוז נותן יותר פחות ? מה זה משנה ?! זה הכל הרוכב... DRZ SM מנצח CRים משופצרים כיד המלך...ולא שאני תופס הרבה מהDR אבל ביום ראשון ראיתם את מה שאני ראיתי באשדוד, וזה הזנבנב האחורי של של הילדון המוכשר הזה שפשוט לא יודע להפסיד. אז שיפורים זה נחמד אבל חייבים להפיק את המקסימום ממה שיש ואז להתחיל לחפש "סוגים של" שיפורים.

45degrees

New member
לא מסכים בכלל. אותו רוכב יכול להפיק

יותר עם אופנוע משופר (שמתאים לו) מאשר עם אופנוע לא משופר. זו תמיד טעות להשוות אופנוע לא משופר עם רוכב תותח מול אופנוע משופר עם רוכב בינוני. לשם השוואה הדוגמא שנתת היא כמו לשים את הרוכב הישראלי הכי טוב עם R1 הכי משופצר מול רוסי על CBR1000 סטמדרטי במסלול. מי לדעתך ינצח? מצד שני: רוסי על ה CBR1000 הסטנדרטי יהיה כנראה פחות מהיר מרוסי על CBR1000 משופצר כהלכה.

MexMex

New member
זו בכלל לא טעות...

זה פשוט המצב. יש כה רוכבים מחוננים, שהם בחוד. כדי לשים אותם בחוד, הם יכולים לרכב גם על כלים לא משופרים מי יודע מה. כדי להבדיל בינהם בחוד, שם לשיפורים יש משמעות. אבל הרוב המוחלט, הוא אנחנו. חננות, לא מוכשרים בעליל, ומנסים לחפות על חוסר הכישרון ע"י שיפורים וע"י לימוד רכיבה. (כשאני אומר שיפורים בפסקה הבאה, אני מתייחס לשיפורי מנוע. שיפורי מתלים ובלמים זה סיפור אחר לגמרי) ומה לעשות, התוספת של השיפורים היא אפסית כמעט, ובאה לידי ביטוי מעט מאוד במסלול, בד"כ בקו ישר בלבד.יתכן והתוספת אפילו תפריע בהרבה מקרים, כי הרוכב יתחיל לחשוש לפתוח גז במצבים קיצוניים. לעומת זאת, לימוד רכיבה נכונה, בליווי של אימונים חוזרים ונשנים, יתנו גרף שיפור עצום, שיקרב את החננה הממוצע לכיוון החוד, הרבה יותר מכל אגזוז רועש או הגדלת נפח. ונכון, גם אני הלכתי בכיוון הזה, והוצאתי אלפי דולרים על האופנוע שלי. אבל הבא בתור שיגיע עוד חודשיים, יקבל שיפור קל בדמות אגזוז (חייב את הצליל של האקרפוביץ' , מה לעשות) ומצמד מחליק. כל השאר ישאר סטנדרטי לגמרי. 2 הסנטבוס שלי. M.

45degrees

New member
זה נכון. שיפורי מנוע הם בדרך כלל

הכי קלים ונפוצים לביצוע, אבל הם לא מה שעושה את הרוכב למהיר. רוב הרוכבים לא מודעים לזה, גם בקרב המתחרים. השיפורים לפי דעתי צריכים להגיע מכיוון השלדה קודם כל. שלדה = מיתלים, בלמים, גלגלים, הורדות משקל. רק אח"כ כדאי לעבוד על המנוע. לזה יש אגב ערימות של תימוכין "קשים" מעולם המירוצים. למשל ה 851-888. ב 851 דוקאטי התרכזו בעיקר במנוע. הדומיננטיות באה כשהם עברו ל 888 ושם הם התעסקו בעיקר בשלדה! אני הגעתי אל המנוע רק אחרי 4 שנים של רכיבה ושימוש באופנוע בהם התרכזתי ברכיבי שלדה בלבד + שיפור של מערכת היניקה והראש. מנגד, מה אתה בעיקר רואה בארץ? שיפורים של מערכות יניקה ופליטה. מירוץ חימוש בנושא מיתלים. צמיגים טובים תודה לאל כבר יש בשפע. שיפורי מיתלים? לא תודה. כמעט אין כאן כלים שעברו שיפורים למטרות של רכיבה תחרותית. ורואים את זה! במירוץ האחרון עמדתי בזמן המקצה דירוג בפרסה הימנית שליד הקהל. כל האופנועים מכל הסוגים והמינים סבלו בכניסה לפניה מקיפוצים מאסיביים של הגלגלים. בעיקר בלטו קיפוצים של הגלגל הקידמי. יוצא דופן יחיד הוא הדוקטור שהמיתלים באופנוע שלו עובדים ממש טוב. זהו. כל השאר מסתדרים עם מיתלים לא מותאמים לסוג הרכיבה. 2 הסנטבוס שלך, מוסיף 2.

אסף,בשביל לבדוק אגזוז בצורה רצינית

צריך לבצע JETTING נכון ומיקצועי לאופנוע,אחרת אין שום אפשרות לדעת כמה האופנוע מסוגל לתת. יכול להיות שאופנוע מוציא יותר ביצועים עם D&G בלי ג'טינג מקצועי,אך כאשר יבוצע ג'טינג רציני אני בטוח מה יהיו התוצאות, וזו גם הסיבה בגללה אני מטיל ספק בדיינו שערכו במוטו,שהרי הם לא עשו ג'טינג לכל אגזוז לפני הבדיקה אחרת כל המבחן היה לוקח להם שבועיים רצוף. בשביל להחליט איזה אגזוז יותר טוב צריך להיות מכונאי אומן,או מה שנקרא בחו"ל טיונר, ויש בארץ בודדים כאילו,ותן לי לנחש שלא היה אפילו אחד כזה במבחן של מוטו.

עוד פעם.לא יודע לגבי דיינו

אבל האופנועים זהים שלי כוון על ידי אוריה(לא פרייר בכלל) ושל יואב גם הוא כוון על ידי מקצוען (ציון מפרוסייקל) מה שאני מנסה להגיד פה זה שהאגזוזים של האליתימים לא רעים בכלל והכי חשוב זולים ונגישים ביחס לכל השאר

למעלה