הצעה

MAYA20

New member
הצעה

כיוון שאגודת ה.ל.ל קיבלה החלטה לכוון את פעילותה רק לקהל החרדי אולי כדאי (ונכון, והוגן) שתשנה את שמה. ותבהיר זאת בשמה. כרגע נציגי ה.ל.ל הנכנסים לפורום רואים עצמם כחלק מהקהל כאן. הם כן. אבל לא כחלק מנציגי אגודה הנוגעת לכולם. <אגב בהזדמנות זאת אני רק רוצה למסור ישר כח, תמשיכו כך (בפעילות לא בצמצום הקהל)>

ברוריה2

New member
מה זה "נציגי ה.ל.ל"? ולא כל כך

הבנתי באיזה טון זה נכתב. והאמת, הייתי צריכה לקרוא לפחות שלוש פעמים כדי להבין ולא ממש הצלחתי. אז מיה, מה רצית להגיד? >ברוריה תוהה אם היא "נציגת ה.ל.ל" גם. ואם כן, אז בפני מי היא מיצגת ואם היא עושה זאת כראוי.."

בעניין הטון

אני קראתי את זה בטון הכי מתוק שאפשר לדמיין בעולם, מלווה בחיוך מקסים, ומבט כן, חם, אכפתי ונימוסי. אי אפשר לפספס אותו אצל מאיה. מאיה, לפי הבנתי, אין אגודה של יוצאים בשאלה, יש את הלל, אבל רוב היוצאים מסתדרים בלי. חלק ניכר מאלה לא מעלה בדעתו לפנות אליהם כלל. >ספל חמאה תוהה מה זה יצוג ראוי<

MAYA20

New member
אבהיר.

ראשית אין שמץ של ציניות ו\או עוקצניות בדברי (קורה אפילו לי לפעמים...) אז להלן הנקודה שרציתי להעלות לדיון ביתר פירוט: ראשית: שמה של אגודת הלל הינו: "האגודה ליוצאים בשאלה" מצד שני האגודה החליטה שהיא מיצגת רק את היוצאים מבתים חרדים. אי לכך ובהתאם לזאת היא לא האגודה ליוצאים בשאלה, אלא ה"אגודה ליוצאים בשאלה מבתים חרדים". ובדיוק כמו שראש העיר מיצג את תושבי הארץ אשר חיים בעיר שלו ואי אפשר להשמיט מהמשפט את החלק של "בעיר שלו" כך נראה לי לא הוגן להשמיט מהשם של הלל את קהל היעד המדויק שלה שהוא אגב מיעוט היוצאים בשאלה. (בהחלט המיעוט שיותר זקוק לאגודה הנ"ל) שנית: אסביר לאט וברור מה מפריע לי בנציגי הלל בפורום: הם לא הנציגים שלי. חשבתי שיש לי יותר לומר בנושא אבל אין לי. הם לא הנציגים שלי, אז שיעשו טובה ולא יפרסמו הודעות על ארועים שאני לא מוזמנת אליהם. הם לא הנציגים שלי, אז שלא ישתמשו בשם שלי (יוצאים זה גם אני והם לא מיצגים אותי.) אני יודעת שזו לא רוח ספורטיבית אבל לא אכפת לי. שלישית: באמת אין אגודה ליוצאים בשאלה. תהיה אחת. אבל עכשיו אין. יש רק אחת שאלה ראשי התיבות שלה והיא האגודה לחלק מהיוצאים בשאלה. ודבר אחרון: התכוונתי לתודה על הכל. הם הספיקו לעשות הרבה בשבילי לפני שהחוק עבר. בליעדם לא היתי מצליחה. תודה לאל שתפסתי אותם בזמן.

MAYA20

New member
מה לכל הרוחות????

