הצלחה מפתיעה עם MANE
כולי התרגשות ולמרות שהעסק בתהליך אני חייב לשתף מישהו. ומי כמו פורום זה מבין את זה. אנסה לעשות סדר בדברים. אחרי המון אכזבות ניסיתי לפני החגים לחפש לפי שם משפחה של הסבתא רבה שלי MANE. באתר יד ושם מצאתי כמה עדויות מוכרות. היו עוד כמה שמות והחלטתי לבדוק את כל אלה השייכים לאותה עיירה בגרמניה GEINSHEIM. והנה עדות על קרובי משפחה של אמי. העדות ניתנה על ידי גברת צרפתייה בשם שלא מוכר לי. רגע, מה זה? היא טוענת שהקרוב של אמי הוא דוד שלה? זה מעניין. ואם היא מעידה אז היא פליטת שואה ב ח י י ם. דבר כזה עוד לא מצאתי. יש לי חבר בעיר שלה והוא התקשר בשמי בטלפון לפי הכתובת שהייתה בעדות. יש מישהו שם.
כתבתי מהר מכתב מפורט בשלוש שפות - כי מי יודע איזה שפה היא מבינה. אנגלית אני יודע, גרמנית אני יודע, צרפתית??? יש! האינטרנט יתרגם! שלחתי מכתב יפה עם צילומים ישנים. אבל עד היום ל א קיבלתי תשובה
נו טוב, לפחות נוספו כמה שמות, תאריכים ומקומות לקבץ הממוחשב שלי. אז מה עושים בינתיים? מחפשים עוד באינטרנט. איפה? ב-JewishGen כמובן. רק תשובה אחת מצאתי עם התאמה מלאה לשם המשפחה. אבל איזה מציאה! חוקרת של המשפחה שאני מחפש! JewishGen מאפשר לשלוח הודעה לחוקר. שלחתי. אין תשובה. נו טוב. ממשיכים לחפש באינטרנט. גם הפעם מצאתי רק אתר אחד שמתאים. אבל שוב - איזה מציאה! מישהו מתאר את קורותיו כילד בשואה ואת דרך הגעתו לארה"ב. ובאתר שלו רשימת ילדים נוספים שעזבו את צרפת לארה"ב יחד איתו - כולל הגברת החוקרת ואחיה. בתוספת נתון - מתי נוצר קשר אחרון ביניהם. והתאריך - אוגוסט 2005. היא בחיים וצריכה להיות בת 73. יש עם מי לדבר. וכחוקרת היא גם מעוניינת לדבר. פניתי לבעל האתר - בדוא"ל כמובן - וקיבלתי ממנו כתובת דוא"ל בעבודה של החוקרת. בגיל כזה היא עוד עובדת? מעניין. כמובן כתבתי לה מייד. ובגלל שזה בעבודה נאלצתי לחכות את כל סוף השבוע. והיום היגיעה תשובה. בשמחה גדולה. היא ובעלה ושני בניה עם נשותיהם ותשעת נכדיה - יחד 15 נפשות של קרובי משפחה (קצת רחוקים אבל זה מה שיש), וכולם בחיים. עיון בנתונים החדשים מביא אותי למסקנה שהגברת הצרפתייה היא לא פחות מאשר בת דודה של אותה חוקרת. אולי לה היא כן תענה. גם שם יש בוודאי ילדים ונכדים. ויש עוד. יצרתי קשר דרך JewsihGen עם עוד חוקר של MANE. הנתונים שלו עדיין לא מסתדרים לי עם הנתונים שלי, אבל מי יודע. בסוף נעשה כנס משפחתי. תודה על ההקשבה...
כולי התרגשות ולמרות שהעסק בתהליך אני חייב לשתף מישהו. ומי כמו פורום זה מבין את זה. אנסה לעשות סדר בדברים. אחרי המון אכזבות ניסיתי לפני החגים לחפש לפי שם משפחה של הסבתא רבה שלי MANE. באתר יד ושם מצאתי כמה עדויות מוכרות. היו עוד כמה שמות והחלטתי לבדוק את כל אלה השייכים לאותה עיירה בגרמניה GEINSHEIM. והנה עדות על קרובי משפחה של אמי. העדות ניתנה על ידי גברת צרפתייה בשם שלא מוכר לי. רגע, מה זה? היא טוענת שהקרוב של אמי הוא דוד שלה? זה מעניין. ואם היא מעידה אז היא פליטת שואה ב ח י י ם. דבר כזה עוד לא מצאתי. יש לי חבר בעיר שלה והוא התקשר בשמי בטלפון לפי הכתובת שהייתה בעדות. יש מישהו שם.