הצעה מהפכנית

SupermanZW

Well-known member
הצעה מהפכנית

לדעתי כדאי לבטל את חוק השבות לחלוטין ולחוקק במקומו את חוק ההגירה האמריקאי שקובע קריטריוני הגירה ע"פ התרומה הכלכלית שהמהגר צפוי לתרום לישראל ע"פ השכלתו, נסיונו המקצועי, מצב בריאותו, גילו, מצבו המשפחתי, קיום משפחה בישראל או לא, ויכולת השקעה בישראל (אם קיימת). מה דעתכם?

SupermanZW

Well-known member
האם חוק השבות יעיל?

ידוע שבחסות חוק השבות מגיעים לישראל יותר גויים מיהודם, ורובם מקרי סעד (מדובר בעיקר מעולים שהגיעו לאחר 1996), לכן אני מציע שרק עולים שיתרמו לחברה הישראלית יגיעו, אם אי אפשר למנוע מגויים להגר לישראל, ניתן לפחות לגרום לכך שרק מהגרים מועילים יוכלו להגיע אליה.

EverMan

New member
זה לא "ידוע"

לפי חוק השבות - רק יהודים כמעט נכנסים לארץ. בודדים אלו שלא. לפי חוק האזרחות - מגיעים גויים. אולי הוא צריך להשתנות ולא לאפשר לגויים להיכנס. לא צריך להכניס לא יהודים לארץ סתם. בטח לא בשל סיבות כלכליות. אנחנו לא "סתם" מדינה כמו ארה"ב.

SupermanZW

Well-known member
החל מ-1996

רק 20% מהמהגרים לישראל היו יהודים, האם זה לא אומר משהו על חוק השבות? תוסיף לכך את העובדה שבעיקר מקרי סעד בוחרים להגר לישראל כי יש "סל קליטה", רק מיעוט מבוטל מהמהגרים לישראל מגיעים מטעמי ציונות.

EverMan

New member
שוב , אז תשנה את חוק האזרחות

ואת חוק השבות. תקן אותם כך שרק יהודים יוכלו לעלות. לא להפך.

SupermanZW

Well-known member
איך עושים את זה?

ע"פ קריטריון דתי אי אפשר, הרי רוב היהודים הם חילונים. ע"פ הצהרה אי אפשר, הרי אנשים ישקרו מטעמי אינטרסים. ע"פ האם אי אפשר, יש צאצאים לאב יהודי הרואים עצמם שייכים ליהדות. ע"פ גיור, יתנגדו האורתודוכסים למתגיירים רפורמים קונסרבטיבים רקונסטרוקטיבים ואחרים, שגם הם יהודים. אז מה אתה מציע? האם אפשר באמת לתקן את חוק השבות כך שרק יהודים יוכלו לעלות?

EverMan

New member
מאוד פשוט. (לדעתי)

לפי קריטריון דתי או לאומי (נצר שעדיין "יהודי" לפי הגדרה) כוללת הצהרה. כוללת מבחן בסיסי בידע על ישראל והוכחה בשליטה בסיסית בשפה אם לא רישום לאולפן. ע"פ גיור גם. (ושילכו לעזאזל האורתודוקסים)

יוֹאב

New member
חוק השבות מיותר

חסרים אנשים יהודים שלא חשים קרבה לישראל? לא זה צריך להיות הקריטריון לקבלת אזרחות

SupermanZW

Well-known member
אז מה כן?

יש אפשרויות נוספות, יש את הצעתי, ואם יש לך הצעה טובה יותר אשמח לראותה, בכל מקרה אני מעוניין שרק מהגרים מועילים יגיעו לישראל ולא כל דכפין.

Natali s

New member
אם אתה רוצה לבטל את חוק השבות...

לחלוטין, אז מה יהיה עם היהודים שרוצים לעלות לא"י שאין ביכולתם לתרום תרומה כלשהיא לא"י???? הם לא יוכלו לעלות???? ואם אנחנו רוצים שמדינת ישראל תיהיה מדינת היהודים, איך חוק כזה יעזור???