למי היתה השפעה איפה? ובלי קשר: תגיבו!

almog4

New member
תגו תגוב תגובה

הכותרת של ההודעה היא סתם משהו שנלקח מנחמן מאומן (כל הזכויות שבורות) - בלי קשר...
ובקשר לדברייך מאיה - מצד אחד את צודקת. גם אני כדתל"ש סרוג לא מרגיש שייך להלל ולא מוזמן לארועים. מצד שני - יש לי כאן אמביוולנטיות קטנה: זה נכון, שאגודת הלל מיועדת לציבור קטן וספציפי של יוצאים בשאלה חרדים בלבד, ונכון שהם לא הרוב. מצד שני אני גם מבין למה צריך אותם, ולמה הם מפרסמים כאן (אין פורום אחר איכותי ליוצאים בשאלה, והרי אין כוונתנו - להפריד בין הדתל"שים לחרל"שים...) ככה שכמו שאמרתי בהתחלה - אמנם יש פה אמביולנטיות קטנה. בכל מקרה - המשותף רב על המפריד, והלל קיימת למי שצריך אותה - וטוב שהיא קיימת. יש לי בדיחה קטנה לסיום - אבל אני אצרף אותה בנפרד. אלמוג

almog4

New member
בדיחה שלא קשורה

למה שנאמר קודם - ובמקרה נתקלתי בה: (עם סיוע חשוב לגאולה בְּסוֹפָה) שם הבדיחה: משה והכשרות. "ואל תשכח משה את חוק הכשרות הראשון", אומר אלוהים למשה, "לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זוהי אכזריות לשמה." משה חושב שניה ואומר, "למעשה מה שריבון העולמים אומר זה שלעולם לא לאכול בשר וחלב ביחד." "לא", משיב אלוהים, "מה שאני אומר זה לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זהו דבר אכזרי." "אה, הבנתי", אמר משה, "ואכן זהו דבר חכם. ריבונו של עולם, למעשה הינך אומר שחייבים לחכות שש שעות בין אכילת בשר לחלב, על מנת שתהיה הפרדה ברורה וחד משמעית אפילו בגופו של האדם." "לא משה!!!", אומר אלוהים בכעס, "מה שאני אומר זה אל תבשל גדי בחלב של אמו. זוהי אכזריות לשמה, שאיננה דרכי. !!!" "או אלוהי האלוהים ואדוני האדונים, אנא בטובך אל תעניש אותי על טיפשותי, מתחנן משה, "כוונת מצוותך הנבונה היא בוודאי היא לשקף ולסמל לעם ישראל את חובת ההפרדה המוחלטת, להורות למעשה שאפילו במטבח יהיו לנו שני סטים של כלי אוכל אחד למאכלי בשר ואחר למאכלי חלב, כך שתהיה הפרדה מוחלטת, ולהבהיר שבמידה שיש טעות אז צריך לקבור את הכלים בחוץ לפי חוקים והלכות רבים ומנומקים היטב. כה נבון הוא הקדוש ברוך הוא." אלוהים אומר בעצבים, "לעזאזל משה, תעשה מה שאתה רוצה..." אלמוג
הערה: כדי להביא גאולה לעולם אני מביא דבר בשם אומרו: הבדיחה נלקחה מהכתובת הזאת.

