הצעה לפעולה

eviv

New member
הצעה לפעולה

בעת ביקורים שלי באוטוסטרדת המידע... עיני ראו כתבה שפורסמה בYNET וסיפרה את הסיפור על משרד החינוך שסירב לקבל לבית ספר מסויים ילד איתיופי בגלל זה שהוא איתיופי ויש יותר מידי איתיופים בבית הספר (25%) וזה יתן שם לבית הספר בואו נלך להפגין מול הבית של לימור לבנת על כך בואו נביא שלטים נגד הגזענות זה לא יכול לעבור בשתיקה אתם חייבים להסכים איתי... אי אפשר לשתוק כלפי ממשלה האחראית למשרד החינוך אשר מה שהוא עושה הוא אפלייה נגד האיתיופים אביב סניף ר"ג חוצה גבלות

cnogl

New member
להרים הפגנה עכשיו!

אתה יכול להעלות קישור לכתבה בבקשה?

pelegs

New member
חחח...

הבן שלה לומד איתי בכיתה, ואני כבר הספקתי להסתכסך איתו...אני ושב שלהפגין מול הבית שלה(ושלו) יהיה אקט מאד מופרז בדרך להסדר היחסים בינינו, לא?

Neta558

New member
כמה נקודות נוספות למחשבה בענין

"וזה יתן שם לבית הספר" - האם זו באמת הסיבה? לא מדובר כאן במקרה פרטי של גזענות נקודתית נגד אתיופים, יש כאן תקנה שמטרות חינוכיות וחברתיות מאחוריה (שעליכם לבחון האם הן נכונות, והאם ממומשות כראוי) אני קוראת לכם לבחון האם התקנה על פיה בכל בית ספר ישולבו לא יותר מ25% של תלמידים אתיופים, היא אכן גזענית. קשה לי להגיד שתהליך שילוב עולים חדשים בחברה הישראלית הוא מוצלח. במקום לשלב עולים חדשים, נוצר מצב בו נוצרו תרבויות-משנה לתרבות הישראלית. נדמה לי שמצבם של העולים מאתיופיה מבחינת שילובם בחברה הוא מהגרועים שבעולים, לפחות זו ההרגשה. לפיכך, תהליך שילוב של תלמידים אתיופים בבתי הספר נתפס כמהותי. בגיל צעיר קל יותר לשלבם בחברה, בעיקר במערכת ממלכתית כמו בית הספר. בית ספר שיקלוט אליו אחוז גבוה של תלמידים אתיופים, לא יצליח במשימת שילובם, שכן לא יהיה בין מי למי לעשות את השילוב. מתוך הכתבה: "קיימת המלצה להקצות כ-25% מקומות לתלמידים יוצאי אתיופיה בבתי ספר שבהם מספרם של התלמידים יוצאי העדה מנע השתלבות טבעית של תלמידים אלו בשכבת גילם הישראלית." יש הגיון מאחורי הדברים. אכן קל יותר לשלב קבוצה קטנה, שכן כך היא לא תסגר בתוכה. כמו שאני רואה את זה, הענין כאן אינו אפליה של תלמידים אתיופים, אלה שאלת ההתיחסות לסוגית העולים בארץ. האם יש "לשלב" עולים חדשים בחברה הישראלית, או שעל החברה הישראלית להשתנות עם כל זרם עליה? וחשוב מכך, מדוע העולים החדשים משתלבים באופן טבעי בחברה רק כאשר הם מיעוט? הסכנה שריבוי תלמידים אתיופים באותו בי"ס לא ישתלבו עם הישראלים היא נכונה, אך מדוע היא קיימת? מדוע עדיין קיימת הפרדה כה ברורה בין חברות שונות אלה בתוך החברה הישראלית? מדיניות משרד החינוך רק משקפת במקרה זה את המדיניות כלפי עולים חדשים במדינה. אולי לא משרד החינוך הוא הכתובת בנושא הזה... (ו
קטן - עם כל הריגוש מהלימודים המשותפים עם בנה של שרת החינוך, לא נראה לכם מתאים יותר להפגין מול משרד החינוך מאשר ביתה של לימור לבנת?)

eviv

New member
זה לא אומר..

