הצעות לשינויים בתקנון העמותה

לאהרון ניסנבאום

אני מתנצל על הטעות בהקלדת שמך. רק ע"מ שלא יתפרש מכך שאני לא עונה לך שאין לי תשובה ענינית, אני מודיעך שאיני עונה לך רק בגלל הדרך שבה אתה משתלח בנו, למרות שיש לי תשובה ענינית לכל שאלה שהעלית. יום טוב שאול שפי

LalaXS

New member
מה למדנו?!!

אהרון, אני לא מבינה איך היום, יום השנה לרצח יצחק רבין, אתה יכול בכלל לחשוב על האפשרות להיות חבר באותה אגודה עם אדם שפותר את חילוקי הדעות שלו עם אנשים בדרכים אלימות. אנחנו חיים במציאות אלימה (אלימות במשפחה, רצח בכניסה לדיסקוטק ועוד ועוד ועוד) אני לא רוצה לתת יד לכך ולפי דעתי בתור אגודה ספורטיבית אנחנו יכולים וצריכים לתת דוגמא לאופן בו יש להוקיע אנשים אלימים מהחברה.

שבלולו

New member
צריך להרביץ לאנשים אלימים! ../images/Emo59.gif

ולחתוך להם את המיתרים, ולשרוף להם את החופות, ולהחביא להם עכברים ברזרבי ועקרבים בנעליים.

יעקב ג

New member
שינוי התקנון לא נראה לי

קשה להכנס לפורום ולראות את האלימות המילולית, נכון שהעתונות שלנו מלאה באלימות, ואנחנו חיים וחווים אלימות יום יום, לפחות אפשר לאמר כי בשעת רחיפה, או בעמדה, וגם בשדה הנחיתה,זה לא כך,יש בהחלט אהבה,וחברות בין האנשים.אני מעיד על עצמי כי בנוסף להנאה שאני מפיק מהרחיפה, אני נהנה מהקשר הטוב והחם שבין האנשים בעמדת ההמראה, ובאויר. לתחושתי הרצון לשנות את התקנון בא לפתור בעיה נקודתית, זה דבר שאיננו נכון ויכול בסופו של דבר לפגוע רק בנו, היום רוצים להפסיק חברות מסיבה אחת, ומחר ישנו תקנון מסיבה אחרת. שימי התנהג באופן ניבזי כלפי הטייס הראשי, והוגשה תלונה במשטרה, בכך לדעתי הענין מטופל עי החוק, והאספה הכללית של האגודה איננה ועדת חקירה שצריכה להוציא מסקנות, לויכוח בין אנשים יש תמיד שני צדדים, ושני הצדדים אחראיים למה שקורה בניהם, אז מה ההגיון שהאספה תחליט בלי לחקור את מה שקרה, מה הוביל למה שקרה, שימי אבד את העשתונות והגיב בצורה אלימה, הוא לא היחיד, כאן בפורום קורים דברים לא פחות אלימים, משהו חושב שצריך לסלק חבר אגודה שמשתלח בשני ! לסכום אני לא מקבל שצריך לשנות תקנון כדי לסלק חבר, לא חושב שאספה כללית צריכה לעסוק בכך, יש חוק במדינה ויש רשויות שמטפלות באלימות. שימי עשה את כל ההכשרות קבל את ההסמכה והתעודות, יכול להיות שהוא אשיות לא נחמדה ונעימה, שכל חבר אגודה יגדיר לעצמו את היחסים שלו עם שימי, אני יודע שמעכשיו כמה חברים כועסים עלי, ואני עצוב על כך. אך כמו שאיתמר אומר : זאת דעתי ואני תומך בה. והאמת אני כבר מתגעגע לאיתמר, שרק יהיה בריא ומהר, אוהב את כולכם ורחיפה בטוחה ונעימה.

זכותך להבעת דעתך, אך הצמד לעובדות

ליעקב שבת שלום. זכותך להבעת דעתך ולתמוך בה אינה מוטלת בספק. הלוואי שבדרך בה הנך עושה זאת יבחרו גם אחרים ממשתתפי הפורומים. אינני רוצה להכנס לדיון על עניין השינוי המוצע בתקנון. כן אני רוצה לציין בפניך שצרם לי עד מאוד לקרוא את העובדות שציינת בכתבתך באופן כה פסקני: "שימי עשה את כל ההכשרות קבל את ההסמכה והתעודות" אנא יעקב, בוא וספר לי מניין לך המידע הנ"ל שציינת בהחלטיות שכזו? או שמא אתה הוא זה שחתם לשימי הנגבי על דרגה 4, שלטענתו אושרה לו ? האם יתכן שהיית שותף, או עד ראייה, להעלמתם, כביכול, של מסמכים מתיקו האישי של שמעון הנגבי ממשרדי האגודה? בבקשה יעקב אל תלך שולל אחרי מי שכבר העיד על עצמו בעבר כי הוא: "תולעת ולא איש, חרפת אדם ובזוי עם"

יעקב ג

New member
אמנון אני לא יודע את העובדות......

