הצעד הבא

aשרון

New member
תראה, הכי טוב זה לשאול..

אתה גיי וגם הוא, שניכם מחבבים אחד עם השני וכיף לכם לבלות ביחד.
לדעתי זה הכי טבעי (ועוד אחרי חודש וחצי) לשאול לאן כל זה הולך ומה כל אחד מחפש לעצמו מהקשר?

זו נשמעת שיחה כבדה, אבל אפשר לגשת לעניין גם בקלות ופשוט לשאול 'אתה נמשך אליי'? ולראות איך זה מתפתח משם.

ItsikH

Member
אין מנוס מהתייחסות ישירה, אפשר לכל היותר רק לנסח אותה
באופן לא יותר מפורש כמו "בא לך להזדיין איתי?"

נתחיל מלעבור לבית ממקומות ציבוריים, ואז אפשר למשל למשוך את השיחה לכיוון של סקס, אפשר לנסות ולגעת בנושאים או לדבר באופן שצפוי להיות מגרה או מעורר מינית.

Acoustic 3

New member
אני לא אתן לך עצה פרקטית. כי זה חסר טעם.

ואני לא יודע איזו עצה תהיה באמת טובה לך..
כל אחד נותן לך רעיונות ומילים להגיד.. ובתכלס, זה לא יעיל כ"כ.. בסופו של דבר אתה תעשה את מה שנוח לך.
אם אגיד לך להיות ישיר, ואתה מטבעך פשוט לא כזה - זו תהיה עצת סרק. פשוט חסרת כל משמעות.
אז אני אספר לך קצת על איך אני רואה את הדברים, בתקווה שתשאב מזה איזשהו משהו שיעזור לך.
&nbsp
המצב הזה מעיק..
מעולם לא התמודדתי עם זה כיוון שמעולם לא התביישתי להביע את המיניות שלי אחרי שהיחסים כבר עברו את שלב ההיכרות הראשונית.
אם קרה והתביישתי בהתחלה, אז תמיד הצד השני ביצע מעשה, וזה תמיד הקל עלי מאוד.
לא כך הדבר אצלך.
הצד השני לא מבצע מעשה, ואתה מתבייש מאוד לנתב את היחסים לכיוון המיני.
אני חושב שהבעיה המרכזית היא לקרוא את הבחור הזה. ברור לנו מה אתה רוצה. מה שלא ברור - זה מה הוא רוצה, אם בכלל.
&nbsp
אין לי מושג מי אתה, או מי הוא. אני לא מכיר את היחסים שלכם.
האמת, גם אין לי מושג איך שני בחורים צעירים יוצאים אחד עם השני ונפגשים על בסיס קבוע - ועדיין משאירים את המיניות מחוץ למשחק.
&nbsp
השאלה היא - האם אתם "יוצאים"? - אני מעלה את השאלה הזאת פשוט כיוון שלא ברור האם אתם מתנהגים באופן שמצופה מהיחסים האלה לעבור לשלב המיני.
אני יכול להגיד שאם אחרי חודש, כל מה שהייתי מקבל זה חיבוק - הייתי עושה חושבים עם עצמי לגבי מהות היחסים האלה.
הייתי שואל את עצמי כמה שאלות שיעזרו לי להבין ולנתח את המצב שאני נמצא בו.
למשל - האם קיים סיכוי שאני רואה ביחסים האלה משהו מסויים, בעוד הוא רואה בהם משהו אפלטוני לחלוטין?
האם יכול להיות ששנינו מרגישים את אותו הדבר ושנינו מתביישים להודות בכך?
ויותר מזה, האם זה שווה בכלל את המאמץ הזה?
&nbsp
&nbsp
שוב, לא יעזור אם גם אני אשים בפיך מילים להשתמש בהם, וזה לא יעזור אם אני אתן לך רעיונות איך להביא אותו למיטה.
מה שרואים מכאן לא רואים משם. אתה יכול לתאר את היחסים מכאן ועד מחר.. ובתכלס, אתה היחיד מבינינו שבאמת מרגיש אותם ואת הכימיה שיש באוויר כשאתם יחד.
&nbsp
אבל חשוב לי לציין דבר מסויים - מיניות היא חלק מיחסים של כל אדם בוגר עם בן/בת זוגו. חלק מבגרות היא גם לדעת להביע אותה ולממש אותה.
לא חייב לקפוץ מיד למים העמוקים. להיפך, השחיה הארוכה עד לשם היא מדהימה לא פחות והתהליך הזה הוא חשוב ויפה.
אבל לא תוכל לברוח מזה לעד, וגם הוא לא יוכל. מתישהו, מישהו יצטרך לעשות את זה. ויפה שעה אחת קודם.. כי כשהמיניות לא מגיעה, הייאוש מגיע במקומה.
&nbsp
&nbsp
לא נתתי לך עצה פרקטית.. כי שוב, בעיני זה חסר כל טעם.
רק תזכור שיכול להיות שהוא כותב באיזה פורום אחר באינטרנט וכ"כ מקווה שאתה זה שתעשה את הצעד.
הכל יכול להיות. המזל הוא - שאתה בקלות יכול לגלות את התשובה לכל השאלות.

