הצעה

שונרא29

New member
הצעה

כשאומרים בית כל אחד חושב על משהו אחר וזה די ברור שלא הדברים החומריים מגדירים את הרגשתנו לגבי הבית שהרי בית הוא היכן שהלב נמצא. אבל בנוסף לזה נראה לי שכל אחד יש את הדבר הקטן הזה שעושה בשבילו הבדל גדול ויכול לגרום לבית להרגיש עוד יותר בית. בשבילי אחד הסממנים המובהקים של בית הוא ריח של מאפים בצהרי יום שישי (או בעצם בכל יום). אין כמו לחזור הביתה ביום קר ולהריח כבר מקצה השביל עוגת שמרים נאפית או מאפי גבינה וצימוקים. אמממממממממממ...... אז ראשית, מה הדבר הקטן הזה שעושה את ההבדל בשבילכם? ושנית חשבתי לפרסם על גלי הפורום מתכון לשבת. מבטיחה שאלו יהיו מתכונים שאני ניסיתי באופן אישי והם יוצאים מעולה. סתם ככה למי שבא לו לאפות או למי שלא חשב שבא לו ופתאום זה יעשה לו חשק. אז מה אתם אומרים? יש קונים? שונרא

3 שרונית

New member
קניתי

רק אם אפשר בימי חמישי ,ככה שלא נתקע בלי מוצר כלשהי בשישי בצהריים :)) בית זה יום חורף קר וריח של מרק אימא.

טובי66

New member
כן, אני קונה את המתכונים שלך........

רוצה לעשות לילדים שלי משהו.......

שונרא29

New member
עוגת גבינה - אורנה ואלה

עוגה עם מצרכים פשוטים. הכנה לא מסובכת וטעם נ-ה-ד-ר. הדבר הכי מסובך בעוגה זה לדעת מתי מוציאים אותה מהתנור אבל אם מקפידים ללכת לפי ההוראות זה מצליח. מצרכים: לתחתית: 2/3 1 כוסות (170 גרם) ביסקוויטים "פתי בר" טחונים דק במעבד מזון 1/4 כוס (50 גרם) סוכר 100 גרם חמאה מומסת לגבינה: 3 מיכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9% (אפשר גם עם 5% אבל למה לעשות את זה?) 1/2 + 1/3 כוס (180 גרם) סוכר 1 כפית תמצית וניל 6 ביצים מס' 2 לציפוי: 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 2 כפות סוכר 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל תבנית בקוטר 26 ס"מ אופן ההכנה: התחתית: מערבבים את הביסקוויטים עם הסוכר והחמאה. משמנים את התבנית ומהדקים את הפירורים היטב לתחתית. מאחסנים במקפיא לפחות 20 דקות. הגבינה: שמים את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל בקערה ומערבלים במיקסר יד. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה. האפייה: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית, מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין רכה במרכזה, תופחת מעט בשוליים וניראית לא אפויה מספיק (מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי חצי שעת אפייה, מכיוון שרוב התנורים אינם אופים באחידות). מוציאים מהתנור ומצננים 15 דק'. הציפוי: מערבבים בקערית את השמנת החמוצה, הסוכר וסוכר הוניל. מצפים את העוגה בעדינות, בעזרת כף, מהשוליים כלפי המרכז. מכיוון שהעוגה רכה מאוד, צריך למרוח את השמנת בעדינות, כדי שלא תשקע במרכז העוגה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 8 דקות. מוצאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.
ובתיאבון, שונרא

Rtitan

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif "עוגת מילואים"!!!!!

אני מכיר את העוגה הזו. עוגה מדהימה, לא קשה בכלל וטעמה... ח ל ו ם ! ! ! למדתי עליה במילואים שעשיתי בשנת 2000, יום ששי בערב, לכולם בא עוגה ולאף אחד אין אעיון איך מכינים אחת
אחד החיילים התקשר לאמא שלו, קיבל את המרשם הזה והכננו אותה עם המצרכים שהיו במזווה של המטבח - אולי העוגה הכי טעימה שהכנתי (נסו פעם לקבל עוגת גבינה שגם כך היא מהממת, בליל שיש קר של חודש ינואר, בטיז-אל-חירבה ליד מצפה רמון
)...

שונרא29

New member
הוכח

אם גברים הצליחו להכין ועוד במילואים ויצא טעים אז הוכח שהעוגה קלה ומוצלחת. אני הבאתי, עכשיו תורכם, קדימה למטבח. שבת שלום, שונרא

טובי66

New member
אם אתה אומר שהיא עוגה מדהימה

אז אני באמת הכין אותה ואולי אזמין את כולכם (כל מי שרוצה כמובן) שיבוא לטעום מהעוגה שאני עכשיו אכין מכל הלב

הילה301

New member
הנה עוגה שבאבלית ונעל'ה שבדרך אהבו מאד מאד

והיא קלה וטעימה בטירוף

טובי66

New member
להילה301

השבוע בלי נדר, אני מכינה את העוגות שנתת לנו את המתכונים שלהם כדי שיהיה זה בית במלוא מובן המילה עם ריח אפיה וחום ושלווה תודה ושבת שלום הכי יפה שיכול להיות

טובי66

New member
איזה כיף לפחות קיבלתי ממך פרח לשבת

שתהיה לך שבת יפה ומקסימה

טובי66

New member
לשונרא29 תודה על המתכון לעוגת הגבינה

כאילו את מכירה אותי. ויודעת שאני אוהבת עוגות גבינה שלחת מתכון לעוגה שמאוד חביבה עלי תודה רבה לך ועכשיו אחרי שקניתי חלק מהמצרכים שלא היו לי בבית אני אכין עוגה....

טובי66

New member
תודה מתוקה לא רק לי שיהיה מתוק בחיים

אלא לכולנו כאן בפורום הזה ובכל פורום אחר באהבה

בית...

בית זה המקום שבו אני מרגישה חופשיה לדגום את המקרר
מתכונים זה נפלא, למרות שאין לי תנור, אבל התחלת טוב עם עוגת הגבינה האפויה- אני מתה על עוגות כאלה, רק בלי הלימון...

א-פרופו עוגות../images/Emo212.gif

את יצירת המופת הזו (
) אני מביאה מחר לגן ליומולדת שנה (...וארבעה חודשים וחצי - אל תשאלו
) עוגת קובי (בטוחה שהבשורה הגיעה גם לכאן
) בגביעי גלידה. למרות שהכל התחרבש לי (עשיתי את העוגה איתו, למה אפשר לצפות..
), יצא צבעוני ושמייח
ואני משוכנעת שגם טעים
. אוח, כמה שאני מקווה שיהיה לו שמח מחר, לנסיך הנסיכים שלי!

למעלה