SupermanZW

Well-known member
יש דרך אחרת

לחוקק גם חוק שמאפשר שמי שיוכיח שמטרתו לעלות לארץ מטעמי ציונות ולא קבצנות (עולים בגלל סל הקליטה) יוכל לעלות לישראל, וזאת בנפרד לחוק ההגירה.

Natali s

New member
איזה "יופי"...

שיהודי שרוצה לעלות, למרות כל הקשיים של עזיבת הארץ, קליטה בא"י (שפה שונה, מקום חדש וכו'..) צריך להוכיחשמטרותיו הן ציוניות... חוץ מזה אנחנו במילא נלחמים במהגים והעובדים הבלתי חוקים שיש לנו אז להביא עוד מהגרים?? שיקחו לנו עוד עבודות, גם אם הם יעזרו בתרומה כלשהיא לישראל, יש יהודים רבים שיכולים וישמחו לעשות את זה במקומם. וכמו שמשישהו פה אמר ארץ ישראל היא לא סתם מדינה כמו ארה"ב!

יוֹאב

New member
זה מזכיר לי

את השר לשעבר ניסים זאב מש"ס שקרא ליהודים שאינם שומרי מצוות שלא לעלות לישראל. כתבתי על זה לידיעות אחרונות לאחר מכן

SupermanZW

Well-known member
באמת?

אם את לא יודעת ע"פ חוק ההגירה האמריקאי, כמו גם ע"פ הצעתי המהגרים דווקא ייצרו מקומות עבודה בישראל עבור הישראלים ויצמצמו את האבטלה, מהגרים חוקיים (כאלה שפוטנציאל התרומה שלהם לחברה הישראלית ולכלכלת ישראל ברורה) אין דונם כדין עובדים זרים בלתי חוקיים, אלא הם דווקא רצויים ומועילים, ייצרו מקומות עבודה, יקטינו את האבטלה והגרעון, ולא תתאפשר כניסת קבצני העולם (שרובם גויים, את יודעת) לישראל.

Natali s

New member
כמה אנשים כאלה אתה חושב כבר..

שאפשר להביא שאתה רוצה לבטל את חוק השיבה....? לדעתי, אם כבר להביא לארץ אנשים מועילים צריך לפנות אל בעלי הון יהודים ולהחדיר בהם את רעיון הציונות כדי שאולי הם יעלו לארץ ויתרמו לפיתוח כלכלת ישראל... אני לא יודעת מה איתך אני לא הייתי רוצה שמר שוורץ היהודי מארה"ב יעזור לכלכלת ישראל ולא איזה מר שוורצנכבולט מגרמניה...

Natali s

New member
הדבר היחידי שאני מסכימה איתך...

זה שבאמת צריך לשים קץ לכל העולים הלא יהודים לא"י...

SupermanZW

Well-known member
אבל

למר שוורצנבולט מגרמניה אין שום אינטרס להגר לישראל, אין לו שום קשר לעם הישראלי ורמת חייו בגרמניה גבוהה מזו שישיג בישראל בכל מקרה, ואילו למר שוורץ היהודי מארה"ב יש אינטרס לעזור לישראל ואם ירצה לעלות לישראל הצעתי לא תמנע ממנו.

Natali s

New member
בטח שיש!

מה אתה חושב שהמגרים הלא יהודים שלטענתך יתרמו לא"י, יש להם קשר לעם היהודי??????? חוץ מזה למר שוורצנבולט שלנו יש אינטרס לפתוח עסקים בישראל - כסף! אתה מוכן למכור את הארץ שלנו של היהודים בתרומה לכסף???

SupermanZW

Well-known member
מר שוורצנבולט

לא צריך לגור בישראל בכדי לנהל את עסקיו בישראל, יש לזכור גם את העובדה שאם מר שוורצנבולט מנהל את עסקיו בישראל מגרמניה הוא משלם פחות מיסים על עסקיו, לכן אם מטרתו של מר שוורצנבולט היא לפתוח עסקים בישראל ולעשות כמה שיותר כסף הוא רק יבוא לישראל כתייר, יפתח עסקים, אך ימשיך לחיות בגרמניה. יש לזכור גם שהעסקים שיפתח מר שוורצנבולט בישראל אם יפתח ייצרו מקומות עבודה לישראלים ובכך תהיה תרומתו לחברה בישראל גדולה ומועילה.

למעלה