bp9mk6

New member
אתה חושב שזה אפשרי להרגיש

על סמך מבטים, טון דיבור, שפת גוף וכו׳ אם מישהו נמשך אליך?
גרמת לי לחשוב קצת, תודה.
&nbsp

Acoustic 3

New member
בכיף ידידי, תמיד שמח לעזור. ולשאלתך -

קשה מאוד להגיד, אבל לרוב, אפשר לשים לב אם קיימת משיכה.
חוצמזה, שאחרי חודש חייב להיות איזשהו מתח מיני - בהנחה ואותה משיכה קיימת - (אגב, אני לא רואה סיבה להשקיע להפגש בקביעות עם אותו אדם כשאין עניין מיני)
אם אתה לא מרגיש שום דבר, אז זה טיפה מוזר. עוד יותר מוזר שהוא זה שיוזם את הפגישות. (חשבת שאולי הוא מחכה שתפגשו בבית שלך או משהו כזה? ושם, הדרך לאינטימיות תהיה קלה יותר?)
&nbsp
אבל זה אתה. רק אתה יכול להרגיש את זה.
אני יכול לתת לך דוגמאות על בסיס הניסיון שלי לגבי מתי שמתי לב שיש משיכה, מתי חשבתי שאין משיכה וצדקתי, מתי חשבתי שאין משיכה ובסוף הסתבר שטעיתי.. ועוד אלף דוגמאות. אבל אף דוגמה לא תעיד על היחסים ביניכם - כי רק אתה יכול להרגיש את הדברים האלה.
בשורה התחתונה - אפשר להרגיש דברים. אבל עדיין מדובר בהרגשה כללית ולא בידיעה מוחלטת.
איך יודעים באופן מוחלט? מנסים.. רק אז אפשר לדעת.
&nbsp
אל תשכח, לא מדובר רק במשיכה. מדובר במהות היחסים ביניכם - שכלל לא הוגדרו, ולכן הדרך קדימה בכלל לא ברורה.
לא רק שלא הגדרתם דבר, אתם גם לא במקום בו היחסים מוגדרים כ"לא מוגדרים".
למה אני מתכוון?
יש איזשהי מוסכמה בין אנשים בוגרים שלא מגדירים יחסים עד שיש תיאום ציפיות מסויים (הוא יכול להגיע במגוון דרכים, לווא דווקא מילוליות, אלא יותר פרקטיות). יחסים מהסוג הזה, שעדיין לא הוגדרו - הם תחת כותרת רבת אפשרויות.
שני האנשים לא מחוייבים אחד לשני, אבל הם כן מבלים יחד באופן מסויים, הם כן נמשכים אחד לשני ברמה מינית או אינטלקטואלית - וכל אחד מקבל ונותן משהו ביחסים האלה.
&nbsp
אתם, סתם מבלים יחד.. נפגשים במקומות ציבוריים ואפילו לא התנשקתם - שזה הדבר הראשון שעושים עם אדם שיש לך אינטרס רומנטי איתו.
לי לא ברור מה הכיוון או מה מהות היחסים. השאלה היא - אם לך ברור. כי זה בתכלס מה שחשוב.
&nbsp
&nbsp
נראה לי שבלבלתי אותך.
אני מקווה שלא.

bp9mk6

New member
בטעות לחתתי על שלח

התגובה שרציתי לכתוב למטה.
שם כתוב למה זה מורכב. :)

bp9mk6

New member
נשלח באמצע(גולש מהאייפון)

