הצעות לדיון

הצעות לדיון

נושא הכנס של הבוגרים שאמור להתקיים ביום ששי- הוא זוגיות, פריון והורות ב-CF. שאלתי - מה מיוחד, לדעתכם, בזוגיות של הורים לילד חולה ולזוגיות שבה אחד מבני הזוג חולה. כנ"ל לגבי הורות - מה המיוחד בלהיות אמא או אבא לילד החולה בסי אף ומה המיוחד בלהיות אמא או אבא חולה בסי אף?

jasmine38

New member
האם הכנס (ההרצאות) פתוח גם להורים?

אבקש התייחסות הבוגרים

קצת הגיגים...על זוגיות

מה שעשיתי, זה ללכת לחדר השינה שלי ולהסתכל על בן זוגי, ואחר כך ללכת לחדר הילדים ולהסתכל על יוצא חלציי, וניסיתי לחשוב אם יש לי תשובת אקספרס לפני שאני נרדמת על המקלדת. אז מה שדומה זה שצריך הרבה מזל. למצוא כזה בן זוג, גם בריאה לא תמיד או אפילו יותר נכון להגיד בדרך כלל גם בריאה לא מוצאת. בעצם כל מה שאני מנסה לכתוב כמיוחד לסי אף, אני מגלה שזה נכון גם לכל אחד אחר. אז צריך את הקליק המיוחד, ואחר כך את הביטחון שיש לך מה להציע, למרות הסי אף. ולמרות שבשביל ההדדיות, כדאי שיהיה לו איזשהו חיסרון, הרי שעדיף שהוא יהיה מושלם.... סתם.. סליחה, הילד קורא לי - המשך אולי יבוא מחר. לילה טוב

אמשל12

New member
זוגיות והורות

אוי! זה סיפור ארוך. אז קודם כל בקשר לזוגיות - כשקבלנו את האבחנה המצב רוח שלנו היה כל כך נורא שזוגיות בכלל לא הייתה על הפרק. לקח לנו הרבה זמן עד שהזכירו לנו שאנחנו גם בעל ואשה ולא רק הורים. גם עכשיו, למרות שאנחנו מודעים לנושא, כאשר יש בעיות - אנחנו כל כך מתגייסים בתור הורים, שאין כבר אנרגיות לזוגיות. ובקשר להורות - זה ממש שונה להיות אמא לילד בריא מאשר להיות אמא לילד חולה. החרדה, זה משהו שלא מרפה לרגע. מצד שני, ההנאה מכל הישג גדולה יותר - כאילו, וואו!!! איזה יופי, עוד נקודת זכות. הרבה בילבול בין תשומת לב וחמלה לבין איבוד גבולות. הרבה רגשי אשם כלפי הילד הבריא. אני מאוד אשמח לקרוא תגובות של אחרים. וגם מאוד מעניין אותי לקרוא תגובות של בוגרים, אפילו שאני מהשדה האחר. יום טוב לנו

זוכרים?

אני חושב שמשוגעת מי שמתחתנת עם סיאף. אנחנו עקומים, רזים, לא עובדים ובסוף גם מתים צעירים.

jasmine38

New member
../images/Emo94.gifל-אורנגוטן../images/Emo94.gif

1. לדעתי הפוליטיקאים עקומים יותר, ולא אמנה פה את כל העקומים בחברה שלנו. הכל לפי המשקפיים
שתבחר להביט במציאות. 2. הלוואי והייתי רזה ולא
3. אני מכיר נשים ממתלוננות שבן-זוגם תמיד בעבודה, (וורקואוליק). 4. גם ג'יימס דין וגם מרלין מונרו מתו צעירים, ונשארו צעירים לנצח. ובקשר ל"משוגעת" ........ יש האומרים שכל מי שמתחתן הוא משוגע, ויש להם טיעונים טובים. ובכלל... לכל חיים יש סוף (מתי שהוא). יש סטטיסטיקה יבשה, אך כאינדיוידואל, יש ביכולתך (עם הרבה רצון וקצת מזל,) להכות את המספרים היבשים. ופעם שמעתי משפט שכדאי לנסות להפנים. (אני מקווה שהנוסח נכון)....... "אלוהים שלי, תן לי את הכוח לשנות את אשר אוכל לשנות, ולקבל, את אשר לא אוכל לשנות, ואת היכולת להבדיל בין השניים" קח אתגר....... כתוב אילו יתרונות יהיו למי שתתחתן עימך (בבוא העת)

תפילת השלווה...

"אלי תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם אומץ לשנות את אשר ביכולתי ואת התבונה להבחין בין השניים" ואני מסכימה: יתרונות קשורים בעיני המתבונן

למעלה