הצלילה בקישון

ניב ד

New member
הצלילה בקישון ../images/Emo122.gif

מה אתם אומרים על הסרט בנושא לוחמי השייטת והצלילה בקישון (למי שראה) ? בעיני זה היה פשוט מצמרר ומזעזע, ועדות נוראית לכמה שהמדינה הזו נצלנית ובזויה וכך גם הצבא הכסתחן שלה. אז אחר כך מתפלאים למה בתאונה מסכנה של סתם איזה אחד באילת אף אחד לא שם קצוץ על דו"ח חקירה ועל המשפחה שרוצה לדעת מה קרה ועל סתם זכרו של אותו אדם. ואני מתנצל שאני נשמע כמו פ"ש -אבל זה פשוט מרתיח כמה שאלו שלמעלה יודעים רק לדאוג לעצמם ולא לקחת אחריות על כלום.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ניביניו, אני מתפלא שאתה מתפלא

איפה אתה חושב שאנחנו חיים ? בסקנדינביה ? ו ב ב ח י " נ

Gוקית

New member
אני יכולה להבין אותך........./images/Emo7.gif

הכתבה בערוץ 2 היית כתבה קשה מאוד.....וחשפה דברים ששנים רבות טייחו ואף אחד לא דיבר בגלוי אבל "עוף השמים מוליך את הכול" וסוף הדברים להתגלות. Gוקית

ניב ד

New member
לדעתי עוף השמים דוקא מוליך את

הקול, אבל הכוונה אותו דבר.

בושה גדולה למדינה ולמערכותיה

אמנם בשל שעת השידור המוקדמת לא צפיתי בשידור (וגם הוידאו כשל) אבל את הכתבה בידיעות קראתי בזמנו. מדובר בכתם ענק על כל מערכות המדינה, החל מחיל הים וכלה בבתי המשפט. מסתבר שזה לא מקרה יחיד בו אנשים שסיכנו את חייהם ביחידות המובחרות ביותר נעזבים לנפשם למות. כל המיתוס הזה של "לא מפקירים פצועים בשטח" הוא זריית חול בעיני הציבור שהתחיל עם הקמת המדינה ונמשך עד היום. לא מזמן פורסמה כתבה על נשות טייסים שנפלו בעת שירות מילואים´ הסתבר שכל ההבטחות לגבי עתיד משפחותיהם´ שניתנו להם בחייהם, אינן שוות את הנייר שעליו נכתבו. עצם הרעיון שישלחו אנשים/ חיילים לצלול בנחל המצחין הזה רק בשביל להתאמן (חסרים מקומות להתאמן?) בלי לחשוב לרגע על מה ולמה הוא כל כך מסריח ואח"כ, כשיודעים, עוד לנסות ולהתנער מכל זה- זה זילות החיים. ואנחנו תמיד התפארנו שערך החיים הוא ערך עליון אצלנו. חחח. מרתיח! תקראו את הדברים שכתבה אריאנה מלמד ב- ynet.

וזה עדיין לא הכל

לידיעתכם הכללית ועדות שונות כבר לפני 15 שנה סיכמו כי על הפסקת הצלילות בנחל הקישון בעיתונות כבר לפני המון זמן חשפו את הפרשה האומללה הזו בית המשפט העליון כבר נתן הוראה על הפסקת הצלילות בנחל הקישון עד הודעה חדשה חיל הים הבטיח לא לצלול בנחל הקישון (בעיתונות) אז מה ? עד היום צוללים בנחל הקישון הלוחמים האמיצים שלנו שהם מטוביי בנינו אז כמו שכבר נאמר כאן, (אם כל הצער) מה חשוב תאונת צלילה אומללה של בחור זה או אחר, במקום כזה או אחר, למה אף אחד לא ממהר לחקור תאונה כזו או אחרת, ולהגיע למסכנות, לתת את הדין. חברים, אנחנו חיים במדינה של "ארץ אוכלת יושביה" יום טוב קיסר הדור

מירב ד

New member
הצלילה בקישון ../images/Emo7.gif

אין לי שום קשר לצלילה....חוץ מזה אולי שאני אוהבת את הים.... בכל מקרה... היה רשום בדף בית של תפוז שיש דיון בקשר לצלילות בקישון... ובגלל זה נכנסתי...אני לא רואה כאן כל כך... בכל מקרה... ראיתי אתמול את הסרט...וגם הקלטתי (לא משנה למה...).. הסרט עצמו היה ממש ממש עצוב....איך החיים של האנשים האלה התגלגלו... הבנתי מהסרט שהתגלו יותר מ80 איש שחלו בסרטן ובמחלות אחרות מהזיהומים שיש בקישון...ומתוכם כבר יותר מ20 נפטרו מהמחלה.... לי אישית יש קשר לדבר...בגלל שגיליתי אתמול אחרי שראיתי את הסרט...וסיפרתי לאבא שלי שראיתי אותו...אז הוא סיפר לי שדוד שלי (אח שלו)... שעד לא מזמן חשבו שנפטר מסרטן בגלל עישון סיגריות...הסתבר שזה היה מצלילות בקישון (הוא היה לוחם בשייטת...) אבל זה כבר סוטה מהנושא של הפורום.... בכל אופן...אני אשמח לראות עוד הודעות בדיון בנושא... שלכם מירב

helius

New member
דבר שלא היה שם

שאולי צריך לחשוב עליו הוא החבר´ה של חובלים. חבר שלי שהיה בקורס חובלים והשתחרר לפני כמה שנים אמר שהם היו מתאמנים באזור ומדי פעם היו גם טובלים שם קצת. לא יודע אם יש לזה השפעה כלשהי, אבל זה בטוח עוד צד שצריך לבדוק.