נושא כאוב - למי מיועדת הלל

הנושא שמאיה העלתה הועלה בעבר ובתחילת דרכו של הפורום אפילו נערך סקר לגבי השאלה מה המסגרת המתאימה לדתלשים. הועלו בין היתר 2 אפשרויות: להקים עמותה נפרדת או להצטרף להלל, מאז היו מס´ דתלשים שפנו להלל, ביניהם גם מאיה שכפי שהיא כתבה נעזרה מאד ביעוץ שלנו בשלבים חשובים של היציאה. הדבר הביא לדיון חוזר בשאלה של הגדרת קהל היעד שלנו. ההחלטה היתה שהלל מסייעת אך ורק ליוצאים חרדים. ישנן מס´ סיבות להחלטה זו והעיקרית שבהן היא האילוצים התקציביים. אני לא שלם עם החלטה זו ואף הצגתי עמדה שונה לפיה יוצאים מהמגזר הדתי יוכלו לקבל יעוץ ואף להשתתף בפעילויות החברתיות אך לא יקבלו סיוע אחר כגון מילגות. לצערי, עמדתי לא התקבלה. ההצעה להקים ארגון נפרד היא הגונית ואשמח לסייע ביעוץ, אם היא תקום. עם זאת אני חושש שיהיה קושי לגייס מתנדבים ובעיקר תרומות משדום שרוב הציבור לא חושב בכלל שהנושא חשוב. בכל מקרה, לא מדובר על סכומים גדולים מאחר ועיקר הצורך הןא ליעוץ ופעילות חברתית. לגבי פרסום מידע על פעילות הלל אני מקבל את הרגישות ואמנע מלפרסם הודעות על סופי שבוע. בכל מקרה אמשיך לפרסם הודעות על הצגות שכן מחירם גם לקהל הרחב הוא מוזל מאד (בדרך כלל 30 ש"ח להצגה שמחירה הרגיל הוא קרוב ל - 150.), ההצגה הקרובה - "הרב קמע", ראו הודעה נפרדת.

הנושא לא רק כאוב, גם מרגיז

ומכיון שהחלטתי לשתוק בנושא, (למעט שיחות אישיות...) אני מנצל את זכותי לשתוק בקולי קולות!!!!!!!! לא יכול לשתוק יותר....

דווקא לא מתחשק לי לשתוק../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

עם כל הבעיות התקציביות, אסור להגיד ליוצא בשאלה אתה היית דתי ולא חרדי אין לך מה לחפש פה... עם כל הכבוד אני חושב שזה פשוט גזענות נטו!!! < מעוצבן >

לא רוצה להיות דיפלומט

כבר אמרתי את דעתי בפורומים שונים ואני חוזר עליה כאן. לפי כל ההגדרות, ה.ל.ל. היא לא איזושהי תנועה חילונית-ציונית שבאה לגרום לחרדים לצאת לשוק העבודה ולהתגייס לצה"ל. ה.ל.ל. הינה תנועה שבבסיסה היא מיועדת להעניק סיוע לאלו שעקב רצונם לעזוב את הדת ולהצטרף לחברה החופשית, נתקלים בקשיים שונים ומשונים. ההפרדה הזו בין כיפות שחורות לבין כיפות סרוגות, היא הפרדה מקוממת מפני שהיא דוחקת את ה.ל.ל. לכיוון התנועות החילוניות המיליטנטיות (שכבודן במקומן מונח, את כולן אני מעריך ובחלקן אני אף פעיל) ומשנה מהיסוד את ה.ל.ל. אני חושב כל הזמן מה יהיה הצעד הנכון ביותר לעשותו ואני מתכוון לשתף פעולה עם יוצאים חברי ה.ל.ל. על מנת לבחור בקו פעולה משותף ואפקטיבי. אחר ויוצאים חברי ה.ל.ל. נוספים החושבים כמוני, מתבקשים ליצור קשר בהקדם האפשרי.

בן הרב

New member
אני רוצה לתרום $100 לאגודה שתעזור

אני חרדי לשעבר ולא נעזרתי באף אחד אבל!!! לא אהבתי את הרעיון להפריד בין הצבעים, (כיפה שחורה וסרוגה) אז הנה אני זורק את הכפפה, ונראה מי ירים אותה, במשך 3 חדשים אני מוכן לשלוח $100, למי שמוכן לעזור לכולם!! ללא הבדל דת, צבע, וגזע, אולי זה סכום קטן אבל זוהי התחלה

