הצלחתי לבנות לבד...

menimm

New member
הצלחתי לבנות לבד...

את החלק בעזרתו אני יכול להוריד נתונים ממחשב הצלילה שלי - SUUNTO VYPER אל המחשב.. היישר אל תוכנת ה- DIVE MANAGER. שאלתי היא.. אם מישהו עשה זאת גם, ואם יש לו המלצות לחיבור הפלאג בין המתאם לבין מחשב הצלילה. אגב, עלות החלקים : 52 שקלים.

javierg

New member
יפה מאוד. לי אישית אין וייפר, אבל

המתאם מעורר הרבה עניין. תוכל לפרט איך עשית אותו, ואולי לצרף איזה צילום כדי שנתרשם? לגבי החיבור למתאם: יכול להיות ששתי גומיות יחזיקו את המחשב צמוד למתאם? האם לזה הכוונה?

meni1972

New member
פרטים נוספים...

בניתי את המתאם על פי סכמה שהורדתי מאתר באינטרנט... כרגע איני במשרד והחומר נמצא שם אז... בבוקר אוסיף מידע נוסף. כעקרון, "המוצר המוגמר" נראה כקופסת פלסטיק שחורה שבתוכה נמצא המעגל, את המעגל יכלתי לבנות הרבה יותר יפה ממה שבניתי בפועל.. אבל זה עובד ואין קצרים.. בנוגע לחיבור, בוייפר החיבור הוא לשני פינים שקועים בתוך שקע מלבני לא גדול, וכעת אני מחזיק מגעים ביד ודואג לכך שהם יגעו במקומות הנכונים ואז באמת מתאפשרת התקשורת מול הוייפר. מה שני מחפש, זה פלאג סטנדרטי כלשהו, שיוכל לעשות את החיים לקלים יותר בכך שיתאים לאותו שקע מלבני שבוייפר.

ניב ד

New member
חיבור הפלאג

גם הפלאג המקורי לא תמיד יושב טוב בתוך הוייפר וצריך להחזיק אותו. בגלל שההעברה היא בסך הכל איזה 2 דקות אז זו לא בעיה. יכול להיות שאתה יכול לחבר אותו באמצעות גומיה רחבה או משהו דומה.

ניב ד

New member
ועוד רעיון יותר מתוחכם

אם כרגע אתה במצב שבעצם יש לך שני מגעים שלא מחוברים לכלום, אתה יכול לנסר קוביית עץ קטנה - תמדוד בדיוק את גודל השקע בוייפר - לעשות בה שני חורים ולקבע בה את המגעים במרחק המתאים. עשיתי את זה פעם במתקן אחרי לגמרי אבל זה פתרון לא רע כשצריך לאלתר פלאג. עוד רעיון הוא להשתמש באיזשהו חומר כגון פימו ולעצב לעצמך את הצורה הרצויה.

הקרפיון

New member
אפילו יותר טוב: "מסטיק" אפוקסי

בערך 10 שח (+-50%) בחנויות לצרכי בנין. בא בצורה של נקניק, כשהחומר המקשה בתוך החומר השני. חותכים פיסה, לשים (ללוש) כמו פלסטלינה, צרים את הצורה הנדרשת, ונותנים לזה להתקשה. חומר מדהים. יוצא קשה כמו אבן. אפשר, בשעה הראשונה בעיקר, לגלף ממנו את העודפים עם סכין או שופין. לא צריך לאפות ולא מצכווץ בחימום

menimm

New member
האפוקסי באמת נשמע רעיון טוב..

אני אנסה לבנות משהו ואדווח לכם !. חוצמזה, מצ"ב קישור לפרטים הטכניים של.. איך לעשות וקובץ עם הסכמה .. למי שמעוניין ..

אבי ע

New member
קרפי... כבר נשברת? ../images/Emo39.gif

אכן, קשים ייסורי הגמילה... אבל תודה על הרעיון המצויין. בזכותו לא נלשין לזוגתך הקרפיונית ולמנחה חובב הגעפילטע-פיש שלך... אבי.

למעלה