הצעה/רעיון

sela v

New member
הצעה/רעיון

מה דעתכם על לעשות מכירה פומבית לחפץ (תרמיל, שק"ש), ואת הכסף שנאסוף מהמכירה נעביר למטרות שעוזרות בצורה זו אחרת לתרמילאים או כל מטרה אחרת במדינות שאנו התרמילאים מטיילים בהם, הכוונה למדינות עולם שלישי (אפריקה, מזרח ודרום אמריקה)?

איך בדיוק אתה חושב לארגן את זה?

מאיפה הציוד למכירה... כיצד יגיע הכסף לאן... (מי יקבע... מנגנון וכו')

sela v

New member
אתה דואג?

מה הבעיה להשיג ציוד? ציוד נתרם לתחרות אז אני בטוח שאפשר יהיה לארגן ציוד למטרות נעלות. למשל חשבתי על איסוף כסף למשל לעזרה לישראלים שהתמכרו לסמים מטיולים. לגבי מי יקבע לאן הכסף יעבור? לא חשבתי מי יתן את ההחלטה הסופית, אבל אפשר לפני שפותחים את המכירה הפומבית לציין למה יתרם הכסף, ומי שחושב שהמטרה נעלה עבורו ישתתף במכירה.

דואג ממש לא...

רק נראה לי שרצוי לקבוע דברים כאלו מראש... כי אחרת הכסף ישכב או יבלע באיזה מנגנון... (במיוחד שאנחנו לא מדברים על סכומים עצומים...)

sela v

New member
בוודאי

הצעשתי שלפני פתיחת המכירה, נרשום למה הכסף מיועד.

HelloweeN

New member
לפי דעתי, במידה והרעיון ייצא לפועל

בל למהר ולזרוק את הכסף בשדות זרים, הרי 'עניי עירך קודמים'. עם המון מאמץ והרבה רצון טוב, ביום מן הימים ניתן יהיה לפתוח מין מרכז מידע מפורט ומקושר אשר יעזור לתרמילאים ולמטיילים בהכנת מסלולים והכרת השטח לטיול בארץ ובחו"ל. לא עוד סניפים קטנים עם עצות פה ושם, אלא מקום אחד מוגדר ומסודר שיענה על הצרכים הבסיסיים של המטיילים.

sela v

New member
אני בדעה שעניי עירי

לא כל כך עניים ביחס לעניים בארצות עולם השלישי. לא חייבים גם לתרום את הכסף למטרות של עזרה לאנשים, אפשר למשל לפרויקטים של חיות או שמירה על הטבע. לא חושב שהקמת מרכז שיעזור לתרמילאים בהכנת טיול הוא משהו שאנשים יהיו מוכנים לאסוף לתרום עבורו. במיוחד שמי שיש לו כסף לטייל הוא לא מעניי העיר. אפשר אולי להקים מרכז שיתריע על הסכנות שיש בטיול, כלומר מניעת דברים שטותים, אבל אני לא מאמין בדברים כאלה, ואפשר להעביר את זה גם על גבי הפורום לפחות בצורה חלקית. דבר אחרון, יש מספיק ארגונים שאוספים כסף לעניי עירי, ולכן אני חושב שכן אני מעדיף שכסף שיאסף יועבר למטרות אחרות.

למעלה