הצללה

binbal3011

New member
הצללה

שלום לכולם, מישהו יכול לתת לי פרטים לגבי הצללה לבית עם חזית דרומית? אנחנו מתכננים יציאה לחצר עם חלונות גדולים לכיוון דרום. האם פרגולה על אורך כל החלון ברוחב מטר וחצי תספיק לצל? מצאתי את האתר הזה: http://greenpages.co.il/database/files/pthim.htm תודה, בועז

פיטנגו4

New member
עשית חיפוש כאן בפורום?

דיברנו על כך כמה פעמים. הכי בטוח לעשות הדמיה ממוחשבת. להציב את הבית בדיוק בזוית הנכונה, תמדדו במצפן זה הכי בטוח. (לא צריך להיות מומחה בהדמיה. מספיק לציר את היקף המבנה ואת החלונות. ) רק כך אפשר לראות איך השמש תשפיע בעונות השונות ובשעות השונות. לפי זה תראו אם הפרגולה בכלל משפיעה, ואם אפשר למצוא פתרונות אחרים . למשל: עץ שנשתל במיקום הנכון על מנת שיצל על הלחונות של הבית.

binbal3011

New member
חיפוש

עשיתי חיפוש, מה שחיפשתי זה יותר "כלל אצבע" לגודל הפרגולה כי אם הכיוון דרום והשמש לא משתנית (עדיין) זה אמור להיות אותו גודל. אנחנו נשלב כמובן גם צמחייה. תודה!

פיטנגו4

New member
אם תמצאי כלל אצבע

ספרי לי.
אין דבר כזה אני ב"כיוון דרום". (סבירות סטטיסטית נמוכה, בכל מקרה). הרי את לא בדיוק בדיוק מול הדרום, אלא בזווית כלשהי. הזוית שלך שונה מהזוית של האחרים. אם את 10 מעלות מזרחה, ואחר נמצא 10 מעלות מערבה, ההפרש ממש משעותי מבחינת השמש. לכן, הפתרון שמתאים לאחרים, לא בהכרח יתאים לך. מה יתאים לך? רק הדמיה תאמר.

binbal3011

New member
כיוון

מה זה אין דרום? אזימוט 180 מעלות בדיוק... נכון זה יכול להיות 178 אבל לא בטוח שזה משנה. אכן, אני אבדוק הדמייה כי יש לי חלונות פתוחים על כל הקיר הדרומי והמערבי כך שבשעות הצהריים ואחה"צ אני בשמש תודה :) אגב, זה "תמצא", לא "תמצאי"

פיטנגו4

New member
סליחה ../images/Emo89.gif

על המין. טוב, אם זה 178 זה באמת לא משנה..
. אבל אם זה 160? רק הדמיה יכולה להראות את מיקום השמש בחודשים השונים בשעות שונות. צריך לראות את הזוית בקיץ, וגם את הזוית בחורף. אפילו בבתוכנות בסיסיות כמו סקצ'אפ יש אפרות להכניס מיקום בארץ. (עכו, למשל).

binbal3011

New member
תודה

אני אנסה את זה... את צודקת 100%. אגב אני לא חושב שיש הבדל גדול בין תל אביב לעכו. המרחק הוא כ 150 ק"מ שזה בערך מעלה וחצי גאוגרפית. לצורך חישוב צל על בית, הצל יפול כמעט אותו דבר בשני המקומות.

למעלה