הצעה לסקר

bralon

New member
הצעה לסקר

למה לא לעשות סקר מיהוא הבאסיסט הכי טוב (שעדיין חי, זאת אומרת לא כולל גאקו פאסטוריוס).

tuko

New member
את מי זה מעניין בכלל?

כזה כלי משעמם תמיד יהיה בצל של הגיטריסט אלא עם כן קוראים לך SMITH המגלומן מ-הבתולה.

גילדורי

New member
תגיד אתה בסדר?!?!?!?!?!?!?

אולי אתה לא מבין בזה הרבה, אבל בס זה כלי יותר מורכב מגיטרה! בבס יש לך אפשרויות לעשות הרבה יותר דברים מגיטרה. בס זה לא רק לעשות תווים יחידים לפי הטוניקה הראשונה של האקורד, שאתה עושה ליווי לבס, אתה יכול לפתח אותו לכל מיני מקומות שאפילו לא חלמת שאפשר לעשות דבר כזה! אתה כתבת דבר מטומטם מאד, וזה נורא עיצבן אותי! בכל אופן, לדעתי הבסיסט הכי טוב זה פלי. נ.ב בסיסטים הם אנשים יותר יצירתים מגיטריסטים! (ואת זה לא אני אמרתי)

tuko

New member
מה יש להבין בכלל?

אולי אתה הוא זה שלא מבין? הבאס הוא בסך הכל רקע ונפח לגיטרה (אם במקרה שכחת?) . יש מתופפים וירטואוזים ויש גם נגני בס וירטואוזים ויש גם נגני נבל וירטואוזים נו אז מה.איפה שמעת על הרכב שהבאס הוא בפרונט? לא שמעת? כי פשוט אין דבר כזה, זה לא מעניין. אתה יודע בכלל מה התפקיד של הבס? יש לו ליין די קבוע לאורך השיר וזהו פחות או יותר, פה ושם יש בסיסטים עם יציאות אבל דחיל ראבבק מה אתה מתלהב מה? לך ותראה מי הולך להיות בסיסט,בדרך כלל הגיטריסט הפחות טוב בלהקה,(ואל תביא לי דוגמאות של יוצאים מן הכלל)

paul chambers

New member
כמה דברים:

1. spiral architect להקה שהבס באמת בפרונט גם מבחינת התפקידים הבילתי אפשריים וגם מבחינת הבאלאנס. 2.אני מסכים איתך שהבס התחיל בתור כלי שיעודו היחיד היה ליווי והנחת הבסיס ההרמוני של הקטע אבל מאז עברו עשרות שנים והבס התפתח בצורה מדהימה. תשמע להקות כמו death (המאוחרים שלהם), cynic ,דרים פיאטר,ןאפילו רד הוט ותשמע שהבס הוא מיזמן לא כלי ליווי נטו:הליינים שלו מישתנים כל הזמן, יש לו סולואים ובכלליוטת התפקידים שלו דורשים רמת נגינה גבוהה.בגלל זה זה ניראה לי הגיוני לגמרי לעשות סקר בסיסטים. חוץ מזה יש המון בסיסטים עם קרירת סולו...בפעם הבאה תאמר דברים שאתה יכול לגבות...

tuko

New member
אני מבין שהיצלחתי להרגיז -

את נגני הבס. בכל אופן לא זאת היתה כוונתי,סך הכל הבעתי כאן את דעתי ואת דעתם של עוד כמה שאולי קצת מתביישים (היום זה נורא IN להיות נגן בס ולדסקס ולחפור בנושא) אבל אותי הכלי הזה פשוט משעמם. אם כבר אתה מזכיר להקות עם בס דומיננטי היית יכל ללכת עד לשנות ה-60 ללהקת ה-WHO שלהם היה בסיסט באמת פצצה בשם ג´ון איטוויזל,אבל גם הוא ידע היטב את מקומו מאחורי טאונסנד. סליחה שפגעתי בריגשותיכם נגני הבס אבל כדי שתדעו פעם אחת ולתמיד היכן מקומכם, ברוב המיקרים טיפ´לה אחרי הגיטריסט.

KamikazA

New member
שמעתה פעם על פרימוס?

