הצעות בצפון

yalagala

New member
צפון - אזור אמירים

אני נוסעת עם בעלי לאמירים ביום ראשון, ולא למטרות צמחוניות. אין לי שום דבר נגד צמחונות, אבל הבנתי שהמסעדות שם לא בהכרח משהו. מה האופציות הבשריות אם לא רוצים להתרחק יותר מדי? מה כן מומלץ באמירים?

עין אל עסד, צפת וראש פינה

יש קרוב לאמירים את עין אל אסד ואת צפת ואת ראש פינה לדעתי הבשרי המומלץ הוא עמבורגר באר בראש פינה ועוד כמה בשריות בראש פינה, אני ובעלי נפלנו על בלאק סטיר, אז תיזהרי יש גם מסעדה דרום אמריקאית שאני מאוד נהנתי מהבשרים בה בראש פינה- מסעדת הכפר, רק לא כדאי את האמפנדס שסתם תופסים מקום בבטן. ויש את גוש חלב לא רחוק- אני אישית לא אכלתי שם בשרים אלא יותר חומוס מבחינת הצפיפות והחום של אוגוסט אז הייתי נשארת במסעדות בהרים ולא יורדת לראש פינה (למרות שיש מזגנים) תעשו חיים

דווקא עכשיו ירדנו לראש פינה

התחשק לנו משהוא טעים אז הימרנו על ראש פינה ודווקא מזג האויר היה אחלה ישבנו בג'עוני בחצר שלו(קפה, ביסטרו) והיה מעולה היתה שם הופעה של להקה ואחר כך מוזיקה צרפתית (נראה לי בראנסאנס) האוכל מעולה : בעלי לקח קפה ועוגת שוקולד ואני ג'בטה עם סלמון - פשוט מעולה.. עלה 80 ש"ח הכלים של ג'עוני הם מקרמיקה מאוד יפה הרצפה רצפת עץ והאוירה קסומה שלושה עצי אקליפטוס ואיזדרכת (בחוץ) והמקום הוא בית אבן שסמוך לבית אבן נוסף שהוא קולנוע או בית תרבות המקום מפורסם בזה שעד שהאוכל מגיע אז המלצרית מגישה משחקי מחשבה, אני כבר מכירה את כל המשחקים מרוב אהבתי למקום (ומרוב בלינדייטים שעשיתי שם
) לדעי אפילו הגישה לנחים היא בסדר. השרותים מרווחים, יפים, נעימים ונקיים. המקום קצת מזכיר את סוזנה מסוזן דלל וקצת משהוא מקפה כזה ז"ל.

כשאנחנו היינו בג'עוני התאכזבנו

מאד מהאוכל והשירות המזעזע
(ע"ע ביקורת). באשר ל"משחקי חשיבה"- המהמם פתר את זה די מהר ולא היה להם אחר. המלצרית אמרה שרק מה שניתן לנו זה מה שיש. מאכזב

הפוך גוטה הפוך....

אצלנו זה בדיוק הפוך בבלאק סטיר היו לנו רק הצלחות, לעומת זאת על העמבורגר שמעתי כבר כמה פעמים ביקורות ממש גרועות אז לא הייתי שם בעצמי. ודרך אגב עידכון אמירים... אחרי ש"חאן אמירי הגליל" כבר לא חאן אלה כבר "מלון אמירי הגליל" הח'ברה זקוקים למקום חדש. ולכן נפתח השבוע מקום חדש (לכל משפחה שניה באמירים כבר יש מסעדה) "בשמת בגליל" נמצא בדיוק מתחת לאמירי הגליל (הכניסה מהכביש הראשי מטר וחצי לפני הכניסה לאמירי הגליל) מקום בעיצוב די זרוק פופים ספות מזרונים על הרצפה, יש גם כמה שולחנות אמיתים, המקום פתוח לגמרי וממוקם על רמפה גדולה אל הנוף. למרבה ההפתעה היה ממש טוב. פלטות סלטים, סלט ירוק מצויין עם גבינות שהמשפחה עושה בעצמה, אוירה ממש נחמדה ולא מחוייבת, היה מפתיע לטובה!

yalagala

New member
דו"ח מאמירים ועוד

זהו, חזרנו. התאור של "בשמת הגליל" מזכיר את "סימסלה" באמירים. גם כן רמפה גדולה אל הנוף, חלק מקורה וחלק בסגנון מאהל, עם פופים וספות, וכל מיני פעמוני רוח ושאר אלמנטים אתניים. אתמול בערב חיפשנו מקום לאכול משהו קל במקום פתוח ולמזלנו נפלנו על "סימסלה" אחרי שברחנו מ"סטפ"ס" הדחוקה שלא עשתה שום חשק. ניגבנו לבנה עם פיתה מחיטה מלאה וכמעט נרדמנו על הספה ברוח המלטפת. עיון בתפריט הבהיר לנו שכדאי לחזור לארוחת בוקר במקום להזמין משלוח ארוחת בוקר של "מלח הארץ", שהוא לא רע אבל לא משהו בשביל חופשה בצימר. כאמור היום חזרנו לסימסלה והתענגנו על "בוקר טוב סימסלה" שכלל: מאפה גבינה ועשבי תיבול, אגדה לחיך. לבנה מצוינת, פנכת חמאה מתובלת,פנכת זיתים, ופנכת גבינת צאן מחוות רום, מעולה. בנוסף סלט עלים ברוטב חמצמץ בדיוק כמו שצריך, פיתה מחיטה מלאה וריבת תאנים תוצרת בית, לא מן העולם הזה. שתיה חמה או קרה כמובן. בקיצור האלטרנטיבה השפויה באמירים למי שלא מסתפק בעשבים ופוחד מתחכום היתר של שאר המסעדות בישוב. שאר המנות גם נראות מבטיחות. ביום ראשון בערב סעדנו ב"אלומה" והיה מצוין. שילוב של אוכל גורמה עם אוירה לא יותר מדי מכופתרת. רק המנה האחרונה לא הייתה בחירה מוצלחת כל כך. אישי אוהב חמוץ בסוף הארוחה ולכן הזמין מרק פירות עם כדורי סורבה. זה הזכיר לי קצת גרבר. אני לא אוהבת רסק פרי. למחרת בצהרייים, הובילו אותנו נדודינו ל"צליל החורש". המסעדה הייתה ריקה, המזגן לא פעל והמלצרית בישרה שאין עיסקיות. עיון בתפריט הבהיר שחבל להתיישב שם בכלל. חזרנו ל"אלומה" לעסקית שלא אכזבה. לסיכום היה טוב אבל דרש קצת התרוצצויות. לאור היתרבות הצימרים בצפון והשתכללותם, חבל שאין יותר אופציות קולינריות באיזור.

yalagala

New member
הצעות בצפון

נו, אל תבאסו את קיבתי המפונקת... יש איזה מקומות מעניינים באזור אמירים, חוץ מהעשביות באמירים עצמה? אין לי שום דבר נגד אוכל צמחוני, אבל לא כמנה עיקרית, והבנתי גם שהמסעדות שם לא משהו מרוב שמנסים להתחכם עם האוכל הצמחוני. אני נוסעת מחר עם בעלי לצימר באמירים ואני צריכה כמה אופציות, לא חייב להיות גורמה אבל שיהיה טעים. תודה

liti

New member
בדקי במאמר הבא

במאמר זה יש המלצות רבות על מסעדות בגליל העליון ובגליל המערבי. ביער ביריה שבאזור נמצאת מסעדת בת-יער שהיא מסעדת בשרים טובה. תהנו ונשמח לשמוע חוויות!

למעלה