הצעקה השקטה

הצעקה השקטה

לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אבל זה גם לא כ"כ משנה כרגע... השעה 8 בבוקר ואני לא ממש יודעת מה אני עושה ערה כרגע. ציפיתי לזה... כל השבוע ראיתי את זה מתבשל בשקט בשקט...חיכיתי לבום. עכשיו הוא צועק שם למטה. סליחה, לא צועק, צורח. צליל כל כך מעצבן, כל כך מפריע, ואח"כ עוד אנשים שואלים אותי למה אני שקטה. והיא, היא הכי מסכנה. מנסה להרגיע אותו. כבר 25 שנה שהיא מנסה להרגיע אותו!!! ובסוף הכל יוצא עליה. אני יודעת שהיא לא מאושרת, זה כתוב לה על המצח, היא לא צריכה להגיד מילה כדי שיראו את זה. אבל היא ממשיכה בחיים האלה כי היא רגילה. והכי אבסורד, שאנחנו (הילדים) הולכים בעקבותיו, ולא מבחינת הצעקות. ניהינו תלוים בה, מאז שהיינו קטנים היא עושה הכל בשבילנו מנקה, מבשלת, מסדרת, מכבסת - הכל(טעות שלה, והיא יודעת את זה, היה לה קשה להגיד "לא"). היום אנחנו כבר גדולים, אבל היא ניהיית יותר ויותר עייפה מאיתנו, היא סובלת. אבל היא לא תצייץ, כמוני כזאת, שתאכל את עצמה, לבדה, מהבעיות שלה. לפחות אני מודעת לחלק שלי בסבל שלה, ואני מנסה לשנות, באמת, מנסה להשתחרר ממהתלות שלי בה. אמא, סליחה. אני אוהבת אותו, מאוד, ואני שונאת את עצמי על שאני כותבת את זה, אבל אני חייבת. סליחה אבא. אנחנו כבר לא יודעים למה הוא צועק ומתעצבן כל פיפס קטן שמזדמן לו, אבל זה הוא, כנראה שזה בדם. לפעמים אני מנסה להרגיע את עצמי ואת הכעס אליו במחשבה שהוא בתקופת מחזור, שזה לא תלוי בו. הוא יודע שהוא כזה, לא פעם ולא פעמיים אמרנו לו את זה, אבל הוא פשוט מוצא את זה כפתרון, לצרוח. הוא פשוט לא יודע להתחשב בסביבה, אנשים כבר מתעייפים ממנו, הם מפחדים, וזה גרוע!! כי כל פעם שהוא בה הם קופצים לדום, ואז הוא יודע שהוא הבוס, שהוא יכול לסובב את כולם על האצבע הקטנה שלו עם הצרחות האלה. ומה יקרה כשהיום הנורא מכל יבוא, מה יקרה כשהוא יהיה עצבני, וזה יעלה לו לראש, והגוף שלו כבר לא יוכל לשאת בזה יותר, והוא יתמוטט. יצנח על הרצפה. אז איך הם יגיבו? הם ישמחו? יוקל להם? או שמא להפך? הוא בן אדם טוב, באמת! רק שלא מוצא את הדרך הנכונה לתקשר עם אנשים. כבר כל הסיטואציות הכי קשות עברו לי בראש, הם יפרדו, הוא יתמוטט, לה יימאס, היא תתמוטט, לאחים שלי יימאס, תוהו והובו. והכל רק בגלל צעקה, צרחה, הכל רק בגלל שהוא פשוט לא מצליח להעביר את הדברים שלו בלחש, קצת יותר חלש, לא לתת לכל השכונה לשמוע. אם רק הייתה לי אפשרות לגרום לו להבין שאפשר גם להסביר, לדבר בשקט. אם רק לא הייתי מנסה לשכנע את עצמי שזה בדם.........

ניני5

New member
ילדה קחי את כל האחים שלך, ויחד

תגידו לו לסתום את הפה. תגידו לו שאתם לא יכולים לסבול צעקות. אפילו שאתם פוחדים ממנו, תגידו לו בכל זאת להפסיק. בלי תירוצים ובלי פילוסופיות. תגידו לו שמהיום אם יש לו מה להגיד שיגיד בשקט. ואם לא שישתוק. כל פעם שהוא צועק, זה מה שתעשו כולכם ביחד. לא לבד. רק ביחד. כדי שלא תפחדו, קחי את כל האחים שלך ותעשו קודם חזרות לפני הראי. או שאחד מכם ישחק את האבא. וככה תתרגלו את העניין, עד שלא תפחדו כל כך. אין מה להבין את אבא שלך. הוא גבר ברברי וסדיסט, למרות שהוא טוב בעיניך. גברים כאלה צריך מייד להעמיד במקום. ואגב, אין דבר כזה שאדם לא יכול לשלוט על עצמו. מי שלא שולט על עצמו יושב בבית סוהר. בקשר לאמך, אם אביך ישנה את ההתנהגות שלו, אמך תפסיק להיות סמרטוט ריצפה. וגם אתם לא תפחדו יותר ממנו. בהצלחה.

