הצעת אמנה חדשה לפורום

הצעת אמנה חדשה לפורום

טוב, עשיתי קצת שיעורי בית וריכזתי את הצעותיכם ברצף אחד. החשש היחיד שיש לי הוא שאם נפעיל את האמנה, היא תפסול אוטומטית חצי מן המשתתפים תודה לכל מי שהציעו עד כה, ואשמח לכל הערה, הארה, ביקורת או מחשבה חדשה. אז הנה: 10 הדיברות לגלישה נכונה בפורום דתיים וחילונים (ועוד שתיים) ========================================================== 1. כבד את זולתך, גם אם אינך מסכים עמו. 2. כבד את דעת זולתך – הוא זכאי לבטאה בחופשיות בדיוק כמוך. (ואל תכעס אם לא הצלחת לשכנעו בצדקת טיעוניך) 3. לא תיגרף לביטויי אלימות מילולית - לא תעלוב בחברים אחרים בפורום, לא תזלזל בהם, תקלל, תגדף או תכפיש אותם או תכתוב הודעות פרובוקטיביות שכל מטרתן להכעיס. 4. שמור על לשון נקיה. ביטויים השאובים מביב השופכין או ניבולי פה, אין מקומם כאן. 5. לא תסלף דברי חבריך או דברים הכתובים במקומות אחרים. 6. לא תתיימר לדבר בשם אחרים - בטא את דעתך בלבד. 7. כבד את קודשי ואמונות זולתך, גם אם אינך מסכים עימם. 8. תהא הצניעות נר לרגליך: לא תטען לידע מוחלט או להכרת האמת המוחלטת. 9. אין לבטל את דברי זולתך ללא הנמקה (למשל, השימוש במלה "שטויות" וכדומה) 10. לא תסית. 11. לא תפרסם הודעות שאינן ענייניות לנושא הפורום. 12. מטרת הפורום היא גישור והידברות: הקשב ויקשיבו לך. (מפאת מגבלות השפה, כל האמור כאן בלשון זכר מתייחס גם ללשון נקבה.) ====================================================================== מה דעתכם?

לא

הכוונה היא לא לבטל את דעת אחרים ללא הנמקה משלך. המלה שטויות אינה נימוק. עכשיו ברור?

א ו ר בת

New member
לדעתי

- עם כל הכבוד – בערך מחצית מהכללים האלה הם בחזקת סיסמאות ותו לא.

א ו ר בת

New member
סיסמאות מובהקות :

1, 2, 7, 10, 12 עמומים : 3, 9, סבירים + מקובלים : 4, 5, 6, 8, 11. הייתי מציעה להפחית בכללים מעבר למקובלים בתפוז.

א ו ר בת

New member
זה בדיוק העניין

שזה כל כך "סיסמאתי" שקשה אפילו לנמק. אם תעברי על הסעיפים שציינתי, תנסי אולי להסביר אותם – ואז נוכל להתקדם. לדעתי, כאמור – כל העסק מיותר.

אסביר לך

למה העסק אינו מיותר. מהתנסותי הקצרה בפורום ומהתיאורים העסיסיים שסיפק לי שי הלא הוא מתנדב, רמת ההידברות כפי שהופגנה עד כה שפעה אלימות מילולית. ברור אם כן שצריך למחוק חלק מן ההודעות על פי קריטריונים ברורים. מה שאנחנו מנסים לגבש עכשיו הם קריטריונים ברורים. אני לא מוצאת את הכללים האלה "סיסמתיים" ולכן חשוב לי לדעת מדוע את רואה אותם כך. חשוב = לצורך התקדמות. להערכתי עוד נשכתב אותם כמה וכמה פעמים עד שנגיע לנוסחא שמתקתקת. תודה על שיתוף הפעולה.

א ו ר בת

New member
אם את מתעקשת...

בואי נסתכל על 3 מאלה שהוגדרו על ידי כסיסמאות. מופיעה בהם המילה "כבד". זו מילה כללית ועמומה ביותר כשבכל דף ממוצע - אולי אפילו בכל פורום, גם שקט יותר - אני יכולה למצוא תגובות שבעיני לא מכבדות ובעיני אחרים דווקא כן. אם באמת תיצמדי לזה - הפורום פשוט יגווע.

masorti

New member
סעיף 7 אינו מובן לי די צורכו...

מהם קודשי ואמונות החילונים (ובפרט האתיאיסטים)? האם יוכל כל חילוני בפורום לירוק על עיקרי אמונתי ולטעון שמדובר בעיקרי אמונתו שאני חייב לכבדם לפי סעיף 7 (ולא בפגיעה באמונתי, האסורה על פי סעיף זה)?

דווקא סעיף 7 מיועד להגן עליך...

אבל בכל מקרה, לפי הכללים 1-4 איש לא יוכל לירוק על איש. איני יכולה להעלות בדעתי איזה שהוא קודש קודשים חילוני גלובלי, אבל מאידך, הכל אפשרי בפורום הזה
. אשמח אם תתן לי דוגמא היפותטית לעיקרי אמונה חילוניים שתהיה חייב לכבדם לפי סעיף 7...

TJSBZ

New member
../images/Emo46.gif נכון לחופשיים שום דבר אינו קדוש

אז איך זה שחופשיה כתבה את הכללים שציטטת כל כך יפה? כבוד האדם, למשל, קדוש בעיני.

א ו ר בת

New member
אסור לי

לדבר בשם כל החילונים (לפי סעיף 6) אבל לדעתי לא תוכל (לפי סעיף 7) להמשיך ולטעון שרוב המניעים שלנו נובעים מ"דווקא" כשאנחנו טוענים אחרת. אני מקווה שאתם רואים כמה שכל זה מגוחך.

תיקון

לפי סעיף 6 מותר לך לדבר בשם עצמך, אך אינך יכולה לשים מלים בפיו של אחר. אגב, אני לא מתעקשת על הסעיף הזה ומצדי אפשר לבטלו. כל מה שעשיתי היה לרכז הצעות של אחרים. דוגמאות לדווקאיות דווקא היו היום בשפע ולאיש לא היה ספק בדווקאיותן.

lala897

New member
../images/Emo6.gif

מה שיקרה כמו שאני רואה את זה שאחרי כל משפט של מישהו יגידו לו היי.. סעיף 4!!, רגע רגע עברת על סעיף 5. ואז- שלב ראשון יהיו פה ויכוחם עד לב השמים אם עברו על הסעיף או לא. כמו שקרה כאן. ואז גם עוברים על איזה שהוא סעיף שהוא לא להכניס דברים שלא קשורים לנושא.. ושלב שני- אף אחד לא יפצה פה מפחד ומחשש מהבאות

כן. גם אני חוששת מזה.

אבל מצד שני - אי אפשר להמשיך להתנהל לפי הסדרים הישנים שגרמו להנהלת הפורומים לשקול את עצם קיומו של הפורום. אני מסכימה שצריך לגבש כללים פשוטים, אלגנטיים וברורים, ולכן אשמח להמשיך לקבל הצעות.

ועוד משהו

כתבת " אף אחד לא יפצה פה מפחד ומחשש מהבאות" - אזכיר לך את במשחק האסוציאציות - האם זה לא היה מצב שבו להגדרתך היתה "התנפלות"? גם אז הבעת חשש שאנשים יפחדו לפתוח את הפה. המצב כבר קיים...

למעלה