הצעה למילה בעברית

עגנון

New member
הצעה למילה בעברית

כידוע לכל, בימינו נפוצים מעילים וחולצות בשם פליז (הפא רפה), רציתי להציע לקרוא להם פלוסין, שזו כבר מילה הקיימת בעברית (מקורה יווני)ומשמעה אריג עבה וצמרי.

xetuy

New member
על fleece, ועל אופנה עברית

ההצעה שלך נראית כתרגום טוב, מכיוון שגם fleece זה צמר. ד"א, תוכל לנקד? המילה אינה מוכרת לי ואיל לי מילון. אוי לבושה. העניין הוא, שבהרבה מקרים, הגרסאות בעברית לא תופסות, ונראה לי שבעיקר כשמדובר באופנה, וכאשר המילה העברית לא היתה שגורה מלכתחילה. אומנם הפליס הוא לבוש חם (שנועד לטיילים במקור), אך הוא משמש גם כאמירה אופנתית. ואנחנו לא לובשים אופנה "עברית", פה אנו, והנוער במיוחד, דווקא נוטים להעדיף את אופנת הכפר הגלובלי. אבל זו דעתי, והאופן בו אני רואה את הדברים. ובכלל, אופנה היא גם גם חלק מהתרבות, נושא שאפשר לדון בו בנפרד - אופנה עברית. יש חיה כזו?

עופר ב.ה

New member
בקשר לאמירה אופנתית

קצת חבל, אבל בנ"י הפליס כבר יצא מהאופנה, ויש להניח שאותו הדבר יקרה גם בישראל בחורף הבא או עוד שניים... בנוסף, הפ"א הדגושה מקטינה את הדמיון למילה האנגלית, המילה מורכבת יותר מאחותה האנגלית (שתי הברות לעומת אחת), הצליל שלה כלל לא עברי, והיא נשמעת כמו שם של תרופה. כך שמאוד קשה לי להאמין שיש לה סיכויי קליטה.

למעלה