הצעות שלכם

קודם כל שבוע טוב

אני הייתי רוצה שהפורום הזה יהווה תמיכה לבעיות שיש לי, אני סכיזופאקטיבית, וסובלת מהמון בעיות, חלקן נפשיות, חלקן נובעות מתוך העולם שאני חייה בו.

אני הייתי רוצה שאם יש לי בעיה הייתי רוצה שיבינו אותה ויכוונו אותי לדרך "הטובה", פלוס מאוד חשוב שאם יש לך בתור פסיכולוג קליני בכיר, הייתי רוצה לדעת מן הניסיון הלימודי שלך, וכן מן הניסיון הרפואי שלך לדעת מה זה בכדי שאגיע להבנה עמוקה עם עצמי מה יש לי,

מודה לך אני על כל הדרך שעשית איתי, ומקווה להמשך טיפול בפורום הזה.

הי מירב,
זה מבאס לחוש מועקה, לחוש זילזול.
אני מציע לך לנסות לעשות תרגיל שמאוד מקובל ב NLP:
תרגיל 3 העמדות.
העמדה הראשונה היא העמדה שלך - איך את חווה, מה את מרגישה וחושבת על המצב.
העמדה השניה - שהיא ממש לא קלה - היא לנסות לחשוב על עמדת הצד השני -
במקרה הזה הצוות , ובתוכו הרופא שלך ומנהל המרפאה.
העמדה השלישית היא עמדת הצופה - מישהו שלא מעורב. מה לדעתך הוא (או היא) יגיד על המצב.
תנסי לנסח את 3 העמדות האלה,
כאן או לעצמך.

אנא בואי לכתוב אצלנו שוב ולשתף
את כותבת כל כך איכותי וכל כך עמוק
כולם מתגעגעים אליך את חסרה לנו
אולי את מרגישה שלא מספיק תומכים בך שם?
אנא בואי גם אלינו

הבנת העמדה השניה והשלישית תוכל לעזור לך גם להבין את עמדת המטפלים והרופאים במרפאה
ואז נקווה שלא תגיעי עם מצב-רוח מלחמתי
אלא עם נסיון להגיע להסכמות.
מאחל לך בהצלחה
וכמובן שאני בעד טיפול נפשי
אבל יש שיגידו שזו ההטייה שלי כפסיכולוג קליני

ladybug4NLP

Active member
סיגלית - הבהרה בבקשה

את מטופת של יורם צדיק? לדעתי אם כן זה אמור להשאר בינך ובין המטפל שלך ולא כאן בדף הזה.
וגם:
אני מבינה שיש לך אי אלו בעיות חלקן נפשיות ו"חלקן מתוך העולם" ואני לא חושבת שהיהבנה העמוקה תבוא מפורום אלא מטיפול

כמו כן הפורום לדעתי כדאי שיהייה פורום מיעץ ומכוון לסובלים מטראומה ופוסט טראומה ולא פתרון לבעיות נפשיות

אם את מחפשת תמיכה - יש פורום כזה בתפוז
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?forumid=63[/URL]
אני מניחה ששם תוכלי לקבל תמיכה מאנשים שעברו אולי חוויות דומות לשלך.

הפורום הזה הוא אמנם פורום מקצועי אך לא נועד לתת טיפול בשום צורה אלא בעיקר הכוונה ויעוץ, וספציפית לטראומה.
בהצלחה

הצעות שלכם

שלום לכולם,
אשמח לשמוע מכם מה הייתם רוצים שיהיה בפורום,
מה מעניין אתכם
מה חסר לכם
מה היה מעודד אתכם (ואחרים) לכתוב בפורום ולשתף
יורם

קודם כל הבהרה

אני לא מטופלת אצל יורם צדיק, ואנני מכירה אותו, מהיכן הבאת את ההקשר שאני והוא מכירים ?

סינבד

New member
חסרה לי פתיחות

נכונות לשמוע ואף לקבל אמיתות שיכולות לאפשר לנפגעי פוסט טראומה להשתחרר מהשפעות הטראומה שחוו.
הגישה הקונבנציונלית רואה במי שסובל מפוסט טראומה "פציינט", כלומר אדם חולה שזקוק לריפוי.

גישות חדשניות יותר שמתבססות על הבנת הארכיטקטורה של המוח כפי שהיא באה לידי ביטוי במחקריו של ג'וזף לדו ומצוטטת בספרו של דניאל גולמן "אינטלגנציה רגשית" (אפשר לקרוא על כך גם כאן [URL]https://eyalyanivdotcom.wordpress.com/2014/09/21/%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%93%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%95-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%94/[/URL] ).

העלאת העובדה שפוסט טראומה היא תהליך טבעי הנובע ממבנהו של המוח האנושי יכולה להביא עזרה רבה למי שסובל ממנה. הדיון בנושאים אלו בפורום יכול להפוך את הפורום הזה לחי, תוסס וחדשני.