נכון אמת אינני יודע את העובדות, אני יודע שהענין קשור לדרגה שהוא חושב שמגיע לו ואחרים חושבים אחרת, וחלק מהסכסוך קשור לכך. אני רק יודע ששימי מרחף פעיל אני פוגש אותו בעמדות ובאויר, הוא חבר אגודה משום שהוא בחר בכך , והדרגה שלו לא כל כך רלוונטית לדיון המתקרב באספת האגודה, מדובר על שינוי תקנון כדי להוציא חבר משורות האגודה,ואת זה קשה לי לקבל - מחשש לסחף של שינויי תקנון כדי לפלוט החוצה חברים, מחר יבקשו לשנות תקנון כדי להוציא משהו שקלל בפורום, או משהו שהתעצבן וקרע מצנח של חבר אחר, או חלילה הכה את אישתו, האספה הכללית איננה ועדת חקירה בנושאי אלימות, יש משטרה ויש חוק תפקידם לטפל בכך, אם שימי יאסר על אלימות יש להניח שמבית סוהר לא מחדשים חברות באגודה. אנחנו גם לא בודקים מי החברים החדשים שמגיעים לאגודה - משהו בודק מה הרקע שלהם ?? ואם יש להם עבר נקי ?? מבקשים תעודת יושר ?? שימי לא כבשה תמה, ואישית אינני רואה עצמי בין ידידיו, אבל הוא חבר אגודה, שהתקבל אליה על סמך הקורסים שעשה, וכך כולנו. ואני חוזר ואומר סכסוך ואלימות בין חברי האגודה איננה מצדיקה מעורבות של האספה הכללית, ובודאי לא שינויי תקנון כדי להסדיר הוצאה מהאגודה, במטרות האגודה לא מוזכר כלל כי האגודה נגד אלימות, נגד תאונות רחיפה, ותפעל למנוע תאונות דרכים !! אבל מה לעשות זאת המציאות במדינת ישראל, ואיתה אנחנו חיים יום יום. זאת דעתי - ואף אחד כנראה לא תומך בה !
אוהב את כולכם

הבדלה בין חברים לנושאי תפקיד.

יעקוב ערב טוב, יש להבדיל בין אלימות בין חברים לבין אלימות כלפי בעלי תפקיד. אם אני ואתה רוצים לריב זה באמת לא ענינו של איש, אך אם בעל תפקיד מותקף עקב מילוי תפקידו מתעוררת בעיה. הבעיה היא פשוטה מאוד, מי ירצה להתנדב לתפקיד כאשר הוא מאוים פיזית?! באופן אישי אני חושב בדיוק כמו טלי שאין מקום לאלימות כלל (LALAXS). איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

שנון2

New member
"תולעת ולא איש"

