הצל שלי ואני

לשום שיר

אין הסבר ספיציפי, לדעתי כל אחד לוקח את השיר למקום שונה, בדיוק כמו ששיר כזה או אחר ישפיע עלי ועלייך לא.

קרן ב1

New member
מה שיפה בשיר הזה

זה שיכולות להיות לו כל כך הרבה משמעויות כי אצל כל אחד הצל הוא משהו אחר, כמו שליז אמרה כל אחד לוקח את זה למקום אחר - תלוי מה הצל שלך... אם אתה נכנס למילים אז הצל הוא משהו בתוכך שיכול מאוד להפחיד אותך ומצד שני כשאתה מתחבר אליו אתה יוצא לחופשי ומשתחרר מהפחד ("רק כשהצל ואני ביחד"), אבל מה זה בדיוק הצל, זה עניין מאוד אישי. כל אחד והצל שלו.

gadoso

New member
אני חושב

אני דווקא חושב,שהשיר הזה מדבר על מוות.. הצל הוא מעין הקבלה למת שחי בתוכך,הוא תמיד בתוכו אף פעם לא יכול לצאת(הצל על השביל זה מעין זכרון) אבל בעיקר הקטע של "בוא נעוף רחוק אתה תהייה לי כנפיים,תן חיבור דמיוני שהיה עד עכשיו בלתי אפשרי" זה כאילו המת שאפשר רק בדמיון לגעת בו אבל זו דעתי!:)

ענתי44

New member
ואני חושבת הפוך../images/Emo168.gif../images/Emo65.gif

השיר מדבר על השלמה עם עצמך. לטוב ולרע.הצל בעיניי מגלם את כל הפחדים, החששות, והפגמים שקיימים בכל אחד מאיתנו. צל כזה שמטיל כובד על האדם והולך אחריו לכל מקום, ואם אתה נותן לו להוביל אותך, אז הוא יגרום לך למעוד ולהכשל. הוא יכבול אותך לבינניות ולחידלון ולתבוסתנות. אבל, אם אתה מבין, שאין דבר שלם יותר משברים שהתאחדו. וכי שהצל הזה, ילווה אותך כל חייך אבל אתה צריך לתת לו יד ולהוביל אותו, אל העשייה ואל ההצלחה. ואם לא תנסה כל חייך לברוח מהצל שלך (שיכול כמובן להכיל גם אירועים כואבים בעבר או דמויות סמכותיות) אלא תושיט לו יד, רק אז יהיה טוב ,"כשהצל ואני ביחד", רק אז " בוא נעוף רחוק אתה תהייה לי כנפיים, תן חיבור דימיוני שהיה עד עכשיו בלתי אפשרי",בעיני להמריא פירושו לא למות, להיפך, לצמוח להתפתח לפרוח. בבחינת " השמיים הם הגבול" אבל, כמו שאמרת.... זו רק דעתי

willo1

New member
יהודה אמר פעם

שהוא כתב את השיר הזה בעקבות הגמגום שלו.. אחרי שהוא התגבר על או משהו כזה.. זה בקלטות של רינה
הוא מזכיר את זה שם
יודה

קרן ב1

New member
מה שיהודה אמר בהקשר לכתיבת השיר

ובהקשר להתגברות על הגמגום שלו, נמצא בכתבה שאילנה דיין הכינה עליו בערוץ 1, אז בשביל כל מי שלא ראה, זה מה שהוא אמר בנושא: "התבגרתי מאז, התחזקתי מאז. הייתי גם בטיפול ולמדתי להכיר ולזהות את המקום שממנו הגמגום הזה בא. זה כנראה טראומת ילדות שחנקה אותי וסגרה אותי ולא נתנה לי להתבטא. הייתי מבוהל. ועם הזמן, וההתבגרות והטיפול, למדתי לזהות את המקום הזה, ולהתחבר אליו, ולהפסיק לתת למקום הזה, להפסיק להיות בתוך המקום המבוהל הזה ופשוט לפתוח דלת, ולכתוב את השיר הצל שלי ואני".

A r e t h a

New member
לדעתי

הצל - התת מודע, הפחדים החרדות וכו' ולדעתי השיר מדבר על להתגבר על פחד, כל אחד ומה שגורם לו חרדה, לא להכנע אלא לצאת אל האור למרות הפחד, זה מה שאני רואה בשיר

עורוס

New member
אם כבר הנושא עלה... ../images/Emo97.gif

איך אתם מפרשים את "כשתגדל"...? אם יענו לי אני גם אשתף בפירוש שלי...

ענתי44

New member
ניתןח השיר הזה היה טקס קבלתי

לפורום הזה.נדרשתי לבחור שיר ולנתח אותו, וכך עשיתי והחבר'ה הגיבו עליו

למעלה