אני מאד אוהבת את הפורום

או הנה הצלחתי לכתוב בפנים בתוכן
כי קודם ניסיתי כמה פעמים ולא הצלחתי

הייתי רוצה לשמוע על טראומות שאנשים עוברים
ולקוות שהפורום הזה עוזר להם קצת
ולו בעצם הכתיבה והשיתוף
אני לא נכנסת על בסיס יומי פשוט כי אני עוד לא רגילה
שיש פורום כזה ובמה כזאת
צריכה להתרגל לבדוק את הפורום פעם ביום
בהתחלה כתבתי קצת אבל כרגע אין לי מה להוסיף
ואם יהיה לי כמובן שאשתתף ואכתוב

סיפרתי פה על שתי טראומות שעברתי בחיי אחת בילדותי
ואחת לא מזמן שנמשכת עד עכשיו עם אבדנו של החתול
האהוב עלי אז לא אחזור עליהם אלא אם יהיה לי מה לחדש
נפלא שהפורום הזה קיים ואני מאד מקווה שאנשים יעזרו בו
שלכם דליה

לגבי השם של הפורום

האם השם אומר שניתן לכתוב פה רק על טראומות ופוסט טראומה
ולא על דברים אחרים שמעיקים ומקשים על הבן אדם?
כלומר האם התוכן מוגבל לפוסט טראומה?

djal

New member
לעניות דעתי

זה גם מה שאני נתקלתי בו לראשונה כשנכנסתי, שרוב ההודעות כאן נגעו לטיפולים ולשימוש בתרופות פסיכוטיות.
אישית אני חושב שמאחר ורוב האנשים הסובלים מפוסט טראומה אינם ברמה נפשית המצריכה טיפול תרופתי, רבים נרתעים מלהיכנס תחת הקטגוריה הזאת ונראה שזה הכיוון העיקרי אליו הולך הפורום.
עוד אני חושב שאנשים לא מודעים לכך שיש להם פוסט טראומה ולכן הולכים לפורום תמיכה נפשית כזה או אחר ולכאן מגיעים רק האנשים שבמהלך טיפול אחרי אבחנה.
לדעתי הפורום צריך להתאחד עם תמיכה נפשית ו/או דיכאון שהרי אלו באים לרוב בד בבד.

ladybug4NLP

Active member
הפרדת הכוחות רצויה וחשובה מאד-לכן אשמח אם פורום פוסט טראומה

ישאר לנושא זה בלבד ובהנהלה מקצועית.

תמיד טוב לבקר בפורומים השונים, להתעדכן ולהרחיב דעת אולם תמיכה נפשית למרות היותה חשובה
אינה תמיכה מקצועית ורצוי לערבב את הפורומים

לידי באג

האם את רוצה לנהל את הפורום ? האם יש לך סמכות לרשום את מה שאת רושמת ? האם את מחפשת קלינטים בשבילך ? מה ההתערבות שלך בפורום הזה,אני חושבת שתתני ליורם את הסמכות להחליט מה שהוא רוצה שיהיה, את לא חושבת כך ?

ladybug4NLP

Active member
סיגלית-ניהלתי בעבר פורום מקצועי שכן וויתרתי מרצון על הניהול

אז אין לי זמן או רצון לנהל פורום כלשהו.
כנ"ל לגבי חיפוש קליינטים

ובכל זאת:
יש פורום תמיכה נפשית למבוגרים - ויש שאלות שכדאי להפנות לשם.
יש פורום של סוגיות פסיכולוגיות - כנ"ל.

הפורום הזה שמו פורום פוסט טראומה ועל כן כדאי כדי שהפורום יצדיק את קיומו ולא יהיה "תמיכה נפשית)
כדאי לשמור על הפוסטים הרלוונטיים.
יורם הוא מנהל הפורום אבל הוא הקים את הפורום הזה למען אנשים שנפגעו מטראומה או פוסט טראומה ולא עבור אנשים
שחושבים שכל דבר בחייהם זו טראומה, או שסתם בא להם לאוורר את בעיותיהם

לא כל מחלות הנפש נובעות מטראומה ומצד שני לא כל מי שחווה טראומה ואפילו פוסט טראומה הוא חולה נפש.

צקווה שעכשיו זה ברור לך

לא ברור לי שום דבר

אני חושבת שהפורום הזה שייך למנהל הפורום והוא זה שיחליט מה יהיה כאן, זרקו לו כמה רעיונות,והשיקול שלו יהיה השיקול שלו, אני מצפה מאיש מקצוע שכן ידבר איתי בפורום, ולכן בחרתי בפורום הזה.

ladybug4NLP

Active member
אף פורום לא שייך למנהל \פורום - הוא הוקם לשרת את הנושא ואת

הגולשים שמעוניינים בנושא.

מי שרוצה לנהל מקום ש"שייך לו" פותח קומונה.

djal

New member
השימוש במונח "מחלת נפש" חלף מן העולם וראוי שגם את תוציאי

אותו מהלקסיקון שלך..

למעלה