הצלת חוף אולגה

michalbensh

New member
הצלת חוף אולגה

שלום לכולם,

בימים אלו מתנהל מאבק חשוב מאד כנגד פגיעה בחופי אולגה הנמצאים בסכנה ממשית מפני הרס.
תוכניות בנייה של מלונות, טיילת ופארקים שאושרו לפני מספר שנים, מאשרות בנייה במרחק של 100 מטר בלבד מקו החוף (בניגוד לחוק החדש הדורש מרחק של 300 מטר).
מצ"ב קובץ המסביר את הסכנה הקיימת לחוף.

אירוע גדול שמטרתו לגרום לעיריית חדרה לבחון מחדש את תוכניות הבנייה יתרחש בחוף אולגה ביום שישי ה 22.6.2012 בשעה 13:00. באירוע זה ישתתפו תושבי חדרה, פעילי מגמה ירוקה וארגונים ירוקים רבים ואחרים.

אני פונה אליכם בבקשה לעזרה,
אני רוצה לארגן משט (של יאכטות, סילים, גלשני רוח,גלשנים קייאקים וכל דבר השט במים) שימחיש את החשיבות של החוף-זה מצטלם טוב, זה מושך אנשים וזה יעורר עניין רב ויתרום רבות להצלחת האירוע.

מי שיכול ורוצה לעזור מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית ואצור איתו קשר, או לחלופין לשלוח לי מייל : [email protected]

בנתיים אפשר לחתום על העצומה:
http://www.atzuma.co.il/savehaderabeach

התנגדות רישמית תוגש לבית המשפט וביום האירוע תהיה נוכחות של עורך דין שתוכלו לחתום.

אל תישארו אדישים! כי חופים לצערנו כבר לא נשארו...

בתודה מראש,

מיכל
אחראית קשרי קהילה
מגמה ירוקה, תא רופין.

מרינות לרוב!....כמה שיותר, כמה שיותר מהר....

צריך להציל את המדינה מהירוקים שמחרבים כל דבר טוב!
.
חוף הים שייך לכולם! לא רק לירוקים!

אני חלק מכולם? אני אוהב מרינות...

כי אני אוהב סירות ושייט.
חוף עם סלעים לא מעניין אותי.
חוץ מזה שיהיו סלעים משובר הגלים?

sun day

New member
ביחס לאוכלוסיה

כמה שייטים יש?
זה לא נשמע לך קצת איגואיסטי לרצות לקחת מהרוב את ה0.02 ס"מ שיש עבורו?

לא!...לא אגואיסטי!...

הירוקים אגואיסטים!,
חורגים מזמן מהמנדט שקיבלו ממני!
אני מאוכזב מהגישה שלך!

sun day

New member
מדוע?

כשבונים מרינות ,בונים אותם עבור הספורט הימי? כדי שיקום במקום איזה מועדון ימי שלא יבואו בתלונות שמסתובבים להם סירות זעירות ללא מנוע ומפריעות בדרך?
אם המחשבה הייתה,קייט,נופש וספורט ,הירוקים לא היו מתנגדים,אבל המחשבה היא לא ספורט ומינימום פגיעה באוצרות הטבע המעטים שיש.המחשבה היא נדל"ן ואיך לעשות יותר ויותר כסף על חשבונך.
לפני שיבנו עוד מפלצות כמו הרצליה והמלונות על קו החוף בתל אביב שבגללם אין אויר בעיר,שיפנו את הבה"ד ויבנו שם מרינה צנועה בלי נדל"ן מתרומם ומזדקר.

מה רע במרינה בהרצליה

ומה רע בחוף בתל-אביב? הרבה מועדוני ספורט ,הרבה מוצאים את פרנסתם שם ועוד הרבה מאד מבלים באתרים אלו.
גם לפי דעתי ב"שם הבטחון" מונעים מאיתנו הרבה חוף ואם יפנו חלק מהם הלוואי ויקימו עוד "הרצליה"

newsail

New member
הרבה רע במרינה הרצליה!