gesus

New member
ניני5 איזו מין הצעה זו?!?../images/Emo54.gif

תארי לך שהם באמת ילכו ויצעקו על אבא שלהם,שזה גם ככה דבר מוזר וחסר היגיון לעשות ביחוד כשהמטרה להפסיק את הצעקות בבית. עכשיו תארי לך שהאחים של הבחורה הזו עדיין תלויים באבא ושיש סיכוי שהאבא ירביץ לאמא. מה את חושבת שיקרה אז...? עד שלא נדע בת כמה היא והאחים שלה אי אפשר לתת להם עצות,ביחוד לא כאלה. שימי לב למה שאת כותבת כאן,מישהו עלול לעשות את זה באמת.

ניני5

New member
ילדה, אם הרחקתי לכת, מה את מציעה

לעשות? אני בכל אופן בגיל 16 הצלתי את אבי מהתאבדות בצורה כזאת. הייתי מאוד תקיפה איתו. כשצריך לפעול בכוח לפעמים, זה מאוד עוזר. נכון שאלה לא עיצות של פסיכולוג. ואולי אני לא בפורום הנכון, אבל לפעמים צריך לפעול ולא למזמז את הענינים. אם אביך יתחיל להכות אז מערבים את המשטרה. אי אפשר לערב את המשטרה כשיש התעללות מילולית. התעללות מילולית יכולה מאוד מאוד להזיק. תחפשי מהר עזרה מבחוץ. את נמצאת במצוקה גדולה וככה גם האחים והאחיות שלך. למעלה יש הרבה טלפונים שנותנים אוזן קשבת ומפנים אותך לייעוץ הנכון.

גרא.

New member
עדיין ילדה,אבל עוד מעט חיילת..הכאב

והפחדים שלך מהרס משפחתך,הם ריאליים מכדי שהצעקה שלך תשאר שקטה..לא חושב שהמקום המתאים להתלונן הוא המשטרה, על פי נסיונים של אחרים,המשטרה לא תתערב, עד שאימך לא תגיש תלונה רשמית,והיא מן הסתם מפחדת לעשות את זה. לכן הכיוון המיידי הוא לשכת הרווחה שבאיזור מגורייך,והסבה לתלונה היא לאו דווקא אימך, אלא את ואחייך הסובלים מהתעללות רגשית,ואולי גם פיזית מתמשכת..ייקל לעו"ס להתערב, אם את הבכורה, ואחייך קטנים יותר. יותר מזה, היא חייבת לפי החוק להתערב..ויש בידיה במקרה ויש בסיס עובדתי להתעללות, לא רק להרחיק את אביך מהבית על ידי צו הרחקה של בית משפט, אלא גם לשלוח אותו לקורס לאבות אלימים..דרך נוספת,לפחות כדי להרגע מעט, אבל כנראה שגם יכולה להעצים את ההתערבות, היא פנייה לאחד מקוי החירום הטלפוניים המופיעים בפתיח לפורום..את כבר תדעי איזה מתאים.

מצטערת על ההטרדה..

ואוו... גרמתם לי להבין עד כמה הבעיה שלי קטנה יחסית. אבא שלי הוא לא כזה. הוא בן אדם טוב עם כוונות עוד יותר טובות. הוא פשוט חם מזג, פשוט לא יודע להעביר את המסר שלו, חושב שרק ע"י צעקות יבינו אותו. חס וחלילה מכות וחס וחלילה משטרה. מצטערת על אי ההבנה. פשוט הוצאתי את זה איך שזה היה בבטן...ברגע השיא. כנראה שקשה לי עם צעקות.. ולכן ההודעה יצאה מוגזמת... בכל אופן סליחה.

ליהיא24

New member
אני מציעה

שתנסי לדבר עם אבא שלך, כשהוא לא כועס, ולהסביר לו כמה לא נעים לכם לשמוע אותו צועק וכועס ושתרגישי הרבה יותר טוב אם הוא יעביר את המסר שלו בחיוך ודיבור שקט במקום בצרחות... וכשהוא צועק, תשתדלי לא להיגרר לוויכוח קולני. תנסי להמשיך לדבר אליו בטון נעים, אולי אפילו לחייך. לאף אחד לא נעים לצעוק על מישהו שמחייך אליו... בטח שלא לאבא שלך שהוא סה"כ, לדברייך, אדם טוב עם כוונות טובות... בסוף, הוא יבין.

למעלה