הצעה לסקר

הצעה לסקר

אור- חלקיק? גל? די!!!!!!!!!!!!! בואו ננסה לקבועה האם האור הוא חלקיק או גל, בדרך האופיינית לישראל (בתאוריה אני מתכוון) בהצבעה דמוקרטית!

2_be

New member
סוף סוף מישהו פה מתייחס אלי ../images/Emo8.gif

הסקר יעלה יותר מאוחר היום... וכן..אתם עדיין יכולים להציע רעיונות לסקרים חדשים, לכתוב מאמרים, להעלות נושאים וכו...

רק בבקשה

לא לעשות באמצע: "גם גל וגם חלקיק" לדעתי צריך להחליט חד-משמעית את עמדת הפורום לגבי אור!

Henryf

New member
חד משמעית?

אין מושג שנקרא חלקיק. חלקיק זה מושג הלקוח מהמכניקה הקלאסית, וזוהי טעות לנסות ולהדביק אותו לתופעות תת-אטומית. מה זה חלקיק? משהוא עם צבע, חוסר חדירות, מקום במרחב? כל זה יכול להיות גם מצב אנרגטי, שבגדול (מכניקה קלאסית) נותן לאדם "תחושה" של חלקיק. זה עניין של אינטואיציה אנושית, לא פיסיקה. לדעתי את חוק אינשטיין שכאילו מקשר בין שני דברים שונים אנרגיה ומסה, צריך להבין למעשה כמקשר את אותו הדבר. מסה ואנרגיה זה אותו דבר, האנרגיה יכולה לעבור ממצב למצב, ובכל מצב נמדדת בעזרת שיטה אחרת. תורת המיתרים מתחילה לתת את כוון המחשבה הזה. ולכן אין, לעניות דעתי, שאלה באם הפוטון חלקיק או גל, כיון שחלקיק וגל חד הם, השאלה היא רק באיזו שיטה אנו מסוגלים למדוד את זה? האם יש לנו מאזני מסה או מד אנרגיה? זמן מחצית חיים, האם הכוונה לזמן אצלך הינה לחצי הראשון או השני?

אני מתכוון

האם אור נע כגל אלקטרומגנטי- אם נבנה משדר חזק במיוחד נוכל לשדר בעזרתו גלי אור. חלקיק- מתנהג כמסה ובעל תכונותיה.

לכן מקובלת שניות גל-חלקיק...

עד כמה שאני יודע,לקרוא לזה בכל אחד מהמושגים בניפרד יפספס את המהות של זה...

Henryf

New member
לשדר גלי אור?

האם נראה לך שזה יהיה אפשרי? להמציא את הפנס עוד פעם?

MerlinTheWizard

New member
אני מצביע גל...

כי חלקיק חייבת להיות לו מסה ולאור אין מסה הוא אנרגיה טהורה לכן גל הוא הנכון. מה שהכי היה לי מוזר, מכירים את הניסוי עם המכונה שלא עושה כלום! בקיצור מה שקרה שם היה שהעבירו קרן אור דרך קופסא שחורה שיש לה 3 כפתורים אז לחצו על אחד מהכפתורים והאור שינה כיוון, עכשיו שניסו ללחוץ על אותו כפתור בפעם השניה הוא נשאר על אותו מסלול וכאשר לחצו על כפתור שלישי והוא זז בצורה אחרת. בקיצור זה כאילו לקרן האור יש מוח והיא כל פעם מנסה לעבוד עלינו!!!! אם מישהו מכיר את הניסוי יכול להסביר אותו קצת יותר טוב אז בבקשה כדי שכולם יבינו. כי אני לא הבנתי מה הלך שם! ------------------------------------- מרלין ראש מסדר המכשפים

למעלה