המרינה גרמה להרס החוף צפונה לה. חוף רחב ונהדר עם חול לבן ורך, כמו חוף השרון, נעלם כמעט לגמרי. עתיקות הולכות ונעלמות לתוך הים באפולוניה וההסטוריה נמחקת.
המרינה עצמה מזוהמת - מכוון שלא הופעלו המערכות שנועדו ,לכאורה למנוע את זיהום המים, ובפועל קסת"ח לשם קבלת היתר הבניה.
המרינה היא מקום עגינה לכמות גדולה של כלי שיט שלא ראו ים וגם לא יראו ים.
כל יעוד המרינה היה יצירת שטח נדלני חדש לקבלנים- על חשבון החוף של כלל הציבור שנהג ללכת לחוף הים הנקי של אז, והפך למקום מחיה ובילוי של מתי מעט הגרים בבתים שבמרינה או ששטים ביאכטות שבמרינה. רוב הציבור שנהג להינות מהחוף נפגע או שנפטר מזיקנה.

sailor

New member
ורק אצלנו (ובארה"ב)

בית המשפט העליון נמנע מלהוציא צו הריסה לבניה בלתי חוקית בעליל, ומאשר גרסא אנמית של פקוח על שמוש לצרכי תירות שכל בעלי הדירות מצפצפים ועוקפים אותו.

ומה עם הפעילות הימית השוקקת?....

בו נתחיל עם פעילות הנוער?
ונמשיך עם אנשים כמוך?....אתה פעיל? שט? מפליג?
.
אתה בוחר בחצי הכוס הריקה?

sun day

New member
שוב כדי לצאת לים

עם כלי השייט הקטנים לא צריכים פרוייקטים גדולים.

עובדה שלא היה...

בהרצליה, אשדוד ואשקלון.
אין בנתניה, אין בחדרה, ושדות ים יש מעגן טבעי.
ברם אולם, הפרויקים הגדולים גם עוזרים לממן את פעילות הנוער, מה גם שנח וזמין יותר.

sun day

New member
לא היה

ותראה מה תכנון לקוי עשה/עושה לטבע
ותראה מה עושה הון ושלטון

danielia1

New member
דמגוגיה ורק דמגוגיה. החול נעלם בגלל המרינות?

או בגלל סכר אסואן? אם היו מקימים הרבה שוברי גלים לאורך החופים, החול לא היה נעלם. (אך היו נוצרות בעיות אחרות)....

כשתגלי דרך אחרת\ טובה יותר להקמת מרינות?....

תספרי לי בסוד

newsail

New member
כן - לבנות לגונה מלאכותית על חשבון היבשה

ששובר הגלים לא מהווה מחסום לתנועת החול בים.
לגבי החול- סכר אסואן אינו הסיבה לאסון מכוון שהדלתא של הנילוס ממשיכה לספק חול לחופי ישראל רק שהשוברי גלים שינו את משטר הזרימה והסעת החול.

newsail

New member
אה, זה לא ילך.הנדלניסטים מפסידים שטח במקום...

להרוויח שטח.
לכן ימשיכו לפגוע בחופים לטובת הנדלניסטים ולא לטובת הציבור.
אגב הציבור גם רוצה לאסוף פרחים לסלון מהטבע אבל חונך שלא לעשות זאת לטובת הסביבה שלטובתו. למעט האלרגיים לצמחיה שרוצים להכרת כל גורם מאלרג, אבל האם בגלל מעוט כזה נשחית את הסביבה? בדיוק מאותו נימוק שלום מילת במיעוט ולכן לא מצודק לספק את מעוייו על חשבון הציבור.

חביבי, שייטים הם כבר לא מיעוט....

עוד מרינות = עוד שייטים.
.
אולי אתה לא רוצה מרינות? כדי שהשייטים ישארו במיעוט?
כל זה ע"פ תפיסתך והלוגיקה שאתה מנסה להוביל? (לפחות כאן)
.
ולתפיסתי, כל מי שתולה את התנגדותו בהון, שלטון ונדל"ן, הוא "פולניה מהבדיחות", זאת שלא יכולה לראות מישהו אחר נהנה.
תתחיל לראות כבר את התמונה הכוללת, ואל תדרוך לי על הפרחים בגינה שלי!

למעלה