הצעה...

MeWithoutU

New member
הצעה...

ב 16.01 זאת האזכרה לאימי... 11 שנים שהיא איננה... זה אחד הימים הכי מדכאים בעולם...לדעת שעוד שנה חלפה לה...)= מצד שני...זה היום הולדת של אימא של חבר שלי! כן...פשוט לא להאמין...שבתאריך שאמא שלי נפטרה...אימא שלו נולדה! וחבר שלי קרוע בין שנינו... מצד אחד הוא רוצה להיות לידי...כי הוא יודע שזה יום ממש רע בשבילי... מצד שני הוא רוצה לשמוח בגלל אימא שלו... כבר 4 שנים שאנחנו ביחד...וכל שנה שמגיע אותו תאריך ואימא שלו עושה ארוחה ומבקשת גם ממני לבוא אני פשוט לא מסוגלת... לא מסוגלת לשמוח ולחגוג ביום שלה...כי זה היום הכי רע בחיי! וכמה שהחבר מבין...זה די קשה לו...שאני לא באה איתו לארוחה... מה עושים?איך מתגברים על זה ושוכחים לשעה אחת שביום שהיא חוגגת אני באבל...? או שאולי פשוט ממשיכים לא ללכת לחגוג? אני לא חושבת שאני מסוגלת לשמוח איתם... זה מדכא אותי ליראות אותם מאושרים ושמחים ביחד ביום הזה... כשלי אין אמא...כי הגורל האכזר לקח אותה ממני...)))=

ymz

New member
היי

אני מבינה את הקושי בלשמוח ביום הכי עצוב בשנה ובטוחה של גם אמא של חברך מבינה ומקבלת את הקושי הזה. מה דעתך לדבר עם אמא של החבר, להסביר לה את דילמה ולקבוע איתה שתבואי לא להרבה זמן להגיד מזל טוב ואם תרגישי שאת מסוגת להישאר עוד תשארי לארוחה?

שתי הצעות

קודם כל, אני גם בדיעה של YMZ - תקשורת תמיד יכולה לסייע להביא לפתרון, ובמיוחד שלפי מה שאני זוכרת סיפרת שיש ביניכן יחסים טובים. בנוסף, עוד 2 כיוונים למחשבה בדרך לפתרון: א. בד"כ נהוג לציין את האזכרה בתאריך העברי, וימי הולדת ושאר תאריכים אחרים - בתאריך הלועזי [לפחות במיגזר החילוני]. אופציה אחת זה לציין בתאריך העברי, ואז זה לא יצא באותו היום [רק אחת ל-19 שנים]. אני מנחשת שאת מציינת את האזכרה לפי התאריך הלועזי? האם את יודעת את התאריך העברי? [בד"כ כתוב על המצבה]. ב. אם את כן מציינת לפי התאריך הלועזי, ולא נוח לשנות את זה רק מהסיבה הזו, אופציה נוספת, שגם בד"כ נוחה להרבה אנשים, היא לדחות את החגיגות לסופהשבוע. נגיד זה יוצא ביום רביעי - לקבוע את הארוחה לשישי או לשבת. זו נראית לי הצעה סבירה, וגם הבקשה נראית לי סבירה. אני חושבת שאם תעלי בפניה את הקושי, גם שלך וגם שלו, וגם תבואי עם הצעה לפתרון, יש סיוכי שתוכלו להגיע להבנה. אוסיף רק שחשוב לבוא לא מתוך טרוניה / תלונה / האשמה, אלא מתוך הצגת הקושי בכנות, והפגנת נכונות למצוא פתרון משותף. האם משהו מהדברים נראה לך? מענין אותו לדעת.

MeWithoutU

New member
תודה לשניכן על ההצעות...

אני מעדיפה לציין את התאריך הלועזי... כלומר...זה הרבה יותר נוח לי... אני בעיקרון לא מתמצאת כל כך לפני תאריך עברי ותמיד הלכתי לפי תאריכים לועזיים... והעיניין הוא...ששנה שעברה היא עשתה את היום הולדת כמה ימים אחרי זה...ובכל זאת לא באתי... כי זה לא עיניין באיזה יום היא תעשה זאת...הרי גם אם תעשה זאת כמה ימים אחרי...היא עדין חוגגת את היום ההוא! אולי בכל זאת אבקש ממנה לחגוג ביום אחר ולנסות לבוא...אני אנסה להישאר...ואם יהיה קשה מדי...אני מקווה שהיא תבין שאין לי שום דבר נגדה...אנסה להיות חזקה... (=

למעלה