הצעה לשם חדש למקצוע

מזאלונה

New member
אז אולי "טיפול תפקודי"?

גם אני שונאת למצוא את שם המקצוע שלנו בכל מיני כתבות שבו הוא מופיע כמין עיסוק לשעות הפנאי לכל מיני זקנות חביבות בתור לקופת חולים.

האקדמיה ללשון זה רעיון טוב

רק יש לי שאלה בינתיים ענו לסקר 47 מתוך כ 2000 מב"ע אשר עוסקות במקצוע בארץ זה לא ממש כוח שיוכל לההפך למנוף לאיזשהו שינוי בכל תחום מה אתם מציעים טל

Ansel

New member
הצעה לשם חדש למקצוע

המקצוע: ריפוי תיפקודי העוסק במקצוע: מרפא/מרפאה תיפקודית מה דעתכם?

אמילוי

New member
להחליף את השם...

מה אני מציעה? טל! להמשיך לנדנד (סליחה על הבטוי), הדיון/ווכוח על הכנוי הלא ממש מוצלח,מוכר לי ,מאז הקונגרס הבי'ל של הרפוי בעסוק שהתקיים בירושלים מזמן.... מאז ממשיכים לדבר, אז כדאי כבר לנהל מסע לוחץ למציאת שם/ כנוי הולם יותר ובעקר נכון ומתאים!

טוט

New member
בעיני השם הקיים בסדר, אבל אפשר

גם "שיקום בעיסוק".
. בכל מקרה, נראה לי שהשם הוא לא העיקר. שבת שלום!

Mנטה

New member
היית רוצה ? את בטוחה ?

פורומים יכולים להכיל רק כמה עשרות משתתפים....

Mנטה

New member
שם מוצלח בעיני, אבל יש גם הסתייגות

לא נשמע לי מתאים לתחום הילדים.

Mנטה

New member
אני לא חושבת שבתחומים שבהם

בונים תפקוד מאפס, מדובר בשיקום. והמונח "ריפוי תפקודי" נשמע לי מונח משקם ולא מרפא. אבל אני בכלל בעד השארת השם הנוכחי.

אמילוי

New member
רפוי בעיסוק????????

לאאאא...רפוי ב'עסוק'ולא רפוי תפקודי, שם המקצוע שלנו חייב להיות בהקשר הכי רחב,כפי שהר'בע אכן מבוטא, בגישתו ההוליסטית (אני מקווה שכך) לבני אדם עם לקויים והגבלות מכל סוג שהר'בע מרפא מתקן מרריך ומלווה ע השקום המלא. רק צריך לאסוף את כל 'הפנינים' בכל מיני כתבות בהן מכנים כל פעילות שבני האדם מבצעים כשאין להם משהו יותר קונקרטי לעשות עם עצמם -ריפוי בעסוק *ואולי לקבל הצעות מהאקדמיה ללשון???

Ansel

New member
טוב, ננסה לעשות קצת סדר

הוצעו מספר חלופות: ריפוי תפקודי טיפול תפקודי שיקום בעיסוק האם החלופות עדיפות על הקיים, "ריפוי בעיסוק", ננסה למקד את הדיון ולנמק.

FESTIM

New member
שם

ומה בדבר ההטיות ? -מישהי רוצה להיקרא - מטפלת תפקודית ? או מרפאה תפקודית ? משקמת תפקודית ? לי אישית ריפוי תפקודי נראה לא רע אך שוב , ההטיה - בעיייתית. גם קלינאית תפקוד מישהי הציעה ונראה לי לא רע . וכל הכבוד לעוסקות במלאכת ההצעות !!!

מזאלונה

New member
אח, כמה היה נוח....../images/Emo8.gif

אם היה קל ופשוט להשתמש בשם הלועזי שלנו... כמו פיזיותרפיה... איזה חיים קלים יש להם מבחינת השם!

Mנטה

New member
דווקא לא

גם הן מנסות כל הזמן להחליף בגלל קונוטציות לא טובות. מאוד דומה למה שקורה אצלנו. זאת אחת הסיבות שאני בעד השארת השם. אני גם חושבת שהוא שם מאוד מוצלח. אלא שבאמת יש לי בעיה עם המילה "ריפוי" כי זה לא בדיוק מה שאנחנו עושים. וכשהופכים את זה לתרפיה זה כבר לא תרפיה בעיסוק אלא יותר "באמצעות עיסוק". להערכתי המילה הראשונה צריכה להיות "טיפול ב" או "תרפיה ב" והמילה השניה היא הבעייתית. אם מחליטים שה"ב" מייצג את המילה "באמצעות", כלומר את האמצעים הטיפוליים (כמו תרפיה באמנות, תנועה וכיו"ב) זה יכול להיות "עיסוק". ואם מחליטים שה"ב" מייצג את מטרת הטיפול, אז זה כנראה יצטרך להיות "תפקוד". טיפול בתפקוד או טיפול בעיסוק. משהו כזה.

למעלה