הצעות יעול

netbird

New member
כמה שיפורים למערכת הפורומים החדשה

בשם אחד הגולשים בפורום ציפורים בטבע וצפרות: 1. שימרכזו את התמונות, כרגע הן מופיעות בצד שמאל של הדף נכון יותר שיופיעו במרכז 2. אם ניתן שיוסיפו או יאפשרו אופציה להוסיף רקע שחור לדף כשהתמונה נפתחת 3. הם לא נותנים אפשרות לבחור את גודל הפריים 600X800 או אחר

NLO

Member
הוספת סטטיסטיקות.

אולי יהיה נחמד אם בתחתית הודעה תהיה סטטיסטיקה קטנה על כותב ההודעה, למשל מס' הודעות בפורום: ........מס' הודעות בתפוז:........הודעה אחרונה בתאריך:.........וכו'. נראה לי שזאת תהיה תוספת נחמדה. ואולי אפשר גם לתת אופציה בעולם של המשתמש להציג או להסתיר את הסטטיסטיקות כך שמי שרוצה ישמור על פרטיות.

זה לא עתיד להתווסף בפורומים עצמם

משום שזה יעמיס עד מאוד על המערכת. ננסה לחשוב על דרך יצירתית אחרת לאפשר לגולש לבדוק סטטסטיקות עליו.

טוב שהחלפתם את צבע ההודעות

אבל למה כשפותחים הודעה זה חוזר להיות תכלת? למה לא להשאיר אותה אפורה וזהו? זה הרבה יותר נוח.

וירלומי

New member
פתיחה של הודעה מקופלת

אפשר לפתוח רק את כל התגובות יחד , ולא רק את התגובות הישירות להודעה . מה שהקל עלי מאד את הקריאה. אני יודעת שאפשר לקפל את מה שלא רוצים אבל בשירשורים ארוכים ועמוקים זה יכול להעיק.

n k

New member
עוד כמה הערות

ראיתי ששיניתם את הרקע של כל ההודעות לאפור אבל ברגע שפותחים הודעה הרקע שלה משתנה לתכלת. זה אומנם חביב אבל מאוד מקשה על הקריאה.. הרקע האפור עדיף בעיניי. והערה נוספת שהיא בעיניי הבעיה העיקרית של המערכת החדשה - כל הודעה נטענת רק ברגע הפתיחה שלה בניגוד למערכת הקיימת בה כל התוכן של ההודעות נטען ברגע עליית העמוד. התוצאה של זה היא דיליי של שנייה ברגע שפותחים הודעה.. זה אומנם נראה זניח אבל באמת די מעצבן שאני לוחץ על הכותרת והתגובה היא לא מיידית. התוצאה היא שאני חושב פעמיים אם לפתוח כל הודעה
באופן כללי נראה לי עדיף שהעמוד יטען לאט יותר או אפילו יותר טוב - שההודעות יטענו בהדרגה ולא כולם בבת אחת, אבל! שפתיחת הודעה תיהיה מיידית.

netbird

New member
עוד כמה הצעות ייעול

א. הטמעת פליקס בפורום: אפשרות להעלאת קבצי וידאו דרך הודעה בפורום (לחסוך את הטרחה שבלקשר לפליקס - גם ככה הרבה גולשים עדיין לא מסתדרים עם קישורים רגילים בהודעות בפורומים הישנים) ואפשרות לנגן את הוידאו ישירות מהפורום - כשפותחים את ההודעה, יפתח חלון הוידאו. לדעתי, זהו בסך הכל המשך ישיר להוספת קובץ תמונה (סוג אחר של מדיה). המגבלות על וידאו בפורום יכולות להיות בדיוק כמו באתר פליקס והקובץ יקושר אוטומטית לגלריה של המשתמש. נראה לי שבצורה כזו תוגבר העלאת קובצי וידאו לתפוז ותנצלו את הפורומים לחיזוק פליקס. לא ניסיתי מעולם את פליקס, אבל אם הוא לא מאפשר העלאת קובצי אאודיו, אני ממליץ גם את זה. ב. AJAX - רענון רק ההודעות החדשות בפורום, כמו שקיים בג'ימייל במקום לטעון את הדף כולו. יש לא מעט גולשים (כמוני) שהפורום פתוח להם בטאב כל היום ומדי פעם היו שמחים לרענן רק את ההודעות החדשות שנוספו. ג. חיפוש במסרים - לא ממש הפורומים עצמם, אבל הדרך העיקרית לתקשורת אישית בין חברי הפורום. לי אישית יש כמה אלפי מסרים בתיבה ואני יודע שאין לי סיכוי למצוא תוכן של הודעה שכתבתי לפני מספר שנים.

netbird

New member
AJAX

נראה לי שאג'קס יחסוך גם לגולש וגם לתפוז עומס על החיבור.

netbird

New member
עוד המלצה

תאפשרו הצגת EXIF בהצגת תמונות גם בפורום ולא רק בגלריות, בין אם לצד התמונה המוקטנת לצד ההודעה, ובין אם בפתיחת/הגדלת התמונה.

למעלה