הצלבת מקצועות

הצלבת מקצועות

אני מניח שידעתם שיש כאלה שהצליבו מקצועות כמו אסטרופיזיקיאים (פיסיקה + אסטרונומיה) ביואינפורמטיקאים (ביולוגיה ומדעי המחשב). ידעתם שיש גם אסטרוארכיאולוגיה או אתנו-בוטניקה. הראשון עוסק בחקר הקדמונים שערכו תצפיות ומדידות לפי גרמי השמיים , סרטוטים של השמיים וכו'. השני עוסק בחקר הצמחים בשימוש השבטים לריפוי , טקסים וכו' אשמח לעוד דוגמאות (ולא דוגמאות שטות כמו גיאוחלבנות - חלבן שלמד גיאוגרפיה) נ'

2_be

New member
יש גם את

ביופיזיקה המשלב בין פיזיקה וביולוגיה.

ailag

New member
יש גם את

פיזיקה+מתמטיקה, שמשלב בין פיזיקה, מתמטיקה, ונטיה חזקה למזוכיזם.

arifell

New member
איזה קטע

בגלל שתי הודעות קודמות בשרשור, ניסיתי לקרוא את זה הפוך, ולא הבנתי מה זה תונבלחואיג...

זכיר

New member
חביב עלי במיוחד

אימיונו-נוירו-פסיכולוגיה (או נוירו-פסיכו-אימיונולוגיה או פסיכו-אימיונו-נוירולוגיה או.. או..) חוקר את הקשר בין המערכת החיסונית למערכת העצבים ולמצב הנפשי.

א ס ף ב

New member
neuroimmunomodulation

ככה קוראים למה שתיארת
תחום שעוסק באינטראקציה בין מערכת העצבים ומערכת החיסון. מאוד מעניין לדעתי.

א ס ף ב

New member
בעצם, אם רוצים לדקדק, אז:

NeuroImmunoPsychology, אבל אני מאמין שאלה תחומים מאוד חופפים.

arifell

New member
בסמסטר הראשון שלי

המדריך שלי במעבדה לפיזיקה, עשה תואר שני בנוגע לפיזיקה של אדמה- תואר בפיסיקה חקלאית...

Chocoholic

New member
יש גם את

גיאופיזיקה. חקר תכונות גיאולוגיות/אטמוספריות/פלנטריות. זו לא ממש הצלבת מקצועות אלא יותר השענות על הפיזיקה ככלי הבסיסי/עיקרי בו משתמשים במקצוע. .. .... ...._ _.._ _.... . .._

לא יצירתי במיוחד אבל יש בב"א:

בס"ד כימיה חישובית פיסיקה חישובית ביולוגיה חישובית זה תארים של השם הראשון בשילוב של מדעי המחשב [תואר דו ראשי משולב] אני יודעת מה התוצאה הסופית מכימיה חישובית [חוץ מאופציה לצאת לכל תואר בניפרד]:עבודה תיאורתית בכימיה על המחשב. [כמה מפתיע]

לנו יש כלכלה חקלאית

שעדיין לא הבנתי למה זה טוב (וגם כל מני ביוכימיה,מדעי המזון וביוטכנולוגיה או מדעי בע"ח וביוטכנולוגיה-נראה לי שפשוט בשביל לדחוף את התואר הזה לכל מקום)

למעלה