הצעה לתרבות הדיון

הצעה לתרבות הדיון

שאני כבר מנחש אני עומד לחטוף עליה על הראש מ"פלורליסטים" למינהם. אני מבקר לא קבוע כאן וחשבתי שזה יהיה נחמד אם בנושאים תאולוגים נשים דגש לא להשתמש בשם המפורש ואף נגדיל לעשות ונשתמש בגירסה ה"דתיתי": אלוקים. אני לא רואה איך זה פוגע במהות הויכוח אבל לדעתי זה יעזור לחלקנו להרגיש יותר נוח כאן.

אתה מבלבל בשכל.

מבחינה הלכתית זה לא ביג דיל. http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=33498 אבל אם רוצים להיכנס להרגל, זה דווקא לא נורא.

לא טענתי דבר מבחינה הילכתית

כי אני פשוט לא נכנס לדיון שאני לא מבין בו, אבל אנשים בכל זאת הרגישו צורך לתקן את זה בכמה דיונים פה. טוענתי לנוחותם והרגשתם.

EdisonGirl

New member
בקישור שהבאת >

הדיון עוסק בשאלה אם מותר למחוק שמות קודש מהמחשב, ולא אם מותר לכתוב אותם. אין סתירה בין הקישור שהבאת לבין האיסור לכתוב שמות קודש לשווא ולמטרות סתמיות.

את מבלבלת בשכל.

ההיתר שהיה שם למחוק אותו ההתבסס על הרעיון שמה שעל המחשב לא נחשב ככתב לעניין שמות קודש. ולכן, מאותו הסיבה, אין שום בעיה עקרונית לכתוב את השם. אבל, צריך לדמות את הכתיבה של השם, לזה שהוא אוסר שם למחוק במפורש. ולכן, לאדם דתי ראוי לכתוב אלוקים. אבל, יחד עם זאת, יוצא שאין שום בעיה לאדם דתי לפתוח הודעה שרשום בה שם אלוקים כמלואו, ואין שום עניין לבקש מחילונים שיכתבו כך.

EdisonGirl

New member
חחח... מי לא "מבלבל בשכל"?

אני מסכימה איתך שהוא לא נחשב לכתב, וכמוך, אינני חושבת שלאדם דתי צריכה להיות בעיה לפתוח הודעה שכתוב בה "אלוהים". פשוט אני חושבת שאין בקישור שהבאת משום הקלה בכתיבת שמות קדושים. כתוב שם: "מפני כבוד השמות אין למוחקם ישירות רק על ידי כיבוי או העברת המסך. אבל לא על ידי מחיקה ישירה. מותר למחוק קבצים שיש בהם שמות קודש כיון שקבצים אלו לא נקראים כתיבה לענין שמות קודש." כלומר: 1. לא למחוק ישירות "מפני כבוד השמות". 2. מותר למחוק קבצים שיש בהם, כי אינם נקראים כתיבה. הכותב (הרב שמואל אליהו) מתייחס לטקסט קיים- למקרה שהשמות הקדושים כבר מופיעים, אבל הוא מזכיר, מאידך גיסא, את עניין כבוד השמות- דבר שבקלות יכול לרמוז על כך שאסור לכתוב את השמות (במקרים מסויימים) מפני כבודם.

sheketz

New member
ואם כבר מדברים על "חילול השם"

אני רוצה לציין שכתיבת דברי "כפירה" בפרהסיה גם בזה יש "חטא" ואינני יודע איפה הבעיה גדולה יותר עבור אדם דתי.

EdisonGirl

New member
למי מופנית התגובה?

אם היא מופנית אליי, אשמח אם תבהיר את עצמך כי לא הבנתי את הקשר שלה להודעתי.

lmatan1

New member
אדון רוני המקורי יש חטא בכפירה.

