הצעה לפורום...

MotiAd

New member
הצעה לפורום...

די נמאס שאנשים באים ושואלים שאלות בנושא של למה יותר טוב להשתמש בזה במקום בזה (הכוונה לשפות תיכנות). לא נמאס ששואלים שאלות, זה טוב ששואלים שאלות, אבל נמאס שעונים אנשים שאין להם מושג וחצי מושג במה שהם אומרים ויכול להיות שהם ניזונים משמועות. וכל העניין הזה סתם פוגע גם באנשים שמחפשים את המידע הזה. הכוונה היא כמובן לשירשור האחרון בנושא. ההצעה שלי היא: אם למישהו יש כוח או שכמה חברה נתאחד ונכתוב מדריך שמסביר על כל שפה שנמצאת היום בשימוש ואולי גם לשלב קצת היסטוריה, וגם לעשות מן סיכומון כללי על השפה והשוואה במנגנונים של כל שפה לעומת שפה אחרת. לדוגמא: לערוף טבלה שחלק מהדברים שיופיעו בה: --------------------------------------------- VB ++C JAVA GARBAGE COLLECTOR yes no yes ודברים דומים, גם לגבי הורשה מרובה, דריסת אופרטורים וכו'. ולכתוב מה השימוש העיקרי בכל שפה, מה המיגבלות שלה. למשל PERL, ניתוח של טקסט, אסמבלי כתיבת דרייברים וקוד מהיר וכו'. הרעיון מובן. גם בפורום אומנויות לחימה יש לפעמים שאלות בנוסח: זה ברור שמי שלמד אגרוף תאילנדי ברחוב יפוצץ לג'ודואיסט את הצורה וכו'. זה לא מוסיף לשיח ומוריד מהאינטיליגנציה של השואל. גם שאלות בסגנון של למכונית אחת יש מנוע 2000 סמ"ק ולשנייה 1600 טורבו דיזל וכו' אבל הראשונה נוסעת יותר מהר (אין שום קשר ואל תחשבו שאני לא מבין בנושא) זה מועילות בכלל. מחכה לתגובות. שלכם, מוטי.

gilad_no

New member
יאללה מוטי ../images/Emo8.gif

כבר כתבתי פעם תמצית על מספר שפות עיקריות (אתה מוזמן לחפש בהיסטוריה). מכיוון שהצעת את הרעיון, אני ממנה אותך לאחראי :) תרכז איזה מסמך עם הסברים ואני מבטיח להעלות אותו לקישורים.

nirtheking

New member
עוד הצעה...

תפתחו את ה-faq (שאלות נפוצות) ככה תוכלו לשים דיונים מעניינים ושאלות שבדר"כ אנשים שואלים במקום הזה וכל פעם לקשר בהתאם. קחו דוגמא מפורום ASP ה-faq שם הגיע לכ-550 שאלות ודיונים (נראה לי שזה השו"ת הגדול ביותר מבין הפורומים של תפוז)

MotiAd

New member
זה ייקח הרבה זמן../images/Emo8.gif....

בגלל זה אמרתי עזרה של כמה אנשים. גם כמה שמכירים את השפות השונות יותר לעומק. פשוט מפוצץ מעבודה (מכל כיוון). אבל אני מבטיח לנסות ולעשות עם זה משהו.

למעלה