אתה מציג את זה בצורה לא נכונה, אנחנו לא מבלים מדי פעם ופה זה נגמר. יש את השיחות היום יומיות שכוללות בתוכן אהבה, רגישות, דאגה ושיתוף. יש את העניין שאני לא מרגיש שהוא נמשך אלי (וזה למה הוא לא עשה צעד), יש את המחשבה שאולי הוא מחפש חבר to hang out with ולא לקשר, יש את הבלבול אם אז כשהוא הציע לי לעלות אליו לדירה ״כדי להראות לי אותה״ אם זו היתה הצעת סקס או לא (פה אתה בטח חושב שכן אבל זה בכלל לא בטוח. בסוף לא עלינו כי מיהרתי למקום מסוים). יש את המשפטים שהוא רושם שאני לא בטוח אם הוא מתכוון אליהם באמת או שהוא סתם נחמד, לדוגמה לא מזמן שלחתי לו תמונה מוזרה שלי והוא אמר שאני בכל זאת מושך. ויש את זה שגם בלי הסקס הוא אחלה. החלטתי לסגור את הנושא הזה היום או מחר. חייב לומר שאני סקרן לאן זה יוביל
.
&nbsp

Acoustic 3

New member
חכה רגע חמודי

למה חייב להכנס מיד לסיפור של סקס?

לאט לאט. הוא הציע שתעלה אליו לדירה.. לא יכולת לעלות - אוקיי - אבל למה שלא תציע את זה בעצמך בפעם הבאה?
נראה כאילו הוא כן פתח את הדלת למגע מיני כלשהו - ואתה סגרת אותה, שלא באשמתך, אבל גם ככה נשמע כאילו אתם הולכים על גחלים.

אולי לא צריך 'שיחה' בנושא - יש מצב שהוא כן ניסה בעדינות לקדם את הקשר שלכם. אז הגיע תורך להציע משהו דומה.

אולי שם, כשיהיה לכם מקום פרטי, הוא יאזור אומץ וינשק אותך, או אולי הפוך. הכל יכול להיות...

איזה חמודיםםםםםםםםםםםםםםם

bp9mk6

New member
אולי, אולי או אולי?

כבר מחר אני הולך לברר מה התשובה לאולי הזה.
תודה חמודי

bp9mk6

New member
זה רשמי :)

הממ זה היה טיפה לא נח להעלות את הנושא.. זה היה בוואטסאפ. בגדול רשמתי לו שאני לא מבין מה הוא מחפש ומה הקשר שלנו כרגע, הוא ענה שהוא תכנן לדבר איתי על זה לראות אם אנחנו באותו ראש, ושהוא מחפש יותר מסתם חברות, ומשפט אחר"כ משהו כמו "קשר הוא אופציה, אבל לא בהכרח המטרה שלי. אבל אני אהיה בסדר גם אם רק ניהיה חברים". אחר כך רשמתי לו שאני כמוהו בנושא הזה וגם לי זה לא ממש משנה ושאני חושב שהייתי רוצה שניהיה יותר מסתם חברים. והוא ענה משהו כמו "סבבה מגניב, גם אני :)" אחר משהו כמו חצי שעה הציע שניפגש באיזה בר ושחברים שלו גם הולכים(קצת שימח אותי שהוא כבר רצה להכיר אותי לחברים שלו) ולמרות שרציתי לבוא היה לי משהו שלא יכולתי להזיז. עדין קצת מבואס בגלל זה. המחשבות אחר כך קרעו אותי של מה יכול היה להיות במיוחד שזה היה כמה שעות כשעוד היינו קצת בהיי מהשיחה.
&nbsp
-------------------------
ופה אני יכול לומר שאני מרגיש מאוד פגיע שאני מדבר עליו ועל איך אני מרגיש. יש לי את החסרונות שלי, יש לי את החוסר ביטחון שלי. אני מסתפר כל שבועיים כי אני לא אוהב את השיער שלי, ויש עוד כמה דברים שאני מעדיף לשמור לעצמי.:). זה לא שאני מכוער אבל הוא מהאנשים שאתה מסתכל עליהם ברחוב עוד כמה שניות מרוב שהם יפים. אני חייב להודות שבמקום קטן בלב קיוויתי שהוא יגיד לא ושהוא רוצה שנישאר חברים כמו עכשיו, בגלל שאני לפעמים מרגיש שהוא טוב מדי ביחס אלי. כאילו הוא יותר בוגר ממני, יותר זורם/חכם/מצחיק/בטוח בעצמו ממני.. ואני צריך לשמור על הקצב. ולא סתם לשמור, להיות יותר מהיר ממנו. מצד אחד אני אוהב את זה ואני לא מרגיש כאילו אני מזייף, אבל לפעמים זה מעיק. גם המשפט הזה שלו עלק קשר זה אפשרות אבל לא הכרחי.. ובגלל שאני אוהב אותו אני לא מצליח לכעוס עליו. אפילו בלב. לכל בן אדם אחר התגובה שלי היתה אחרת.
עד שאני אתאפס על עצמי ולא אדבר כמו מטומטם אני אתן לזמן לזרום ואראה איך דברים מתקדמים..
אני מקווה לראות לו את הזין בפגישה הבאה.

