הצעות לייעול +וידוי

koderius

New member
הצעות לייעול +וידוי

אני חושב שישנה מחזוריות מסוימת בפורום. אותם אנשים מגיבים על אותם דברים באותה צורה באותם עיתויים. אבל אין החלפת ידע . כלומר אין להרבה אנשים למה להיכנס לכאן מלבד התנצחויות ספורדיות כאלה ואחרות. שזה כיף . אבל קצת מעייף. אני אשמח לדעת מה הולך במשרדי פרסום בעולם,קונספטים מבריקים ,אסטרטגיות מובילות ,דברים המובאים מכיוון הפלנינג ולא רק הקריאטיב. וכו. שנית. לפני כמה זמן פנו אליי מHEEP (שזה אחד השמות הגרועים בתולדות המיתוג הישראלי לטעמי אבל זה כבר נושא אחר). והציעו לי לנהל בלוג TV בנושאי פרסום וכל הג'אז הזה. הם חיפשו מישהו שיודע את כל האינסייד סטאף,ויעורר מחלוקות מאידך בנושאים חמים. (התקווה להקלקות מעולם לא נראתה ברור יותר). אני ססרבתי מהטעמים הפשוטים הבאים: א.אני לא אינסיידר. ב.אני לא בברנז'ה ג.אני לא חושב שיש מקום לעוד פורום על אותם משתתפים . ד.ילדים בני 16 שגולשים בהיפ לא מעוניינים לשמוע על שטויות של פרסומאים. ככל הידוע לי ...הם עדיין מחפשים מישהו. מה אתם אומרים אני צודק?

Zברע

New member
קודריוס, הכל ידוע מראש אבל נשכח מהלב..

קודם כל כמובן שאתה צודק לגבי הדיונים בפורום. אבל הסיבות מאוד ברורות. הפורום מתחלק בגדול לשני סוגים של אנשים: א. אלה שגולשים בו באופן קבוע וקשורים למקצוע ולענף בדרך זו או אחרת. ב. אנשים שמחפשים את הפורום הזה יעודית, ונכנסים אליו רק כי הם צריכים תשובה ספציפית. האנשים מהסוג השני יוצרים את השאלות החוזרות מפני שהם לא רואים את הפורום בצורה ליניארית, לאורך הזמן - אלא נקודתית ורלוונטית אך ורק להם. לרוב הם מתעצלים או לא יודעים לחפש את ה"תשובות לשאלות נפוצות". תמיד יגיעו לכאן אנשים עם רעיונות שיווקיים חדשים, אנשים שמחפשים מידע על לימודי פרסום, אנשים שמציעים את עצמם להתשתלבות בתחום וכו'... לדעתי לא ניתן למנוע דברים מהסוג הזה. לגבי הקבועים: שמע, אם יש משהו שכולנו טובים בו, זה להעביר ביקורת על אחרים. זה הכי קל, וזה מה שיוצר את הדיונים על טיב איכותן של פרסומות בשוק. אחרי זה יש עוד חלוקה פנימית של אנשים: אלה שבברנז'ה ואלה שעדין לא אבל רוצים להיות. אלה שבברנז'ה יותר זהירים בלשונם לגבי פרסום ישראלי, כי הם צריכים להיות פוליטיקלי קורקט בביצה הקטנה והאכזרית הזאת. אלה שעדיין לא, מרשים לעצמם להשתלח קצת יותר, תחת מעטה האנונימיות המקצועית. אני מבין שמעניין אותך מה קורה במשרדים מקצועיים בעולם, אבל האמת שהאנשים שיודעים להשיג את המידע המקצועי הרלוונטי לא ששים לחלוק אותו עם כל העולם ואישתו כאן בפורום, כי אם הם משיגים אותו ביתרון של זמן, הוא יכול להיות להם שימושי מקצועית ואם כולם כבר יודעים - נו, זה כבר לא רלוונטי. אתה שם לב כמה העתקות מקצועיות יש בארץ מקונספטים ואסטרטגיות חו"ליות...? זה הרי לא קורה במקרה... מה כן מגיע לכן...? שוב, פירסומות מוכנות לביקורת, והיתפסויות של העתקות וחיקויים. -------- לגבי הצעת העבודה מהיפ, אני דווקא חושב שבני נוער מתעניינים היום בפרסום. הדור שגדל עכשיו הוא אחד הדורות שהכי קשה לפרסם לו, וככל הנראה רק הוא באמת יודע איך לפנות לעצמו. יש חברה שנקראת TEENK המפרסמת לבני נוער, שכל העובדים שלה הם בני נוער בעצמם. זאת חברה שיוצרת פרסום ויראלי באינטרנט. האמת שגם אני נחרדתי לאחרונה לגלות כמה קמפיינים מציעים לבני נוער לייצר פרסומת משל עצמם להיות הפרסומים (לראש קופצים לי פאנטה ודוריטוס), אבל כנראה שיש היענות. אם היפ מצאו לנכון לפתוח פורום בנושא, אני רוצה להאמין שקיומו עלה מתוך צורך של הקהל. מה שמפליא אותי לגלות בכל מפגש מקצועי עם בני נוער (קבוצות מיקוד ודומיהן) הוא כמה הם יודעים ומבינים את המניפולציות שהפרסום מנסה להפעיל עליהם. הדור הזה הוא דור ה-NO BS. דברים שאנחנו לומדים בקורסים באים להם באופן הכי טבעי. הם גדלים על המקלדת ומול המצלמה, אז הפרסום שהם ייצרו - זה העתיד ובאופן אישי אני מאוד מאוד סקרן לראות לאן הוא יקח. Z.

koderius

New member
זברה אתה צודקת

בקשר לפורום. זה נורא חבל בלשון המעטה שאנשי מקצוע לא סומכים על אשכיהם ,הם ,ועל יכולותיהם ,הם...וחומסים קונספטים מחו"ל. השפעות.בטח.השראה..אדרבא....אבל לגנוב. i would never אבל מצד שני אני די בטוח שזה גם נובע מלחץ של עבודה ...וכו. ואני לא ממש בלחץ כלשהוא אז אני לא יכול לשפוט. אנשים אשר נוטים לדגור על המידע אשר נחמס באישון ליל מאיזה משרד בחו"ל מזכירים לי שטאזי. ובכלל לא ציפיתי שאנשים יחלקו כאן מידע פנימי רגיש. אבל קצת דיאלוג. לא יזיק. כמו שנאמר פרסום טוב הוא פרסום שיוצר שיח. אז זה נכון גם לגבי פורום. פה בדרך כלל נוצר רק השיג ולא השיח. אבל כמו שאמרת כל כך יפה הכל ידוע מראש...... אז אפשר היה גם לא לקרוא את הפסקה האחרונה..נדפקתם. --------- היפ. הם לא ממש הגיעו למסקנות לגבי קהלי יעד מפולחים אנד שיט... המטרה שלהם דווקא להרחיב את היפ לקהלים בוגרים יותר. (בהצלחה). הם חשבו שיכול להיות נחמד להביא את זרמון (בפעם המי יודע מה ) ללהג על פרסומות. אני דווקא הייי מביא אותו לדבר על דברים לגמרי אחרים.

לגבי הפורום

אני קורא את התגובות וההצעות של כולכם. אני לא רוצה להגיב לכל הצעה בנפרד ובמקום זה, גת ואני עובדים על מספר מהלכים ושיפורים שאני מאמין שיענו על הבעיות שכולנו מרגישים. יש למה לחכות.

למעלה