תמיהה והצעה אופרטיבית

למרות שאני מתנדב בהלל, אינני רואה את עצמי כאן בפורום כנציג של הלל, אלא פשוט כחבר פורום. למען האמת, התגובות שעלו, ובהם הבעות זעם, התקוממות, תחושת אפליה ועוד - מתמיהות אותי מאד. להלל אין כל כוונה להפלות ואף אחד בהלל לא מזלזל ביוצאים של הכיפות הסרוגות. אבל מה לעשות ומשאביה של הלל דלים מאד, והצורך של היוצאים החרדים בסיוע גדול לאין ערוך מזה של יוצאי הכיפות הסרוגות, שיוצאים עם תעודות בגרות, עם פחות ניתוק מן המשפחה ועם הרבה יותר מוכנות לחיים החילוניים. יהיה נהדר אם הלל תצליח להרחיב את פעילותה גם לציבור הד"ל, אבל זה לא נראה בינתיים באופק. לעומת זאת, דווקא הפורום הזה יכול לתת מענה לא רע לצורך של כלל היוצאים בהתייעצות, במסגרת חברתית ובתמיכה הדדית. ולייזר, אולי באמת ניתן להרחיב את הפעיליות במסגרת הפורום למסגרת של התארגנות עצמית ופעילות חברתית של כלל היוצאים. מה אתם אומרים?

עזרה לפי צרכים - לא לפי צבע הכיפה

וגם לא לפי אורך החצאית. אלישע יקירי, אני נאלץ לחלוק עליך. נכון שמשאבי ה.ל.ל. הם מוגבלים ועדיין, אני חושב שמטרתה צריכה להיות סיוע לאלו שעקב נטישתם את הדת נתקלו בקשיים (חברתיים, השכלתיים, כלכליים) ואין באפשרותם לפתור ולהתגבר על אותם הקשיים (מחסור בכסף, השכלה בסיסית חסרה, מחסור בחברה). יש כאלו (אני נותן את עצמי לצורך הדוגמא) שבמצבם הם יכולים להרשות לעצמם לשלם יותר על סופי שבוע, הם לא צריכים סיוע כלכלי של ה.ל.ל. ובכל זאת, אני משלם את המחיר המסובסד ולו הייתי מגיש בקשת מילגה, היא לא הייתה נמנעת ממני (גם אם אובייקטיבית, אני לא זקוק לה). יש גם יוצאים בשאלה מהמגזר החרדי, שלמעשה השתייכו לאיזשהו סוג של חרדים-מודרניים. הייתה להם טלווזיה בבית, הם עשו איכשהו בגרויות וההורים שלהם לא זרקו אותם מהבית בעקבות עזיבת הדת. הם מקבלים סיוע. לעומת זאת, כאלו שיצאו בשאלה מהמגזר הסרוג אך הנוקשה, גם אם נזרקו מהבית ונותרו ללא כל, ה.ל.ל. לא מוכנה לסייע להם. נגד זה אני יוצא.

MAYA20

New member
בגרויות

שיהיה ברור זה ההבדל ורק זה. (אני מדברת על חרד"ל לשעבר במקרה זה) אגיב לדבריך לפי הסדר 1. אתה לא נציג הלל כי אתה מציג את עצמך כמתנדב בהלל אלא כאיש פרטי 2.הטענה לפיה אף אחד לא מזלזל בדתל"שים היא שטות גמורה. אולי אתה לא מזלזל אבל ההתיחסות הכללית כלפינו היא : אתם לא משלנו, אתם לא עוברים כלום עכשיו וגם אם כן זה לא קרוב להיות מה שאנחנו עוברים ובאופן כללי זלזול. 3. בגרויות זה ההבדל היחיד בין חרדל"ש לדתל"ש! לגבי הניתוק מההורים הטענה שלך כנראה נובעת מבורות. אני יוכלה רק להגיד לך שבמקרה שלי הקשר עם ההורים הוא פחות טוב מהרוב המוחץ של החרדל"שים. 4.תסביר לי בדיוק איך ולמה אנחנו יותר מוכנים לחיים החילונים? בבי"ס שאני למדתי בו היה אסור לדבר עם בנים להיות במקומות שיש שם בנים או חילונים היתי ממשיכה אבל חייבת לסגור

../images/Emo45.gif

אני איתך לאורך כל הדרך. אמנם יצאתי לבד אבל גם דתלשים צריכים תמיכה.

למעלה