מר וועד אגודה טייס ראשי.. זו בדיוק הבעייה שלך ושל שכמותך, אתה אינך מסוגל למושגים כאלה, הם שייכים לעולם שאתה לא חלק ממנו.. הדברים הללו נאמרו מתוך צניעות מפליגה שאינך יודע מהי, אתה אישית סובל מגחמנות ואגו מנופח מכאן עד להודעה חדשה... ובוודאי אינך יודע לאמור דברים כאלה על עצמך.. אך אני לא המצאתי את המשפט הזה וכאן נכנסת **הבורות** שלך ושל שכמותך.. גש למקורות הכתובים בקודש ופשפש שם ומצא מי אמר זאת על עצמו וקבור את עצמך בערימת חול של בושה... לא תדע ולא ידעת מעודך מהי צניעות.. אתה רודף כבוך ופיסת השררה העלובה הזו שמצאת כטייס ראשי (שגם היא נתנה לך משום מותו של קופר יוסף ז"ל) היא הביטוי הגבוה ביותר לאישיותך הנלוזה שאליו הגעת וקרוב לוודאי תגיע מעודך.. ואתה עוד טוען שאתה חף משיקולים אישיים ?? הרי כול מי שמכיר אותך יודע ששיקולים אישיים זה *השיקול* היחיד המנחה אותך.. ואכן כן, "אנכי תולעת ולא איש חרפת אדם ובזוי עם כל רואי ילעיגו לי יניעו בשפה ינידו ראש".. זאת אני אמרתי על עצמי ואני גאה לאמור זאת בכול הזדמנות.. אך אתה ? מה אתה שווה בעיני עצמך... בא נשמע אותך מאדיר את האגו שלך השכם והערב.. אמנון האן( 5) אתה אף פעם לא שוכח להוסיף את הדרגה שלך ואת המעמד שלך באגודה.. שמא חלילה משהו יפספס וישכח שאתה **דרגה 5** **טייס ראשי !!** ד"א עוד לא ראיתי שום דו"ח וועדת בטיחות על התאונה שלך בה נמרחת על עץ בזיכרון כאשר לכולם ידוע שזה הייה בגלל שלא רצית לוותר משיקולי אגו... והמשכת לגרד ולגרד... עד שבאו ועמלו שעתיים לחלץ אותך... הצעתי לך.. אתה נבזה מאחר ואתה יודע היטב שידיי היו צמודות הדוק הדוק מאחורי גבי כאשר ירקתי בפניך... ואתה יודע היטב ששלש דקות לאחר מכן גם מצאתי כוחות (כוחות מהסוג שאתה לעולם לא תכיר) לבוא ולבקש את סליחתך.. אך אתה בשלך, עם מסע השקרים שלך, אתה ושכמותך לא מפסיקים בתעמולה מתוזמרת כדי להצדיק את הדיון המחפיר הזה להוציא אותי מהאגודה.. הטיעונים שלך ושל שכמותך, שקריים ודבר אחד עומד מאחורי כול זאת, העובדה שאני היחידי שיצא מולכם בביקורת נוקבת ללא משוא פנים... אם אתם לוקחים עליכם תפקיד צבורי, מוטב אם תהיו גם מוכנים לבקרות כזו כמו שלי, והגם שהיא לעתים היתה מוגזמת בזאת אני מודה, אתם בחרתים בדרך הקלה של **לסלק אותו הוא טיפוס אלים** מה שכולם יודעים שזה שקר .. ואתם ממשיכים ללא לאות לקרוא לי **טיפוס אלים** למרות שאיתמר נוינר אסף חפץ ועוד רבים וטובים התערבו כדי שלא נגיע לדיון המחפיר הזה באסיפה הכללית .. אמרתי שאתנצל בפומבי, אם רק תסירו את הדיון הזה מסדר היום.. והייה על כך סיכום ביניים ביני לבין איתמר (אילו רק לא הייה נפגע הכול הייה מסתדר) אך אתם לא רציתם.. רציתם שגם אתנצל וגם ייתקיים דיון שאין לו כול בסיס של אמת... אך את הדברים אין להשיב... כאשר ייתקיים דיון באסיפה אני רואה עצמי מחוץ לאגודה לצמיתות ללא קשר לתוצאות הדיון ... האמת חייבת להאמר.. אתה ושכמותך חבורת שקרנים, אתם תוקפים ומשסים את עושי דבריכם בפורומים נגד כל מי שלא מוצא חן בעיניכם.. חלילה אם תבחרו אתה או משהו מחבריך לתקופת כהונה נוספת.. אתם זורעים שנאה, אנטגוניזם ומחלות רעות בקרב קבוצת אנשים שכול מטרתם היא ליהנות מספורט שממילא מסוכן וגובה קורבנות על ימין ועל שמאל.. זוז הצידה אתה אפס אחד גדול.. לאף אחד אין את האומץ לאמור לך זאת.. אני אומר לך זאת שוב בפנים... אתה שקרן וגמד שכל...

