הצעה

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
הצעה ../images/Emo124.gif

בא' בחשוון (2 בנובמבר) יחל יום השנה להירצחו של רחבעם זאבי (גנדי) ז"ל בידי מחבל החזית העממית בירושלים. במעו"ז בית שמש מארגנים בימים אלה אזכרה גדולה (יחד עם תנועות הנוער הדתיות.. אבל הרעיון כולו היה שלנו
) אני מציע למפקדי המעו"זים השונים לארגן גם כן אזכרה קטנה לאדם הענק הזה.. לא חייבים להסכים איתו על כל הדברים שהוא עשה, אך לצערנו הרב, במדינת ישראל של היום אין במה לאזכרה ממלכתית לרחבעם זאבי, הרבה בגלל שהוא לא היה בצד הנכון של המפה הפוליטית.

eliadiv2

New member
רעיון טוב..

אבל אצלנו במעו"ז לא נראה לי שילך.. ואת הסיבות אני לא אפרט

eliadiv2

New member
אזכרה מלכותית - מגיע או לא מגיע?

רחבעם, גנדי, זאבי ז"ל הי"ד, נרצח בירושלים, כשנרצח היה שר בממשלה ראש הממשלה המנוח רבין שגם הוא נרצח בתפקיד הממשלה ובכנסת ע"י רוצח, ולרבין כן עושים אזכרה מלכותית. אז למה זה צריך להיות ככה?

משתי סיבות...

1) רבין היה ראש ממשלה באותה תקופה. 2) רבין נרצח ע"י מתנקש יהודי ולא ע"י מחבל ערבי/פלסתינאי... וואי וואי אני מפחד שתתחילו לראות אותי כשמאלני מנוער שינוי, או העבודה (לא שאני מתנגש להיות כזה אם הייתי מאמין באידיאולוגיה שלהם..) פשוט לי חשוב להיות אמיתי וללכת עם האמת שלי...גם אם זה לא הכי בית"רי מיצידי- קודם כל חשובה לי האמת! אל תיראו בי בוגד!!! אני בית"רי בדם!!!!!

MS6

New member
שכחת את הסיבה המרכזית...

גנדי לא היה בצד הנכון של המפה הפוליטית.

who is this

New member
מה זה משנה מי רצח אותו???

הוא עדיין היה ח"כ ושר בישראל.. עדיין מגיע לו את מעט הכבוד שבקיום אזכרה ממלכתית.. אבל אם לא עושים, נעשה אנחנו..

eliadiv2

New member
גם גנדי היה שר באותה תקופה..

וזה לא משנה אם הוא נרצח ע"י יהודי הוא ערבי, זה לא משנה, הו אנרצח!.

סתם דיון....

יש רבים הרואים את הרצח כרצח פוליטי,כלומר רחבעם נרצח ע"י ערבים עקב דעותיו הימניות. אישית אני רואה את הרצח כרצח לאומני. המחבלים חיפשו אחר דמות פוליטית ישראלית וגנדי היה "המתאים" ביותר (לא הסתובב עם אבטחה). בדיוני עם אנשים על כך שמעתי דעות שונות,מה דעתכם?

gdog

New member
לפי דעתי...

זה לא משנה אם אתה רואה את הרצח פוליטי או לא..השאלה פה היא יותר אם צריך להתייחס לזה בתור משהו שהוא גדול,או בתור אדם קטן, אז לפי דעתי,הרצח של גנדי,צריך להיחשב בדיוק כמו של רבין,כי אם היו הורגים את רבין גם אז,וגם על רקע לאומני,היו עושים טקסים כל יומיים וכל דבר אפשרי...אז לכן אי אפשר לדעת,אני חושב שמגיע לו כבוד שהוא לא מקבל....זה הכל...

MS6

New member
אני בכלל נגד הפסטי-רבין שעושים כל

שנה.. זה ממש הורס את כל העניין הזה. קשה לי מאוד ללכת לטקסים, גם בעיר וגם בכלל.. אני רוצה ללכת לטקס ובכך לומר שאני נגד רצח פוליטי, אני לא רוצה ללכת בשביל לשיר את שיר לשלום או לומר שאני רוצה לשמר את "מורשת רבין" (אני לא חושב שיש בנאדם אחד במדינה שיודע מהי המורשת הזאת שכולם מדברים עליה..) אחרי הכל אני לא שוכח לרבין את אוסלו, הסכם הדמים גרם למותם של יותר מ1500 ישראלים... עד היום אנו משלמים על השטות הגמורה שהוא ופרס עשו, על הרובים שהם נתנו לפלסטינים.

MS6

New member
אני לא חושב שהיו רוצחים את יוסי..

ביילין.. תראה גם את כהנא רצח ערבי. אני חושב שהם חיפשו מטרה ימנית.. וגנדי ממש הפחיד את הפלסטינים אין ספק בכך. אני לא חושב למשל שיגאל עמיר הלך לרצוח את רבין כי הוא לא לבש שכפ"צ.. אני לא בטוח שהם בכלל ידעו שהוא מסתובב בלי אבטחה, הם פשוט רצו לנקום בו בגלל דיעותיו. הייתה תקופה שדני נווה היה הסממן הימני בליכוד וגם עליו איימו מחבלים.

Mustang3000

New member
שיפור להצעה!

במקום שכל מעו"ז יעשה טקס "פרטי" בעיר שלו, למה שלא נעשה משהו מאורגן עם כל התנועה ונעלה לקבר בהר הרצל? אני חושב שגנדי מספיק חשוב כדי שנעשה את זה גם אם צריך להפסיד יום עבודה או משהו כזה!

למעלה