atlantis

New member
דובר שם גם על

צוללי הסטילים שנחשפו גם הם. אלה הם האנשים שמשרתים כחובלים ובעיקר חובלי מכונה שעוברים כחלק מההכשרה גם קורס צלילה על מנת שיוכלו לבצע צלילות לבדיקת גוף הספינה כשהו במים וכדומה. חובלים אלה ( גיסי הוא אחד מהם ) קיבלו השנה זימון לבדיקות . למיטב ידיעתי חלקם לא מעוניינים להיבדק רק מהפחד שאכן ישנה איזושהי בעיה אצלם.

hockeye

New member
ברשותכם, קצת סדר בבלגן...

הדבר הכי מסוכן והרסני למאבק צודק הוא התלהטות מיותרת שמכניסה טיעונים מופרכים. ואני בטוח שהכל מכוונות טובות ומכאב אמיתי, אבל בכל זאת... הצלילות בקישון החלו בשנות החמישים. עד שנת 87 אף אחד לא חשב על נזק אפשרי לצוללים. ב- 87 התחיל תהליך שבסופו המליץ קצין רפואה ראשי של חיל הים לא לצלול בקישון, למעט במקרי חירום. מפקדי השייטת דאז נתנו למושג "חירום" פרשנות רחבה מאד, והצלילות למעשה נמשכו עד 92 או 93והופסקו בעקבות תאונת צלילה ולא בעקבות החשש מזיהום. ילת"ם המשיכו לצלול מדי פעם עד שנת 2000. קורס חובלים ביצעו סדרה קבועה בנחל עד שנת 80 ואז, בעקבות מגפת דיזינטריה הועברו לעכו ושם הם עד היום. גם אז אף אחד לא קישר. צריך להיזהר כשמדברים על "טיוח" של שנים, כי שמים המון אנשים על ספסל הנאשמים. היות ועד סוף שנות השמונים אף אחד לא קישר בין השפכים לבין נזק אפשרי לצוללים, ממילא גם אף אחד לא טייח. מה כן היה? רשלנות של כל הדרגים. התרשלות של הדרג הרפואי שאף פעם לא העלה על דעתו לבדוק את איכות המים. התרשלות של הדרג הפיקודי בקבלת והעברת מידע מגופים צבאיים ואזרחיים, שמאז שנות החמישים היו מודעים לנזק שהכימיקלים גורמים - לדוגמא, הועדה גילתה סיכום דיון משנות החמישים, שבו דנים על נזק אפשרי למתכת של הספינות כתוצאה מהחומרים שבקישון... ובדיון ישב גם נציג חיל הים. טיוח התחיל רק בשנה שעברה, כשהסיפור נחשף. מאז עשו חיל הים וחיל הרפואה ככל יכולתם כדי להמעיט בחשיבות העניין, לטעון שאין קשר בין המים לבין המחלות, להפיץ סיפורים על "טרמפיסטים" שרוצים לקפוץ על עגלת הפיצויים ועוד. אבל זה יחזור בבומרנג. כשועדת החקירה התחילה לאסוף נתונים לצורך זימון לבדיקות, חיל הים העביר שמות. המון שמות. זומנו לבדיקות אנשים שלא צללו מעולם בקישון. אנשים שכלל לא הגיעו לשלב הצלילות בקורס ועוד... הטענה היתה שרוצים לאפשר לכולם להיבדק. שלחו זימונים ל- 1200 איש, אח"כ ל- 4000, ועכשיו מדברים על מספר מטורף של 15,000 איש שרק הצבא יודע איך המציאו אותו. וכמה אנשים באמת צללו בקישון, אחרי בדיקה מקיפה עם לוחמי שייטת וילת"ם מכל העשורים? 700, אולי 800 אם מחשבים גם אנשים שצללו פעמיים שלוש בלבד. אז למה המספרים הגדולים? אולי בגלל שאם בסיס הנתונים גדל הסטטיסטיקה משתנה קצת? ואיפה הבומרנג? אם דו"ח שמגר יקשור בין הקישון לסרטן, יצטרכו לטפל לא רק ב- 800. יצטרכו לטפל ב- 4000 לפחות. ואתם יודעים מה? שיטפלו. שישלמו. גם למי שלכאורה "לא" מגיע לו. עין הנץ זועמת. מה זה זועמת. ולמען הסר ספק, הכותב הוא בעל עניין. הרבה יותר עניין ממה שהיה רוצה שיהיה לו. הוקאי.

זרובי

New member
היה לי חבר בסטילים

שצלל בשירות הצבאי (אני לא יודע בדיוק לאיזה צורך) אבל הוא מת מסרטן בגיל צעיר.

למעלה