הצליחו לבלבל אותנו!

rot301

New member
הצליחו לבלבל אותנו!

החלטנו השנה לשלב את נועה יומיים מלאים בגן פרטי עם סייעת משלנו,כשביתר הימים תשהה בגן התקשורתי.לנועה0לאור איבחון"לאור יכולות המשחק המפותחות של נועה ויכולותיה הקוגנטיביות הגבוהות היא תוכל להפיק רבות משילוב במסגרת חינוכית רגילה במידה ותקבל סיוע ותמיכה המתאימים לקשייה.מומלץ לשקול את השמתה במסגרת כזו עם סל שילוב המתאים לילדים עם הפרעות התפתחותיות נרחבות בתפקוד גבוה ביותר".בגן המליצו על שילוב יומיומי של שעה אחת עם סיוע מהגן התקשורתי בגן טיפולי סמוך כשהמטרה להגיע לשילוב של יום מלא ללא סיוע .לפי המלצת הצוות -פסיכולוגית,מפקחת הגננות בחנ"מ ,גננת וקלינאית התקשורת נועה צריכה להיות משולבת בהדרגה בגן טיפולי, ולא מומלץ לאור רגישותה והזדקקותה לתיווך לשלבה במקום גדול ומאיים כמו גן רגיל.עכשיו נותרנו מבולבלים.אולי באמת יהיה לה קשה בגן רגיל ,ועדיף גן טיפולי ..?אולי עלינו להסתכל יותר על צרכיה ,ולא רק על שאיפותינו. המסלול שייעדנו לה כהורים הוא שילוב מלא בכיתה א' רגילה.כעת מערערים אותנו שאולי הגזמנו ועדיף להשאירה בעתיד במסרת טיפולית קטנה כמו גן טיפולי/כיתה טיפולית.אנו חוששים מאוד גם לאבד את הצוות הביתי המצויין בעקבות אי שילובה במסגרת פרטית,אך ברור לנו שטובת הילדה לפנינו.מה אתם חושבים?הפחידו אותנו לשווא? אשמח לשמוע על המקרה הפרטי שלכם בנוגע לילדים המשולבים.תודה על כל דיעה/עיצה/תובנה בנושא.מקווה שלא יצא מבולבל מדיי.

בלבול בריא!

אי הידיעה ובלבול מובנים ביותר , גישתי האישית הינה לשאוף לשילוב מירבי בגיל הצעיר ביותר לקבלת אפקטיביות מהשילוב , אשמח לעזור עם הדילמה. בהצלחה גדעון

כדאי לנסות

בגן הרגיל יותר ילדים = יותר אפשרויות לילדים בגן הרגיל פחות קשיים - יותר קל גן רגיל בדרך כלל נמצא בשכונה - יתרון בשנה שעברה שלבנו גם בגן רגיל וגם בגן טיפולי ואנחנו עדיין בקשר עם ילדים מהגן הרגיל בהצלחה

מקרה הפרטי שלי, אמרו לי שאם

אשלב את דניאל, הוא מאוד יפגע, ואחר כך לא אוכל להחזיר את הגלגל... פחדתי...העזתי...ואתם יודעים מה יצא. דניאל התקדם מאוד.

rot301

New member
אשמח לשמוע עוד תגובות

מה דעתכם שילוב הדרגתי בגן טיפולי או שילוב בגן רגיל?

אני בעד גן רגיל!

כמובן עם ההכנה המתאימה, והסיוע הנדרש. אם כבר משלבים, אז בסביבה נורמטיבית, שתחקה ותלמד התנהגויות נורמטיביות.

הי, מה שלומך?

אז ככה- מאד קשה לתת לך משוב בלי להכיר את נועה. זה אפילו לא נכון. אבל אם ננסה להסתכל על פלוסים ומינוסים בשני הגנים, ללא התייחסות ליכולותיה וקשייה הספציפיים של נועה אז- בגן טיפולי מספר הילדים קטן, הגננת היא מהמסלול לחינוך מיוחד (לא תמיד.. לרוב..) והילד המשולב יכול לקבל תשומת לב אישית ופרטנית. מאידך, בדרך כלל גן טיפולי מכיל ילדים עם מגוון צרכים מיוחדים (כמובן לאו דווקא תקשורת..) ואני לא בטוחה שאפשר לקבל בו מודל נורמטיבי של תקשורת שפה משחק והתנהגות, שזו בעצם מטרת השילוב. בגן רגיל מספר הילדים בדרך כלל בלתי נסבל, יש גננת וסייעת ותכנית לימודים שצריך לעמוד בה, וקשה, בהחלט קשה להשתלב שם. מאידך עם עשים שילוב מבוקר, כאשר מתאימים את טווח זמן השילוב ואת הפעילויות בהם הילד משתלב, וכמובן עם מתווכת שמודרכת לגבי תפקידה בגן, הרי שהשילוב בהחלט יכול להיות מאד מוצלח ותורם. ועכשיו- את יכולה לנסות להכניס את נועה עם יכולת התפקוד האישית שלה, לפזל הזה. שנה טובה, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

rot301

New member
תודה רבה לכולכם

עזרתם לי לגבש עמדה-בעד הגן הרגיל.תודה לכם ושנה טובה ומדהימה לכם.

למעלה