אתה גר במדינת ישראל וכותב בעברית והפורום פתוח לכל מי שרוצה להביע דעה אין כפירה בעיני מי שלא מכיר ביהדותו או גרוע מכך מביע שאת נפש ושנאה עצמית וזו לא סתם טפשות אחד כמוך שבוחר לקרוא לעצמו אריסטובולוס לא בדיוק מחשבן למה שאחרים יחשבו הוא לא בדיוק מחשבן למי שנפגע מההתיונות המוחצנת. זה זלזול מכוון ומגמתי בזולת מה ביקשו מכם בכלל שתתיחסו לאחר על מנת שיהיה לו קל להתמודד אם הכפירה שמביעים כאן אנשים בלי לתת לדעה אחרת להשמע.אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי.אתה לא טיפש לדעתי אתה חוטא לאמת שלך ושל אחרים מה ביקשו בכך הכל ביקשו לאפשר דיון מכובד האם ירד מכבודך אם תשתמש במילים שלא מבזות את עצמך ואת מי שמתדיין אתך יום טוב.

sheketz

New member
בשם האלים

מי שרוצה לצאת מכליו על מנת להיות נחמד, בסדר גמור מבחינתי.

sheketz

New member
1984 של ג'ורג' אורוול

מי שמגדיר את השפה מגדיר את כללי המשחק.

אכן יש צורך בנימוס

אבל sheketz צודק. יחד עם זאת איש בשם המפורש שלו יחיה. כך שאני ממליץ לך לכתוב איך שאתה מרגיש ואני אכתוב איך שאני מרגיש. במקרה של זה יהיה : ה'.

neko

New member
../images/Emo45.gif אכן כך. כאשר אתה נותן כבוד

למילה (או למשל לספר תורה, כפי שהוגדר לתלמידי בית ספר בכיתה א' שעליהם להתייחס לתורה ביראת כבוד, לא לפגוע בו, לא לכתוב בו, לא לתת לו לגעת בריצפה, לא לשים עליו ספרים אחרים...), אתה מתחיל תהליך פסיכולוגי של קידוש המונח שמאחורי המילה. ועל כן אסור להזכיר את השם המפורש - וולדמורט...

אתה צודק לגמרי, מי שמגדיר את השפה

מגדיר את המשמעות העומדת מאחוריה. ולמה לך כל כך כואב שאתה לא מגדיר את המיל הזאת ספציפית? אולי אני יוצא מהנחה מוטעית, אבל יש להניח שאתהלא מייחס חשיבות רבה למושג המדובר, ומדוע אתה מתעק דווקא לחרוג ממסורת שנקבעה בעבר בנוגע למושג הזה ( מה שבעיניי הופך אותו ליותר אותנטי) ? זה כבר אל הדיון על נימוס והליכות, זאת סקרנות טהורה שלי.

sheketz

New member
אני ממשיך באותה הדרך בה למדתי

מלכתחילה את המילים. אני לא המצאתי את זה , זה כתוב בתנ"ך.

neko

New member
המסורת נובעת ממשהו. אם אתה

לא מקבל משהו, למה לפעול לפי המסורת שנבנתה עליו? אם אתה לא מאמין שבתוך הזרע יש בןאדם קטן, אין לך בעיה לאונן. אם אתה לא מאמין שהיצר המיני הוא טמא, אין לך בעיה להמנע מברית מילה. אם אתה לא מאמין שאלוהים הוא מונח קדוש, אין לך בעיה להגות את שמותיו המפורשים למיניהם. שוב, ראה הודעתי לגבי האפקט הפסיכולוגי של קידוש מונח.

אם אתה מאמין שאלוקים הוא נומח ריק

מתוכן, מה אכפת לך איזה מילה אתה משמש בשבילו,,, ואני רואה אתה לא איתי. זה בסדר, ננצח בלעדייך...

neko

New member
לא מנצחים בלעדי ../images/Emo13.gif

קידוש מונח גורם לעצמך ולסובבים אפקט פסיכולוגי מסויים של קידוש העומד מאחורי המונח. אני לא מעוניין לייצר אפקט פסיכולוגי כזה לאף אחד, ולכן לא אשתמש בשם שאינו השם האמיתי של הדבר. נסה לשכנע יהודי דתי להגיד "ישוע המשיח" במקום יש"ו (ימח שמו וזכרו), ונראה עד כמה תצליח. חז"ל היו חכמים מספיק להכיר במשמעות השלטון בשפה, וניצלו את הידע.

למעלה