Acoustic 3

New member
קרעת אותי מצחוק בשורה האחרונה.

אני מקווה שזה ילך ושהכל יהיה בסדר.
תרגיש חופשי לפתוח עוד שרשורים בנושא.. השרשור הנוכחי כבר ירד למטה ואף אחד לא יראה.
&nbsp
&nbsp
בקשר לבחור - אל תתן לרגשי הנחיתות שלך להעיב על הקשר. ומצד שני, אל תתאמץ יותר מדי להוכיח את עצמך.
תרגיש שאתה שווה לו - ותהיה שווה לו. אם תהיה פחות ממנו, הוא ירגיש את זה, וזה לא טוב לאף אחד מכם.
נראה כאילו הוא מאוד מעוניין בך. תן לזה לקרות. אני מקווה שלא תפגע בסוף, אבל לטוב או לרע - אתה תלמד הרבה מהרומן הזה ואני מאחל לך המון הצלחה.
&nbsp
אנחנו פה תמיד, ובפרט אני.

יש אנשים שבאופן טבעי ולא נשלט מובילים יחסים לידידות

למרות שהם מאוד רוצים להכיר מישהו למטרות אחרות, איכשהו זה תמיד ינווט "רק" לידידות. לפעמים זה מתסכל.
אולי אתה איש כזה.
עיצות של אחרים לא יעזרו לך "לצאת" מהסטואציה שאתה מתאר. צריכים להיות לך "כישורים טבעיים" ליצירת סוג הקשר שאתה רוצה.
אולי אתה לא כל כך מודע לעצמך, ויש משהו בדברים שלי. אל תפגע, רק תחשוב עליהם.

בלוג שחור

אני חושב שעצות דווקא יכולות לעזור

לא משום שהוא צריך לפעול על פיהן, לסמן וי על השלבים ולהפוך את האישיות שלו, אלא משום שזה עוזר לדעת איך אנשים אחרים מתמודדים עם מצבים דומים.

באופן אישי, חוויתי חוויות די דומות בתחילת דרכי מחוץ לארון. היה לי מאוד קשה לעשות את הצעד הראשון, שלא לדבר על להתחיל עם מישהו סתם ככה. ועכשיו אני בערך 180 מעלות מזה. אין פה שום קשר לכישורים טבעיים אלא ללמידה ולשדרוג הביטחון העצמי.

היה איתי מישהו בצבא שהיה בינינו מתח מיני מאודדד בולט, ועדיין אף אחד מאיתנו לא עשה את הצעד הראשון, שנינו היינו בארון ולא ידענו מה לעשות עם עצמנו, אבל היה ברור לשנינו שיש מתח מיני. אחרי כמה שנים פגשתי אותו במקרה, כששנינו כבר בשלב יותר מתוחכם בחיינו, ופיצינו את עצמנו על התקופה ההיא (וגם דיברנו על כמה חבל שלא עשינו את זה קודם). אבל כמה חבל היה הזמן האבוד (סקס כייפי בתקופה ההיא היה משדרג את השירות הצבאי שלי פי כמה
).
מה שאני מנסה להגיד זה שלא שלקיתי בכישורים חברתיים, ולא שאיכשהו רק ניווטתי לידידות, אלא שהייתי צריך לפתח את כישורי הדייטים/ סקס/ וואטאבר שלי, ועשיתי את זה דרך למידה מניסיון של אחרים, וגם דרך התפתחות טבעית. אז אני חושב שעצות זה דבר מעולה, גם אם זה לא מתאים בדיוק לאג'נדה שלו כרגע. אולי בין השורות של מישהו כאן הוא יוכל למצוא משהו שמתאים לו.

Acoustic 3

New member
אתה חושב שאם אז, היית כותב בפורום

והיית מעיד על מתח מיני מורגש ובולט - וכולם היו אומרים לך איך לנסות/ לגשת/ מה להגיד וכו'.. - היית באמת אוזר אומץ ועושה את זה?
&nbsp
אני מאמין שאלה דברים שמגיעים לבד, עם בגרות ובשלות.
לכן עצות "פרקטיות" הן חסרות טעם בעיני, אלא יותר צריך להפנות שאלות שתשובה עליהן תדע לשים את האצבע על איפה הבעיה.
&nbsp
אבל זה רק אני.