תגובה לגרזון ולמחזיקים בדעתו

מדבריו של גרזון משתקפת גישה חיובית, אופטימית ושוחרת שלום. בתחומים אחרים של החיים זו בוודאי גישה רצויה לטיפול בבעיות, אבל כדאי לשים לב למצב המיוחד של האגודה, אשר כרגע אין לו פתרון טוב יותר מההצעה שהוצעה להכנסת השינוי בתקנון. למקרה שדברי יעוררו תגובות, אני מבקש כבר מההתחלה להדגיש שאינני מתיחס כאן ספציפית לשימי או למישהו אחר, כי אם למנגנון של האגודה לטיפול בנושאים בהם היא מטפלת. המשטרה, גרזון, עושה את מה שהיא עושה בכפוף לחוקי המדינה, אבל לא המשטרה ולא שום גוף חיצוני אחר ידאגו לטפל בתיפקוד התקין של האגודה. רק האגודה, באמצעות מוסדותיה, יכולה לגרום לכך שהתיפקוד שלה יהיה תקין. ואיך היא עושה את זה ? כל מה שהוא הרשות המחוקקת, השופטת והמבצעת של האגודה מתרכזים על כתפיו של אדם אחד, או קומץ חברי ועדה, אשר עושים את עבודתם בהתנדבות, אחרי שעות העבודה ועל חשבון שעות העבודה, ועל חשבון חיי המשפחה, והרבה מאד גם על חשבון חשבון הבנק הפרטי שלהם. אין הרבה קופצים על התפקיד כפוי הטובה הזה. מהיכרות קרובה עם אמנון אני יודע שהוא מבצע את תפקידו בנחישות ובקפדנות. מישהו אחר היה יכול לעגל פינות וללכת בין הטיפות ולחסוך לעצמו הרבה כאב ראש. הרוב המכריע של חברי האגודה לא היו יכולים להבחין בהבדל. ואיך ההבדל הזה היה יכול להתבטא במציאות בשטח? יתכן שלא היה קורה כלום, ויתכן שהיית מוצא את עצמך טס לצידו של טייס מסוכן, ויתכן שחלילה היה קורה משהו חמור יותר. הבעיה בארגון כמו האגודה היא שמי שמופקד על שלילת רשיון ומי שרשיונו נשלל תמיד נפגשים בעמדת ההמראה, וטסים ביחד באותה טרמיקה, ועולים על אותו טרמפ באיסופים, ואוכלים אחר כך חומוס בשולחנות סמוכים. הקירבה האינטימית הזו בין השוטר לבין מי שהוגבל על ידו רוויה מתח שהוביל לאלימות, והאגודה חייבת להגן על השוטר-השופט אשר עושה את תפקידו באמונה, ובהתנדבות, כי אחרת תיווצר אנרכיה. בחיים האזרחיים החוק מתייחס בחומרה רבה מאד לתקיפת שוטר. אז יתכן שיש אמצעים נעימים יותר להשליט חוק וסדר בתוך הקהילייה האינטימית הזו, אבל מעבר להצעות ורעיונות, חיוביים ככל שיהיו, אף אחד עוד לא קם והביא למימושם בפועל (ידוע לי על חבר אחד שאכן פעל וניסה אבל לבסוף הרים ידיים). הבעיה קיימת, אי אפשר להשאיר אותה בלתי פתורה, ועד שיקום גוף שיפתור אותה בדרכי נועם, האסיפה הכללית היא הגוף היחיד, העליון והאחרון שזכותו וחובתו להביא לפתרונה.

שנון2

New member
גם נבחר ציבור...

רוני היקר... גם נבחר ציבור (שלדבריך מקריב את משפחתו וזמנו ועבודתו **במשך 8 השנים** האחרונות באדיקות ובקנאות בלתי מובנים ובלתי מתיישבים עם כפיות הטובה הכול כך כבדה)... ובכן, גם נבחר צבור יש והוא לא נקי משיקולים בזויים ומשקרים וגחמנות אישית... וההשוואה שלך לתקיפת שוטר, ושל טלי אילני לאלימות במשפחה.. הכאת נשים אונס ילדים ועוד ועוד דוגמאות *בצמוד לשם של קורבן* נבחר.. קשה מאוד *שלא* להבחין במגמה לדמוניזציה (הרס דימוי מכוון בשיטות של הפחדה) נגד הקורבן.. וזו מר לזר רוני.. תעמולה מתוזמרת.. הסטה והכפשה.. לא היה ולא נברא .. אמנון ספג יריקה בפניו... וכל השאר **הופ לה** ריק מתוכן.. והבעיה עליה אתה מדבר היא פרי דמיונך, מאחר ובשני המקרים אותם אתה וחבריך בוועד מביאים כדי להצדיק דיון בנושא, בהם משה נקש זרק כסא על טייס ראשי.. (בגלל שלילה בלתי חוקית של רשיונו..) ושימי הנגבי שירק בפניו של טייס ראשי (בגלל שלילה בלתי חוקית של רשיונו..) והדמיון אינו מקרי לדעתי.. (חומר למחשבה.. כדאי לחקור למה שימי? למה רשיון? למה נקש? למה רשיון?) כול המאמץ שלך ושל חבריך בוועד לא ישא אלא תוצאות הפוכות למה שאתם מקווים.. ימים ידברו..

