הצליחה לעצבן אותי

ענתר

New member
הצליחה לעצבן אותי

שכחתי את הסלולרי בחדר אחר הוא מצלצל, עד שאני מגיעה מפסיק והקווי מצלצל (בדיוק באמצע יצפן) חמתי רוצה להזמין אותנו לשבת הבאה למסיבת פורים, ולחגוג יום הולדת של אחינית אמרתי שמריך לבדוק את תוכניות הבנות - זה מאוד חשוב השנה הילדה מאוד סובלת, צריך לדעת בהקדם - אני אברר מחר ואודיע לך -שוב כמה הילדה סובלת השנה ורצו לפצות אותה ביום הולדת בפורים (הוריה התגרשו בקייץ האחרון) ליום ההולדת האחרון שעשינו בבית שלנו הילדה לא הגיעה, גם אחיה לא בכלל הבני דודים (קטנים מבנותי הגדולות) מרשים לעצמם לבוא או לא לפי תוכניותיהם. אבל כל פעם שמזמינים אותי זה בלוחצת היא לא יודעת להזמין ולחכות לתשובה שביתה תזמין אותי אם זה יום הולדת של הבת של הבת, ותשאיר את הענינים ביננו נמאס מהלחץ הזה

sovlanit

New member
ענתר,

מצטערת. לא הבנתי מה כוונתך. אם הבנתי נכון חמותך מתכננת מסיבת פורים לאחיינית של בעלך? ומה הלחץ? בכל אופן,אני מנתקת את הטלפון כשחשוב לי לבצע משהו.יש אפשרות ליצור עימי קשר מאוחר יותר או להשאיר הודעה בתא קולי. ככה אני עושה מה שאני רוצה ללא הפרעות... בקשר לאחות של בעלך-למה חשוב לך שהיא תזמין אותך??? מצטערת. לא הבנתי. אם דברייך ינוסחו אחרת -אשמח להגיב באופן טוב יותר שבת מבורכת!

ענתר

New member
בוקר טוב סובלנית

אנסה לכתוב יותר בבהירות יש לי בת בצבא- אני לא מנתקת טלפון, אין דבר יותר חשוב ממנה חמתי רוצה לראות את כל נכדיה מחופשים אי לכך היא מארגנת יום הולדת לנכדתה, אחינית בעלי, בשבת הבאה, אצלה בבית אני גרה מרחק שעתיים וחצי נסיעה מימנה כלומר שבת זו תהיה יום ללא מנוחה, יום שבת עם משפחת בעלי ההזמנה באה יחד עם לחץ לקבל אישור עכשיו לא עזר שאמרתי שאבררר היום עם הבנות על התוכניות שלהן ואגיד לה תשובה היום יש לי כבוד כלפי מבוגרים ממני ואינני יכולה להגיד לחמתי שתקפוץ לי, וככה לא מזמינים אנשים, לגיסתי אם הילדה אוכל להגיד. אוכל לההזכיר לה את הפעמים שילדיה לא באו לימי הולדת של בנותי הזמנה לארוע צריכה להיות : ניסמח לראותכם, תגידו אם אינכם יכולים לבוא. וזהו ללא לחץ על המוזמן כשאני עושה ארוע 1) אני משתדלת לעשות זאת אצל הסבתות במרכז, להקל על כל המוזמנים 2) שואלת קודם על 2 תאריכים ורואה מתי הרוב יכולים לבוא 3) מודיעה יותר משבועיים מראש על התאריך הנבחר 4) אומרת שמצטערת כששומעת שלא יכולים לבוא מקווה שהייתי ברורה יותר

sovlanit

New member
ענתר,עכשיו באמת

התמונה ברורה יותר. נראה לי שמקוממים אותך כמה דברים: 1.שמציבים בפנייך עובדה. 2.שמנסים לכפות עלייך לבצע דבר מבלי לתת לך את האפשרות לשקול. 3.שמניחים מראש שאת ומשפחתך חייבים להתאים עצמכם לאחרים. 4.שלא מתחשבים בטרחה הרבה שנגרמת לך ,במרחק ובכל השאר. נכון שלא חייבים להתחצף ,ובכל זאת,תמיד יש לך האפשרות לא להודיע שאת לא באה ואחר כך גם לבחור אם להתנצל על כך או לא. נראה לי שאת מרגישה "לא נעים" ולא רוצה לפגוע,אז פשוט את הופכת לאדם מובן מאליו שנכנע לתכתיבים. נראה לי גם שאת מצפה מאחרים לנהוג כלפייך לפחות באותה מידת התחשבות שאת מפגינה. ציפייה לא ריאלית לאור מה שקורה סביבך. אני הייתי קובעת עובדות בשטח כפי הנראה לי ו...זהו! שבת מבורכת

jessy19

New member
../images/Emo45.gif

לא יכלתי לנסח זאת בצורה טובה יותר

ענתר

New member
תודה סובלנית

ניסחת זו מאוד יפה אני באמת לא אוהבת לפגוע וחושבת שצריך להתחשב אבל צריכה ללמוד שלא כולם כמוני

Galit29

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

גמני חושבת שתגידי שתשתדלי להגיע וכשיגיע שבת תראי בדיוק בדיוק מה התוכניות ואם יבוא לכם ללכת אז תלכו. אל תתני לאף אחד לשבש לך את מנוחת הלוחם בשבת. פורים שמח

מה את מתרגזת שמזמינים אותך למסיבה?

בשרשור קודם, כעסו שלא הזמינו אותם. אם את חושבת שחשוב שתהיו במסיבה למען הילדה - אז תעשו מאמצים ותגיעו. אם אתם לא יכולים להגיע וזה לא כל כך חשוב - אז אל תגיעו. - תמציאו סיבה מספקת שזה לא יגרום לכעסים במשפחה.

ענתר

New member
גללית יש לי שותף

לחיים וזו משפחתו אספתי את העצות ואמרתי לו להגיד למשפחתו שנשתדל להגיע, שהבנות לא הודיעו לנו עדיין מה התוכניות שלהן כמובן שאמר שנשמח לבוא ולבנות אין תוכניות לגמרי לא ראה למרות שניסיתי בהומור להראות לו את מצא את ההבדלים בין שתי ההודעות ובכן נראה מה יהיה ההמשך כנראה בשבת אנחנו שם

למעלה