אני לא יודע אם הייתי אוזר אומץ, כנראה שלא

אבל אני כן יכול להעיד שדווקא השתתפות בפורום מסוים לפני כמה שנים מאוד מאוד עזרה לי לצאת מהארון (בעיקר והכי חשוב, כלפי עצמי), לאזור אומץ לעשות דברים שלא עשיתי עד אז, וגם לפגוש מישהו מהפורום שבסופו של דבר שדרג את חיי המין שלי
. לא הייתי עושה את זה אם לא הייתי מתחיל להתכתב, לשאול שאלות, לחשוב מה אפשר לשנות, ללמוד מניסיון של אחרים וכו'.
בסופו של דבר כל העצות זירזו משמעותית את הבגרות והבשלות, את היציאה שלי מהארון ואת הביטחון העצמי שלי. לא בגלל שהלכתי לפי סכמה פרקטית שלימדו אותי, אלא בגלל שלמדתי את האופציות שעומדות לפני, והבנתי דברים שלא הצלחתי לחשוב עליהם לבד, וחילחלו לי עם הזמן.

אני לא רואה עצות פרקטיות כמשהו שמומלץ לעשות אלא כעצות שיכולות לתת פרספקטיבה על נקודת המבט ואולי גם לשנות את התפיסה.

בקיצור... אתה צודק, אבל אני חושב שגם אני

Acoustic 3

New member
הפורום שינה גם את חיי.

אני כל כך מזדהה.
כילד, וכנער מתבגר, הייתי מאז ומתמיד שקט יחסית. ילד טוב, בעל אישיות נוחה. (תמיד גם הייתי עצבני, אבל זה דבר שהתפרץ בגיל מאוחר יותר.)
אבל, האופי השקט שלי היה גם בחיים החברתיים שלי. לא באמת הייתי "פותח את הפה", והחברים לספסל הלימודים לא באמת ידעו מי אני.
כשנחשפתי לאינטרנט ולמערכות הפורומים השונות, התבייתתי על פורום אחד. שם, הרגשתי שהייתי מי שאני. העזתי "לפתוח את הפה" על גבי הרשת ולחשוף את כל מעלילותי, דבר שלא הייתי עושה בחיים הפרטיים.
הדמות שיצרתי באותו פורום היתה דמות חזקה יותר ודומיננטית, דבר שבמציאות לא באמת הייתי. פשוט כי שם - היה לי אומץ.

באיזה בוקר אחד נפל לי האסימון. לא היה לי הגיוני שאני נותן דרור לדעותי רק כשאשר אני מתחבא מאחורי מסך של מחשב.
מאותו בוקר, היית אדם חדש. גם במציאות היומיומית - הייתי ישיר, לעיתים בוטה, דעתן, ביקורתי ולעיתים אפילו קצת תוקפני.
זה היה תהליך של מתן דרור, אבל סופסוף הייתי אני, פשוט כי לא הסכמתי יותר להתחבא. טעמתי מהחופש הוירטואלי, והכרחתי את עצמי לחוות אותו גם במציאות.

לפני שנה בערך, בחור שרצה לצאת איתי פעם, נכנס לסקייפ כל פעם כדי לדבר איתי, עד שהסכמתי להפגש. זה היה תהליך של חודשיים בערך.
כשהגעתי אליו הביתה, בפעם הראשונה שהוא פגש אותי, הוא חייך אלי ואמר לי "וואו, אתה דווקא בנאדם נחמד".
לא הבנתי מה הוא אומר ושאלתי אותו: "מה? למה "דווקא"? ממה אתה מופתע?"
והוא ענה: "לא יודע. באינטרנט, אתה פשוט בלתי נסבל".
צחקתי קצת, כי הבנתי למה הוא מתכוון. אבל אחרי חודש, הוא לקח את מילותיו חזרה. הוא טען שאני בלתי נסבל במציאות בדיוק כמו שאני באינטרנט.
ואני חייכתי לעצמי, כי סגרתי מעגל.

אני שמח שהתחברתי למערכת פורומים. זה פשוט אילץ אותי להוציא החוצה את מי שאני. אבל זה תהליך שקרה מעצמו, תוך כדי התבגרות.
זה היה סתם סיפור לא קשור על איך התכתובות בפורומים עזרו לי וזרזו את תהליך ההתבגרות שלי

למעלה