קודם כל הנה הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2212996,00.html עכשיו קודם כל יכול להיות שיקול דעת של שילוב ש האוכלסיה אבל הדבר לא נראה כל כך נכון בגלל תראי את תל אביב יש בית ספר שלם שמוגדר לרוסים בית ספר שמיוחד לעולים מרוסיה ומהשכנות שלה כמו אוזבקיסטן אם באמת זה היה משנה למערכת החינוך אז לא היתה כנראה משקיעה מאמצים רק במגזר אחד אלה היתה משקיע ברומנים וברוסים ובכל השאר אבל בגלל זה שמשרד החינוך שם חוקים שמגבילים רק עדה אחת ואני אומר עדה בגלל שהילד המדובר נולד בישראל לפי הכתבה ולא מגבילים גם אחרות שאנו רוצים שיקלטו במדינתנו אז היתי אומר נכון זה למטרה טובה אנו עוזרים להם אבל חבר כי זה לא כך לכן אני מציע לעשות הפגנה נגד משרד החינוך אני יודע שהמנכלית של משרד החינוך קובעת הנהלים במשרד החינוך גרה בר"ג וצריך לברר איפה גרה שרת החינוך לימור לבנת אשמח לקבל שישורים והודעות לתיבה האישית שלי בגין הצעות בקשות או כל דבר הקשור אביב סניף ר"ג חוצה גבולות

Neta558

New member
כמו שאומרים אצלנו-טופו, טופו...

כדי להחליט על מה אתה מוחה, עליך להחליט מה אתה רוצה שיהיה. לא ברור מדבריך האם אתה רוצה להפגין בענין כי מגבילים רק אתיופים, או כי עצם ההגבלה אינה נכונה. כתבת שאילו היו מגבילים גם מגזרים אחרים, היית אומר שזה אכן לטובה ולצורך שילוב, אך מאחר שמגבילים רק אתיופים (יש לך אגב מקורות לכך?) מדובר לטעמך באפליה. ובכן, בכך אתה אומר שאתה מבסס את דעתך על סמך מבחן התוצאה, וזה לא מומלץ במקרה זה. נניח לרגע שהגבלת שיעור מגזרים בבתי ספר הוא נכון ותורם לשילובם בחברה. האם העובדה שהגבילו רק חלק מהמגזרים תגרע מהטענה הקודמת, בהנחה שהיא נכונה? עליך לשקול כל דבר בנפרד. אם ההגבלה היא נכונה ומממשת את מטרתה, עליך להפגין על כך שמגבילים רק אתיופים ולדרוש להוסיף לשיטה מגזרים אחרים. אם ההגבלה אינה מועילה אינה נכונה לטעמך, עליך לפעול כנגד שיטה זו ולמחות על קיומה, בטענה שלא זו הדרך לשילוב האתיופים, או כל מגזר אחר, בחברה. (ורצוי להציע דרכים אחרות במקביל).

eviv

New member
תשובה

קודם כל המטרה שלי למחות על הפליה וגזענות העלית טיעון שמשרד החינוך רוצה לשלב תלמידים אלה אבל הטענה היא לא נכונה מכיוון שאם משרד החינוך היה מאמין בכך אז לא יכול להיות שירצה לשלב רק את המגזר האיתיופי נכון? זה נשען על העובדה שבתל אביב יש בית ספר של האוכלסיה הרוסית (שאגב התפרסם כי היו לו הרבה נפגעים בפיגוע בדולפינריום) אם קראת את הכתבה נוחכת לקרא שלמשרד חינוך שתי טענות אחת מה שהסברתי למעלה ושניה זאת "הדבקת שם לבית ספר" נשאלת שאלה איזה שם יודבק לבית ספר -בית ספר של שחורים זו לדעתי גזענות אביב סניף ר"ג

למעלה