shaison

New member
שאלה? ועובדות

מכוון שלא הייתי נוכח ואני רק עוקב מרחוק האם רשיונך לא נשלל רק אחרי שירקת על טייס ראשי? (להבדיל מנקש) שנית גם אלימות מילולית בה אתה נוקט כל הזמן היא אלימות (ציטוטים נבחרים "נאצי,אשכנאצי,תולעת,אפס....) והרבה חברים פשוט לא אוהבים אלימות פיזית או מילולית. שלילת רשיונו של נקש היית על דעת וועדה מקצועית נטו ולא על תקיפת טייס ראשי כך שאין דמיון בין השתיים. שים לב מה קרה לפורום הנפלא שלך לאחר שהתחלת באותה אלימות מילולית הוא נעצר בחריקת בלמים אדירה ולמעט כתבותיך ו2 אנשים המחפשים למכור ציוד אין אפילו כתבה אחת של מרחף או דיון כל שהוא בנושא רחיפה . חבל שי לנואל

רשיונו של נקש לא נשלל

שי רשיונו של נקש לא נשלל ולא הועמד לשלילה. הדיון היה על הדרגה בלבד. אהרון.

adunsky

New member
ביקורת בונה !

עדיף לאמר מה כן צריך לעשות מאשר מה לא צריך לעשות. באופן אישי, אני נוטה שלא להשאיר סעיפי חקיקה שונה לפרשנות סובייקטיבית. נראה לי שסעיף בתקנון, במיוחד סעיף העוסק בנושא כה רגיש, טוב לו שיהיה ברור ויגדיר את מטרותיו וכוונו באופן הברור ביותר וכזה שיכול להתפרש באופן חד-ערכי. אם כך, נראה לי כי גם הנוסח הבא לא יחטא למטרה: "החבר מתנהג באופן אשר פוגע בעקרונות העמותה, או פועל על מנת לפגוע בעמותה או בחבריה מתוקף חברותם באגודה" הפרשנות שלי: מי שעושה כדי לפגוע בעמותה, אם על-ידי פגיעה בעקרונותיה ואם על-ידי פגיעה בפעילותה, מתקניה והתנהלותה, מי שפוגע בחבריה מתוקף חברותם באגודה (ולא משום סיבה אחרת), ראוי לו שלא יהיה חבר בעמותה אשר ברור כי אינו דוגל בפעילותה ומראה זאת באופן החמור ביותר המפריע לקיומה. כל צורת התנהגות אחרת, גם אם אינה מוצאת-חן בעיני החברים, וכל זמן שלא פגעה באגודה ו/או באנשיה בתוקף תפקידם, אינה עילה לסילוק חבר. דרך אגב: גם אז, התנהגות שכזו ראוי שתבחן על-ידי צד שלישי, נייטרלי, אשר ימונה על-ידי האסיפה הכללית (אפילו מראש) ואשר יגיש לה את מסקנותיו על מנת שתוכל לפעול כאשר כל הנתונים בידיה ומנקודת מבט אובייקטיבית. בדברי אלו אני נוטה להסכים עם עמדתם של יעקב גרזון ואיתי לנואל; - קבלת אנשים לאגודה על פי שיקולים "מקצועיים" בלבד. כך רשום. (ודרך אגב: תעודת יושר כתנאי קבלה הינה רעיון לא רע בכלל, אבל עניין לדיון אחר) - הבדלה בין פגיעה באנשיה מתוקף תפקידם לבין פגיעה שאינה קשורה לכך. כולנו בני אדם גם מחוץ לרתמה ובין בני אדם עלול להווצר סכסוך שגם יכול להתדרדר. עדיין, פגיעה במסגרת שכזו איננה מעניינה של האגודה ולא קשורה לחברות בה. מהבחינה האדמינסטרטיבית, צודק רוני לזר בכך שאלו עניינים שמוסדות האגודה צריכים לטפל בהם ולתת עליהם דעתם. זה כבר יטופל, ככל הנראה, באסיפה הקרובה. שבוע טוב לכולם.

למעלה