הצלת EXCHANGE 2000

mapleleaf

New member
הצלת EXCHANGE 2000

שלום לכולם, אני יודע שהשאלה קצת "בומבסטית" אבל תהייתי אם למשהו מכם הדזמן "התענוג" של הסנריו הבא: לאחד מלקוחותי יש שרת WINODWS 2000 עם EXCHANGE 2000 השרת הזה בן איזה 4 שנים ועושה רושם שהוא עומד למות כל רגע... נכון לעכשיו הלקוח לא מעונין להחליף את השרת אבל אני יודע שהיום בו השרת ימות הוא קרב ובא... נניח שמחר הוא מת ורכשתי חומרה חדשה והתקנתי WINDOWS 2000 ושחזרתי SYSTEM STATE. האם אני יכול להריץ את ההתקנה של 2003 עם /disasterrecovery ואח"כ להעתיק את קבצי הSTM וEDB של ה2000 או האם אני חייב להתקין EXCHANGE 2000 ? ועוד שאלה קטנה... קראתי איפשהו שבשביל לשחזר EDB וSTM הגיבוי של הקבצים האלו חייב להיות מגיבוי ONLINE ולא גיבוי OFFLINE... האם זה נכון? תודה לכולם!

antidot

New member
------->

אם אתה רוצה להשתמש בקבצי store של שרת קיים, אתה חייב להתקין אותה גרסת Exchange עם אותה רמה של Service Packs ורצוי אפילו עם אותם patch-ים של Exchange. אחרת הstore פשוט לא יעלה. לגבי השאלה השניה, אתה עלול להגרר לבעיות אם אתה מנסה לבצע mount לקבצי store שגובו offline וזאת מהסיבה שגיבוי online מטפל בנושא ה transaction logs של Exchange: מבצע להם commit ומאפס אותם. גיבוי שבוצע offline יכול להביא למצב בו חלק מהטרנסאקציות עדיין לא הוכנסו לstore ולכן הstore במצב inconsistant. יש דרכים להתמודד עם זה, אבל תחסוך לעצמך זמן גבה אפילו עם ntbackup אם אין לך משהו אחר שמודע לExchange. ntbackup על שרת Exchange עצמו יודע לטפל בגיבוי מסודר של Exchange.

frolik

New member
על פי מה שאני יודע

כאשר מורידים את ה- information store בצורה מסודרת הלוגים נרשמים לתוך ה- DB. בכל מקרה יש נוהל מסודר לשיחזור שרת מגיבוי offline. מהניסיון שלי, מגיבוי Offline מתעוששים יותר מהר ויותר בקלות.

Motel

New member
לא בהכרח

בד"כ גיבוי offline הכוונה לשרת שאינו עובד.גיבוי online הוא גיבוי לשרת עובד. הגיבוי איננו מחייב הורדה של השרת, Exchange או DB אחרים. Dismount מסודר איננו מבטיח הצלחה.לפעמים מספיק בעיית תקשורת/דיסק באותו רגע, וההורדה לא הייתה נקייה. בגלל זה, כחלק מתהליך גיבוי מסודר, תמיד מריצים eseutil /mh על הקבצים.

למעלה