זה להקה שבאמת הבסיסט שלה בפרונט, יש עוד להקות פאנק שהבסיסט שלהם בפרונט כמו ראנסיד ואנטי פלאג וכו´

bralon

New member
קוראים לבאסיסט Les Claypool

והורדתי פעם קטע סולו שלו (בגרסת וידיאו ממורפיוס) בשם the awakening חבל על הזמן (הוא ניגן על פרטלס של 4 מיתרים).

גילדורי

New member
וגם בישראל

יש לפחות 3 להקות (רעש, איפה הילד, כרמלה גרוס וגנר), שאמנם הבסיסט שלהם לא וירטואוז, אבל הוא הכי בפרונט

D.G OD

New member
מה אתה מנסה להשוות בכלל?!

בס זה בס, הוא מיועד לדברים מסויימים, הוא כלי נהדר והוא מוסיף הרבה פעמים הרבה יותר מגיטרה צווחנית עם Distortion! אני לא מנגן על גיטרה או על בס, אבל יש הרבה שירים שיש גיטרה ולמרות שהיא יותר חזקה, המנגינה היא של הבס, והיא המנגינה היותר יפה! לא פעם קרה לי ולרבים מחבריי שזימזמנו את התפקיד של הבס מאשר של הגיטרה.. לדעתי זה לא דבר שצריך להשוות בכלל, אתה משווה בין כינור לקונטה-בס? לא! למה? כי הם שני כלים שונים!! ההשוואות האלה מטופשות! כל כלי במקומו מונח, ולדעתי בס זה כלי יפה ומגניב אפילו יותר מגיטרה חשמלית (לא מקלאסית
).. זה עיניין של טעם בברכה, The wizard of Oz, D.God

מסתבר שאתה לא שומע ג´אז בגרוש...

או בעיקר פיוז´ן... אתן לך דוגמא ענקית... להקתו של דניס צ´מברס... יש קטעים שרק הבאס מנגן, והוא בולט מאוד והוא מחזיק את כל המוסיקה, שלא הייתה שווה בלעדיו... זו דוגמא קטנה מאוד... ברוק זה פחות ככה אבל זה גם... מוסיקה בלי באס זה כמו מכונית בלי גלגלים... או יותר נכון בלי מנוע... אחד מהם.. מה שמזיז את האוטו... שבמקרה של להקות טרנטה, הוא לא ממש זז...

Zed off

New member
בידיוק...

שמע את ספייירל ארכיטקט(spiral architect) ונראה אחרי זה מה תגיד לפני שאתה מצהיר כאלו הצהרות כדי שתשמע קצת יותר להקות מי AC/DC וואן הלן(אגב הגיטרה כבר הגיעה?)

tuko

New member
אני שומע את מה שמעניין אותי!

הגיטרה נוחתת בעוד חצי שעה בדיוק. אני כבר לא ישן שבוע.

Zed off

New member
תשמע את מה שמעניין אותך...

אבל אל תגיד דברים סתם אם עוד לא שמעת הכל... תתחדש

tuko

New member
גם אתה לא שמעת הכל

אבל אני שמח שאתה מנהל איתי דיאלוגים תרבותיים,בלי לרדת ברמה. סחטיין.

Zed off

New member
בידיוק לא שמעתי הכל...

לכן אני מעדיף לא ללכלך על דברים שלא שמעתי וזה אתה זה שהתחיל לקלל בעבר לא אני...

tuko

New member
טוב אני מכריז על הפסקת אש

חד צדדית. דרך אגב ראיתי אותך ב-IOL

Zed off

New member
חשבתי שכבר ממזמן הייתה הפסקה

IOL? אתה מתכוון וואלה? כן אני כותב שם, ואני יודע גם מי אתה,נראה לי רק אני הבנתי את הקטע עם זה שאתה הולך לפגוש את Angus...

tuko

New member
לא רק אתה, גם שפיץ הבין

עכשיו יש לי כבר 3 גיטרות ואני קצת בדילמה.

mocko

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif LOL

הצצתי בפעם ראשונה בפורום רוק כבד של וואלה לפני כמה ימים וקראתי הודעות של איזה "טמבל" שהולך לפגוש בארץ את אנגוס יאנג . זה היה נראה לי די תמוה שהמסומם הקטן מגיע לארץ , ודווקא בתקופה כזו . עכשיו אני מבין ....

למעלה