הצעקה (2)...

פראזניק

New member
הצעקה (2)...

בוקר טוב לכולנו:))

פראזניק

New member
חבר´ה, כבוד ליידישיסט:)))

ער ווייסט וואס ער זאגט... א גוטן טאג אייך, טאייערע אידן :)))) און מיינע גרייזן אין די הייליגע שפראך, איז טאקע שווער צו פארעכטן :))) א וונדערליכן טאג פראזניק (און פון קומט דער "א" מיינט איר?

דער עניין איז מער פאַרפּלאָנטערט

אַז איך בין נישט זיכער צו דיַיַן פּעננאָמען (ניקניים, שם-משתמש) איז פּראָזניק אָדער פּראַזניק... פאַרשטייסט ? איך פריי זיך אויף יעדן געלעגנהייט צו שריַיַבן אַ ייִדיש וואָרט [=אני שמח על כל הזדמנות לכתוב ייִדיש]. לא כתבתי לפי כללי הדקדוק כרגע כי אין לי את כל האתויות כרגע כי אני במחשבי האוניברסיטה.

איציק78

New member
ֲֳִֵֶַָׁׂאיך בין דא הוכט

יש בעיה בניקוד אני לא יודע טוב לנקד אז עשיתי את כל הניקוד בהתחלה . מספרים על איזה צדיק שיש יהודי אחד התפילות שלו הקבלו בשמיים אז הצדיק שאל מזה היהודי הזה אמרו הוא גר בכפר פלוני הלך הצדיק לכפר וראה את יהודי הוא ניגש אליו ושאל אותו איך התפללת בימים נוראים שהתפילות של התקבלו בשמיים הוא ענה לו: אני יגיד לך את האמת אני לא יודע לקרוא לקחתי את כל המילים ואמרתי לרבנו של עולם קח את המילים וסדר אותם... על מי מסופר הסיפור הזה????

פראזניק

New member
איך פארשטיי נישט דיין פראבלעם...

צו מיין פעננאמען איז פראזניק אדער פראזניק? אפשר וועט איר קלארער מאכ´ן דעם ענין? איך בין געזעצן אין אומן און געשריבן בריוון צו די גאנמע וועלט, און דווקא אויף יידיש, איך ווייס נישט פארוואס, אבער איך האב זייער ליב דעם שפראך, ממש א רייכע שפראך. ניט אזיי? אך, דיינקען וועלן מיר פאר דעם לויבן גאט, וואס האט אונז געגעב´ן אזוי א שיינע שפראך.
א וואונדערליכן טאג

משום מה הקמץ יוצא כמו הפתח

בעיה של המחשבים של האוניברסיטה או של הקוד של הפורום. בכל אופן שאלתי היא: האם קוראים לך PRAZNIK או PROZNIK ? בדיקה קטנה: פתח = אַליין, קמץ = אָדער. נראה אם יצא כמו שצריך.

למעלה